More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο"Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά": τα βιβλία μας ταξιδεύουν για...

    “Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά”: τα βιβλία μας ταξιδεύουν για 7 μέρες

    Με συνέπεια, συνέχεια και αγάπη για το παιδικό βιβλίο, για 7η χρονιά ο  Δήμος Π. Φαλήρου και το Τμήμα Παιδείας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή τον εορτασμό στις 2 Απριλίου, της Παγκόσμιας ημέρας για το παιδικό βιβλίο,  πραγματοποιούν όμορφες εκδηλώσεις με καλεσμένους συγγραφείς και εικονογράφους. Ο τίτλος γνωστός πια και θεσμός:

    «Παλαιό Φάληρο: ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά»

    Από 1η Απριλίου έως 7η Απριλίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του Φλοίσβου, συγγραφείς, εικονογράφοι, εικαστικοί, αφηγητές, εμψυχωτές, δείχνουν την αγάπη τους για το παιδικό βιβλίο και  προάγουν την Φιλαναγνωσία.

    Σε όλα τα προγράμματα και τις δράσεις, από 1/4 – 5/4 συμμετέχουν σχολεία του Π. Φαλήρου, δημόσια και ιδιωτικά. Το Σαββάτο 6/4  και Κυριακή 7/4 τα προγράμματα και οι δράσεις, απευθύνονται σε όλους.

    Φέτος «Χαρίζουμε βιβλία με την καρδιά μας». Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το έργο του Library4all, όπου το κάθε παιδί, ερχόμενο στον βιβλιότοπο, μπορεί προαιρετικά, να δωρίζει ένα δικό του βιβλίο, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση και προσφορά παιδικών βιβλίων, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

    Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συγγραφείς, εικονογράφους, παιδαγωγούς και φορείς  που συμμετέχουν εθελοντικά, στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γ.Φωστηρόπουλο, για την έμπρακτη υποστήριξη. Και φυσικά πολλές ευχαριστίες, σε όλα τα παιδιά και τους γονείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια.

    Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων αποτελείται από τις Μαρία Μηλαΐτη, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Μαίρη Τρύφων και Καλλιόπη Γραμματικού.

    Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους (τις καθημερινές οι εκδηλώσεις αφορούν μόνο τα σχολεία του Π. Φαλήρου), είναι το εξής:

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular