More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πόνι, της R.J. Palacio

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πόνι, της R.J. Palacio

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Πόνι» της R.J. Palacio που κυκλοφορεί την Τρίτη 12 Απριλίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 10+ (target 11-15) – Λογοτεχνία για παιδιά

    «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο όλοι στον κόσμο πρέπει να τυγχάνουν χειροκροτημάτων τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους».
    R.J. Palacio

    Ο δωδεκάχρονος Σίλας ξυπνά μες στα μαύρα μεσάνυχτα όταν τρεις καβαλάρηδες έρχονται αναπάντεχα και παίρνουν μαζί τους τον πατέρα του. Ο Σίλας μένει πίσω αναστατωμένος, τρομαγμένος και μόνος, με εξαίρεση την παρουσία της μόνιμης συντροφιάς του, του Μίτενγουλ… που τυχαίνει να είναι φάντασμα. Αλλά όταν εμφανίζεται ένα πόνι στην πόρτα του, ο Σίλας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα ξεκινήσει ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στα αχανή τοπία της αμερικανικής Δύσης σε μια προσπάθεια να βρει τον πατέρα του – ένα ταξίδι που τελικά θα τον συνδέσει με το παρελθόν και το μέλλον του, καθώς και με τα απροσμέτρητα μυστήρια του κόσμου γύρω του.

    Η R. J. Palacio υφαίνει μια βασανιστική αλλά βαθιά όμορφη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τους δεσμούς που μας ενώνουν, τόσο μέσα στον χώρο όσο και στον χρόνο. H συγγραφέας των βιβλίων Θαύμα, Είσαι ένα θαύμα, Ο Όγκι κι εγώ και Λευκό πουλί επανέρχεται με ένα από εκείνα τα σπάνια βιβλία που απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και έχουν τη στόφα του σύγχρονου κλασικού.

    Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

    ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

    «Προσοχή! Μόλις αρχίσετε να διαβάζετε το Πόνι, το εκπληκτικό νέο μυθιστόρημα της P. J. Palacio, δεν θα θέλετε να κάνετε τίποτε άλλο. Από τις πρώτες σελίδες μαγεύτηκα με τον Σίλα, ένα αγόρι σοφό όσο και γενναίο, που συνομιλεί με ζωντανούς και νεκρούς, και που κουβαλά το βάρος του παρελθόντος ακριβώς όπως τον κουβαλά το πόνι για να σώσει τον πατέρα του. Δεν έτρωγα, δεν έπινα, δεν πλήρωνα λογαριασμούς μέχρι να τελειώσω το βιβλίο. Τίποτα δεν μου φαινόταν πιο σημαντικό από το να ανακαλύψω τι απέγινε ο Σίλας σε αυτό το απολύτως συναρπαστικό, πανέμορφα γραμμένο βιβλίο».
    MARGOT LIVESEY, συγγραφέας

    Μια μαγική ιστορία – το Πόνυ είναι σκέτη απόλαυση.”
    Rebecca Stead, συγγραφέας του βιβλίου When You ReachMe, βραβευμένη με το μετάλλιο Newbery

    Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    Η Raquel J. Palacio είναι η συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Θαύμα, ενός μυθιστορήματος που μεταφράστηκε σε σαράντα πέντε γλώσσες και πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία του δεκάχρονου Όγκι Πούλμαν, ενός αγοριού που γεννήθηκε με μια σοβαρή παραμόρφωση στο πρόσωπο, κέρδισε περισσότερα από είκοσι πολιτειακά βραβεία καθώς και το E.B. White Read Aloud Award και βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Carnegie Medal Award. Το Θαύμα διέδωσε παντού ένα μήνυμα καλοσύνης και ανεκτικότητας και ενέπνευσε το κίνημα «Διαλέγω καλοσύνη» που υιοθετήθηκε από σχολεία και σχολικές τάξεις στις ΗΠΑ. Το Θαύμα έγινε επίσης κινηματογραφική ταινία.

    Η R.J. Palacio γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη όπου με την ελπίδα να βαδίσει στα βήματα των αγαπημένων της συγγραφέων-εικονογράφων, του Antoine de Saint-Exupery, του Maurice Sendak και της Ingri D’ Aulaire, σπούδασε εικονογράφηση βιβλίων στο High School of Art and Design και στο Parsons School of Design. Πριν γράψει το Θαύμα εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων. Με το Είσαι ένα θαύμα, που βασίζεται στο μυθιστόρημά της, εκπληρώνει το όνειρό της να γράψει και να εικονογραφήσει ένα δικό της βιβλίο.
    Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κυκλοφορούν επίσης το Θαύμα, Είσαι ένα θαύμα και το Ο Όγκι & εγώ: τρεις θαυμάσιες ιστορίες. Ζει στο Μπρούκλιν, όπου περιτριγυρίζεται από μαγικούς υδάτινους πύργους, μαζί με τον άντρα της, τα δυο αγόρια τους και τα δυο σκυλιά τους,

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Πόνι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pony
    Συγγραφέας: R. J. Palacio
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 12 Απριλίου 2022
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Σελίδες: 336
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 78-960-484-808-9

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular