More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ Σαυρής και η αριθμοσαλάτα, της Ούτε Κράουζε

    Ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα, της Ούτε Κράουζε

    Γράφει ο Φίλιππος (7 ετών)

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Σαυρής. Ένας καλός δεινόσαυρος. Του άρεσε το σχολείο, η τάξη του, το μεγάλο διάλειμμα και η κυρία Φτερίτσα, η δασκάλα του, αλλά δεν του άρεσαν καθόλου οι εργασίες για το σπίτι. Οι χειρότερες μέρες ήταν οι Δευτέρες και οι Τετάρτες γιατί αυτές τις μέρες ο Σαυρής είχε μαθηματικά. Ο Σαυρής δεν τα κατάφερνε καλά στα μαθηματικά. Κάποιες μέρες ήταν τυχερός και τις ασκήσεις τις έλυνε η μαμά του. Κάποιες μέρες όμως δυστυχώς, τις ασκήσεις έπρεπε να τις λύσει μόνος.

    Μια από αυτές τις κακές μέρες ήταν και η σημερινή. Η μαμά του έλειπε και ο Σαυρής έπρεπε να λύσει μόνος του τις ασκήσεις των μαθηματικών. Πριν ξεκινήσει αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα, να παίξει και να διασκεδάσει. Η ώρα περνούσε και οι ασκήσεις έμεναν άλυτες. Ο Σαυρής είχε μια ελπίδα να λυθούν οι ασκήσεις μόνες τους κι εκείνος να περάσει τη μέρα του παίζοντας. Όμως αυτό δε συνέβη. Ξέχασα να σας πω ότι ο Σαυρής είχε κι ένα κατοικίδιο, τη Λούση. Η Λούση ήταν άνθρωπος. Αυτό είναι κάπως αστείο γιατί θα έπρεπε να συμβαίνει το ανάποδο. 

    Η Λούση ευτυχώς είχε τη λύση για το πρόβλημα του Σαυρή. Αυτή η λύση βρισκόταν κρυμμένη μέσα στο ντουλάπι με τα προϊστορικά τρόφιμα. Η Λούση άδειασε τα τρόφιμα στο πάτωμα. Ο Σαυρής δεν καταλάβαινε τίποτα. Η Λούση έφτιαξε δύο στοίβες. Η μία στοίβα είχε πέντε καρότα και η άλλη εννιά ελιές. Τότε κατάλαβε τι ήθελε να του πει η Λούση:
    5+9=14. Μετά η Λούση έσπρωξε μπροστά στον Σαυρή δεκατέσσερις ελιές. Βούτυξε έξι και τις καταβρόχθισε. Ο Σαυρής έκανε την αφαίρεση: 14-6=8. 

    Σε λίγο μαζεύτηκαν στο σπίτι του Σαυρή κι όλοι οι φίλοι του, ο Σπίθας, η Σαυρούλα με τα κατοικίδιά τους, έναν γοργόσαυρο κι έναν πτεροδάχτυλο, κι ο Τρίκι, ο τρικεράτωψ. Όλοι διασκέδασαν λύνοντας μαθηματικά κι αδειάζοντας τα ντουλάπια. Όταν ο Σαυρής δυσκολεύτηκε και στην ορθογραφία, η Λούση είχε τη λύση… αλλά αυτό θα το ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας αυτό το υπέροχο βιβλίο!

    Αν αναρωτιέστε γιατί διαβάσα αυτό το βιβλίο αντί να δω τηλεόραση ή να παίξω τάμπλετ θα πω.
    Γιατί:
    – Ήταν μια αστεία ιστορία που με έκανε να διασκεδάσω.
    – Ήταν μια ιστορία με φίλους και παράξενα κατοικίδια που με έκανε να φανταστώ ότι μπορώ να αποχτήσω κι εγώ το πιο παράξενο κατοικίδιο.
    – Ήταν έξυπνο που η Λούση βρήκε αυτόν τον νόστιμο τρόπο για να λύσουν οι δεινόσαυροι τις ασκήσεις. Αν δυσκολευτώ ξανά στα μαθηματικά ξέρω τι να κάνω! Αρκεί η μαμά να λείπει από τα σπίτι…

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα
    Συγγραφέας: Ούτε Κράουζε
    Mετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2016
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 18 Χ 25
    ISBN: 978-618-03-0716-0

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular