More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΠάμε Καζαβίτι; της Έλενας Αρτζανίδου

    Πάμε Καζαβίτι; της Έλενας Αρτζανίδου

    Μια μεγάλη ομάδα παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ανάμεσά στα οποία και ο Κίμωνας, ο Παρασκευάς και η Φιλίνα, πηγαίνουν για τέταρτη χρονιά κατασκήνωση στο γραφικό, ορεινό χωριό Καζαβίτι, στη Θάσο, αμέσως μόλις τελείωσαν το σχολείο. Κι όπως πάντα, έχουν αντιπάλους τον Μάρκο, τη Ρωξάνη και τον Πέτρο. Η κυρία Ελισάβετ, αρχηγός της κατασκήνωσης, τους προετοιμάζει για μια μεγάλη περιπέτεια: τα παιδιά πρέπει να λύσουν γρίφους δίχως να ξέρουν πού θα οδηγηθούν. Και αυτό εξάπτει τη φαντασία τους μέσα στο μεγάλο δάσος όπου κινούνται σε αντίπαλες τριάδες.

    Πρέπει να είσαι παρατηρητικός, να συνθέσεις, να σκαρφαλώσεις, να φανταστείς, να υποψιαστείς. Πρέπει να έχεις μάτια δεκατέσσερα και μυαλό που τρέχει σαν τα πόδια σου. Θα τα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο που τους έχει φτιάξει η κυρία Ελισάβετ και γιατί η φωλιά δύο λαγών υπήρξε κινητήριος δύναμη για μια τέτοια περιπέτεια;

    Η Έλενα Αρτζανίδου εμπνέεται από ένα βίντεο που ανέβασε το Σχολείο της Φύσης στη Θεσσαλονίκη για το χωριό Καζαβίτι και την ιδρύτριά του, Ελισάβετ Γεωργιάδου, και δημιουργεί μια εύρυθμη, καλοδομημένη, καλοκαιρινή περιπέτεια με οικολογικό πρόσημο όπου η συνεργασία, η φαντασία, η συνθετική ικανότητα και κυρίως η ζωή έξω από σπίτια και οθόνες είναι οι οδηγοί για ευτυχισμένα παιδιά, όχι μόνο τα καλοκαίρια. Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ανάβαση των παιδιών στο σκαλοπάτι του προστάτη της φύσης και του πλούτου της είναι το ακριβό απόσταγμα αυτής της δροσερής ιστορίας.

    Η εικονογράφηση της Κατερίνας Σισκοπούλου με πολλά κόμικ στοιχεία, αναδεικνύει ιδιαιτέρως πετυχημένα την ατμόσφαιρα μυστηρίου και περιπέτειας που αποπνέει το κείμενο της συγγραφέα.

    Ωραία συνεργασία.

    Για παιδιά 7-9 ετών (+-1).

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πάμε Καζαβίτι;
    Συγγραφέας: Έλενα Ατζανίδου
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου
    Σειρά : Βατόμουρο 7-8 ετών
    Μακέτα εξωφύλλου: Χάρης Βαλσάμης
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Χρυσούλα Τσιρούκη
    Ηλ. σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 88
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-3236-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular