More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετών(4 βιβλία) Πασχαλίτσα μου μικρή/ελεφαντάκι/κοτούλα/σκυλάκι μου τι κρύβεται εκεί/εδώ; της Αμέλια Χεπγουόρθ...

    (4 βιβλία) Πασχαλίτσα μου μικρή/ελεφαντάκι/κοτούλα/σκυλάκι μου τι κρύβεται εκεί/εδώ; της Αμέλια Χεπγουόρθ (εικ.: Πιντάτσαν)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 1+ (target 1-3) – Βιβλία από σκληρό χαρτόνι με παραθυράκια και καθρεφτάκια

    Ποτέ δεν διαβάζουμε σε ένα παιδί 1-3 ετών μόνο ό,τι βλέπουμε σε ένα βιβλίο. Αναπτύσσουμε τον λόγο, δημιουργούμε μικρές ιστορίες, αλλάζουμε φωνές, ενσωματώνουμε ήχους (έκπληξη, ενθουσιασμός κ.α.), ανασυνθέτουμε τις ιστορίες, παράγοντας ένα πιο σύνθετο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Το βιβλίο σε αυτήν την ηλικία είναι ερέθισμα, αφετηρία, έναυσμα.
    ELNIPLEX

    Να λοιπόν μια νέα σειρά με βιβλία για μικρά παιδιά η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πρόκειται για κλασικά board books, σκληροχάρτονα δηλαδή βιβλία, στο σύνηθες τετράγωνο μέγεθος 17Χ17, ανθεκτικά στα αδέξια χεράκια των παιδιών 1-3 ετών στα οποία απευθύνεται.

    Τα τέσσερα αυτά βιβλία έχουν ως πρωταγωνιστές ισάριθμα αγαπημένα ζωάκια και έντομα: πασχαλίτσα, ελέφαντας, κότα, σκύλος. Ήδη από το εξώφυλλο θα παρατηρήσετε έναν μικρό κύκλο με καθρέφτη που μας προϊδεάζει για την ύπαρξη καθρέφτη και εντός του βιβλίου.

    Κάθε βιβλίο αποτελείται από 5 εικονογραφημένα δισέλιδα (σαλόνια) όπου στο αριστερό μέρος αναρωτιόμαστε και ρωτάμε το ζώο/έντομο σε ένα παρόμοιο κάθε φορά μοτίβο:

    “Πασχαλίτσα μου μικρή τι να κρύβεται εκεί, μέσα στο λιβάδι την αυγή;”

    Ανασηκώνουμε το κινούμενο μέρος της δεξιάς σελίδας και αποκαλύπτεται ποιος κρύβεται. Είναι μια πεταλούδα, μια αράχνη, μια μέλισσα κ.α. Το παιδί δεν μαντεύει στην τύχη. Υπάρχουν στοιχεία που του δείχνουν ποιο ζώο, έντομο εν προκειμένω, μπορεί να κρύβεται.

    Έκθεση, πρόβλεψη/υπόθεση, αποκάλυψη γίνονται διασκεδαστικά στο πρότυπο των hide and seek βιβλίων. Μεγάλη, εύληπτη γραμματοσειρά, καθαρές μορφές, ευκρινείς χρωματικές αντιθέσεις, πλούσια οπτικά ερεθίσματα και ασφαλώς η έκπληξη στο τέλος με τον μεγάλο καθρέφτη όπου το παιδί θα δει τον εαυτό του μέσα. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς της Αμέλια Χέπγουορθ που εικονογράφησε ο Ισπανός Πιντάτσαν.

    Στο βιβλίο με την πασχαλίτσα θα γνωρίσουμε 4 έντομα, σε εκείνο με τον ελέφαντα θα δούμε 4 βιβλία της ζούγκλας, στο βιβλίο με την κοτούλα και τον σκύλο 4+4 ζώα που ζουν κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

    Τα βιβλία λειτουργούν ως διαδραστικά βιβλία γνώσεων για μικρά παιδιά, ενώ ο συντονισμός χεριού ματιού (οπτικο-κινητικός συντονισμός) και η αισθητηριακή εξάσκηση είναι από τις δεξιότητες που δουλεύουν πολύ βιβλία σαν αυτά.

    Ο καθρέφτης στο τέλος λειτουργεί και ως εργαλείο ταυτότητας και παρατήρησης του εαυτού. Τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ο καθρέφτης απεικονίζει τους ίδιους μετά τους 18-20 μήνες συνήθως. Είναι σημαντικό να βλέπουν, να παρατηρούν τον εαυτό τους, ενώ το γεγονός ότι γίνονται μέρος του βιβλίου σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό.

    Για αναγνώστες 1-3 ετών (+-4 μήνες)

    Από τις Εκδόσεις Δεσύλλα, πασίγνωστες για τα επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια τους που κάνουν μια δυναμική είσοδο στο παιδικό βιβλίο.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • 4 κλασικά board books, σκληροχάρτονα δηλαδή βιβλία, στο σύνηθες τετράγωνο μέγεθος 17Χ17, ανθεκτικά στα αδέξια χεράκια των παιδιών 1-3 ετών με πρωταγωνιστές ζώα και έντομα.
    • Έκθεση, πρόβλεψη/υπόθεση, αποκάλυψη γίνονται διασκεδαστικά στο πρότυπο των hide and seek βιβλίων. Μεγάλη, εύληπτη γραμματοσειρά, καθαρές μορφές, ευκρινείς χρωματικές αντιθέσεις, πλούσια οπτικά ερεθίσματα και ασφαλώς η έκπληξη στο τέλος με τον μεγάλο καθρέφτη όπου το παιδί θα δει τον εαυτό του μέσα. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς της Αμέλια Χέπγουορθ που εικονογράφησε ο Ισπανός Πιντάτσαν.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Steptoe and son theme tune-Ron Grainer

    Ragtime – Νίκος Πλατύραχος

    8½ theme – Nino Rota

    P Mauriat – Alouette

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Πασχαλίτσα μου μικρή… τι να κρύβεται εκεί;
    Ελεφαντάκι μου μικρό… τι να κρύβεται εδώ;
    Κοτούλα μου μικρή… τι να κρύβεται εκεί;
    Σκυλάκι μου μικρό… τι να κρύβεται εδώ;
    Τίτλος πρωτοτύπου: Ladybird! Ladybird! What Can You See?
    Little Hen! Little Hen! What Can You See?
    Elephant! Elephant! What Can You See?
    Puppy Dog! Puppy Dog! What Can You See?
    Συγγραφέας: Amelia Hepworth
    Εικονογράφος: Pintachan
    Εκδόσεις: Δεσύλλας, 30 Σεπτεμβρίου 2021
    Μετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου
    Διορθώσεις: Πάνος Γιαλελής
    Σελίδες: 10
    Μέγεθος: 17 Χ 17
    ISBN: 978-618-85283-5-2
    978-618-85283-4-5
    978-618-85283-7-6
    978-618-85283-6-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular