More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΣαρώνεται η πρωτοβάθμια απο το Σεπτέμβριο κι εσείς ασχολείστε με τις πριγκίπισσες...

    Σαρώνεται η πρωτοβάθμια απο το Σεπτέμβριο κι εσείς ασχολείστε με τις πριγκίπισσες και τα βασιλόπουλα

    Στο Πόρισμα του Διαλόγου για την Παιδεία, στο κεφάλαιο IV για τον Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού, παράγραφος Α, αναγράφονται τα εξής:

    "Ξεκινώντας με όσο το δυνατόν πιο πρώιμες παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι και οι νέοι γονείς ενημερώνονται και καθοδηγούνται από ειδικούς, οι οποίοι de facto έρχονται σε επαφή μαζί τους (π.χ. μαιευτήρες, μαίες, παιδίατροι, διαμορφωτές γνώμης…), ατομικά ή σε ομάδες ("σχολή γονέων" κλπ.), προκειμένου να εμπεδώσουν ορισμένες απλές αλλά καθοριστικές αρχές, τις οποίες θα διδάξουν στα παιδιά. Τις ίδιες αρχές καλλιεργούν στους γονείς, σε όλη τη σχολική διαδρομή, με πρόσφορους τρόπους, οι εκπαιδευτικοί, οι ειδικοί ψυχικής υγείας κλπ. Οι αρχές αυτές συνιστούν έναν Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού και προετοιμάζουν τα παιδιά όχι μόνο για τη σχολική τους ζωή, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνική τους λειτουργία ως δημοκρατικοί πολίτες. Είναι οι εξής:
    1. Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο."

    Ωραία η πλακίτσα, κυρίες και κύριοι. Αλλά στα αλήθεια, σοκάρεστε με αυτήν την πρόταση, έχοντας την αναγάγει από σήμερα το πρωί σε μέγιστο πρόβλημα της παιδείας και του υπουργού και δε σοκάρεστε με τον κατακλυσμό συγχωνεύσεων και κατάργησης τμημάτων που είναι καθ' οδόν από σήμερα και θα κορυφωθεί εντός του καλοκαιριού και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου;

    Δε σας ενοχλούν τα 25άρια και 27άρια τμήματα;

    Δε σας εχοχλεί ότι εκατοντάδες ΝΗΠΙΑ (όχι προνήπια) θα μείνουν εκτός ολοημέρου επειδή έχουν την ατυχία να μην εργάζεται ο ένας από τους δύο γονείς του;

    Το ολοήμερο δεν ήταν πάρκινγκ εργαζόμενων γονέων. Όσοι από εμάς το γνωρίζουμε (υπηρετώ τάξη ολοήμερου 13 συνεχόμενα χρόνια), ξέρουμε πόσα πολλά κέρδιζαν τα παιδιά σε ένα ολοήμερο που σεβόταν τον εαυτό του και τα ίδια τα παιδιά.

    Και η πλακίτσα πάει σύννεφο για τις πριγκίπισσες και τα βασιλόπουλα. Ε, δεν είναι αυτό το πρόβλημα σήμερα. Γιατί κανένας δε θα σας μαλώσει αν πείτε σε μια κρίση αγάπης κάποιο μικρό κορίτσι "πριγκίπισσά μου".

    Αυτήν την πλακίτσα και την ελαφράδα τη βρήκαμε αλλά θα την ξαναβρούμε πολύ πιο ζόρικη μπροστά μας. Και θα την πληρώσουν χλωρά και ξερά.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular