More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΦυσικός κόσμος: εικονογραφημένη ανθολογία θαυμάτων της φύσης, των Αμάντα Γουντ και Μάικ...

    Φυσικός κόσμος: εικονογραφημένη ανθολογία θαυμάτων της φύσης, των Αμάντα Γουντ και Μάικ Τζόλι (εικ.: Όουεν Ντάβεϊ)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-13) – Βιβλίο γνώσεων

    Όσο περισσότερο εξερευνούμε τον φυσικό κόσμο, τόσο ανακαλύπτουμε ότι είναι απίστευτα περίπλοκος. Και όσο προσπαθούμε να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η φύση, τόσο παρατηρούμε τις σχέσεις μεταξύ πλασμάτων και του περιβάλλοντος όπου ζουν. Τα πάντα στον φυσικό κόσμο είναι αλληλένδετα.
    Από το σημείωμα της επιμελήτριας της έκδοσης

    Είναι ένα διαφορετικό βιβλίο γνώσεων. Ξεκάθαρα. Η ύλη του δομείται και αναπτύσσεται με βάση 67 δισέλιδους πίνακες, σε τρία χρώματα, αναλόγως του θέματος για το οποίο μιλούν∙ κίτρινο για φυσικά περιβάλλοντα, πορτοκαλί για συγκεκριμένες κατηγορίες ζώων και φυτών, μπλε για συμπεριφορές ή ειδικούς τρόπος προσαρμογής έμβιων όντων.

    Πρόκειται για πίνακες γνώσεων με πλούσια πληροφορία, όχι σε μορφή text bubbles ή tips, και εξίσου πλούσια εικονογράφηση. Το όνομα ανθολογία θαυμάτων της φύσης δικαιολογείται από την πληρότητα, από τον τρόπο ανάπτυξης της γνώσης αλλά και από κάτι ακόμα που δίνει δύναμη σε αυτήν την έκδοση. Οι πίνακες αυτοί διαβάζονται ανεξαρτήτως σειράς, αναλόγως του ενδιαφέροντος του αναγνώστη. Μπορεί να ξεκινήσει από τη σελίδα 15 και τους βιότοπους ή την 22 και τα απίστευτα μεγάλα ή μικρά θηλαστικά. Τίποτα δεν ανατρέπει την αναγνωστική απόλαυση.

    Αυτοί οι 67 πίνακες λειτουργούν σαν ένα είδος αποστολών, ένα είδος αντίστοιχων περιπετειών όπου τρυπώνουμε μαθαίνοντας για τις κουκουβάγιες και τα άλλα ζώα που ζουν στο σκοτάδι, για το τι κρύβουν τα δέντρα, για τη ζωή στα τροπικά δάση και την έρημο, για τα απίθανα σκαθάρια, για τους σκαντζόχοιρους, για την κρυφή ζωή των φυτών, για τη ζωή στην κυψέλη και τη θάλασσα, τη λίμνη και το ποτάμι, για το σύνολο σχεδόν της ζωής στον πλανήτη. Και αυτή η περιήγηση κρύβει και πολλές όμορφες και σπάνιες πληροφορίες. Από την άριστη κολυμβήτρια Γροιλανδική φώκια που μένει μία ώρα κάτω από το νερό και ανασαίνει μέσα από τρύπες στον πάγο και τον άδακα, γνωστό και ως λευκή αντιλόπη που επιβιώνει δίχως νερό για μεγάλα διαστήματα και ενυδατώνεται από τα φυτά της ερήμου, μέχρι τις πιο περίπλοκες τροφικές αλυσίδες π.χ. κόκκινη βρώμη-) ακρίδα-) μπαμπουίνος-) λιοντάρι, τους επιδέξιους μηχανικούς και αρχιτέκτονες της ζωής την ερωτοτροπία των… σκουφοβουτηχταριών!

    Απίθανες λεπτομέρειες που μας ξεναγούν στον κόσμο των ζώων και των φυτών, τη χλωρίδα και την πανίδα, τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη γη. Ακολουθώντας μάλιστα τα χρωματιστά βέλη μεταβαίνουμε μπρος πίσω ανακαλύπτοντας εμπράκτως πόσο αλληλένδετα και πόσο αλυσιδωτά είναι όλα στη φύση.

    Οι εικόνες στους πίνακες του βραβευμένου εικονογράφου Owen Davey αποπνέουν ακρίβεια και επιστημονικότητα, ενώ τα κείμενα των Amanda Wood και Mike Jolley θα σας φανερώσουν με το πλήθος και την ποιότητα των πληροφοριών πόσο μεγάλο εγχείρημα ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας.

    Νομίζω ότι μόλις έστω τον ξεφυλλίσετε θα συμφωνήσετε μαζί μου: πρόκειται για ένα ουσιαστικό βιβλίο γνώσεων με λόγο ύπαρξης και όχι ακόμα ένα εγχειρίδιο.

    Για αναγνώστες από 8 ετών με κέντρο τα παιδιά 8-12 ετών.

    Εκδόσεις Δεσύλλας.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Είναι ένα διαφορετικό βιβλίο γνώσεων. Ξεκάθαρα. Η ύλη του δομείται και αναπτύσσεται με βάση 67 δισέλιδους πίνακες γνώσεων με πλούσια πληροφορία, όχι σε μορφή text bubbles ή tips, και εξίσου πλούσια εικονογράφηση.
    • Απίθανες λεπτομέρειες που μας ξεναγούν στον κόσμο των ζώων και των φυτών, τη χλωρίδα και την πανίδα, τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη γη. Οι εικόνες στους πίνακες του βραβευμένου εικονογράφου Owen Davey αποπνέουν ακρίβεια και επιστημονικότητα, ενώ τα κείμενα των Amanda Wood και Mike Jolley θα σας φανερώσουν με το πλήθος και την ποιότητα των πληροφοριών πόσο μεγάλο εγχείρημα ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Φυσικός κόσμος: εικονογραφημένη ανθολογία θαυμάτων της φύσης
    Τίτλος πρωτοτύπου: The curiositree: Natural World
    Συγγραφέας: Amanda Wood, Mike Jolley
    Εικονογράφος: Owen Davey
    Εκδόσεις: Δεσύλλας, 30 Σεπτεμβρίου 2021
    Μετάφραση: Ελένη Βρεττού
    Επιμέλεια: Ελένη Βρεττού
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 25,6 Χ 31
    ISBN: 978-618-5568-23-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular