More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΣκέψου πίσω από τις λέξεις: Σημαντικές έννοιες με απλά λόγια, της Τρέισι...

    Σκέψου πίσω από τις λέξεις: Σημαντικές έννοιες με απλά λόγια, της Τρέισι Τέρνερ (εικ.: Τακίτα Άντριους)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 10+ (target 11-15) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Αυτό το βιβλίο δίνει απλές και περιεκτικές απαντήσεις στις απορίες που έχετε για τις δύσκολες αυτές λέξεις.

    Η Tracey Turner και η Tequitia Andrews στην εικονογράφηση φτιάχνουν μια μεστή, όμορφη χαρτογράφηση βασικών εννοιών για κάθε προέφηβο και έφηβο (μην σας πω και ενήλικα)

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Tracey Turner έχει παράδοση στο βιβλίο γνώσεων. Τη γνωρίσαμε και τη συστήσαμε στο ελληνικό κοινό με το Αυτός είναι ο κόσμος μας και ακολούθως με το Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις. Τώρα πάλι από τις Εκδόσεις Διόπτρα, η Turner δημιουργεί ένα project εννοιολογικού προσδιορισμού με εκατόν πενήντα σημαντικές έννοιες κατανόησης του κόσμου, στα πεδία της κοινωνίας, της πολιτικής, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, των τεχνών.

    Κάπως έτσι βρίσκουν θέση στο βιβλίο ο αγνωστικισμός, αθεϊσμός, ο ακτιβισμός, η απολυταρχία, η ανθρωπολογία, η ανατομία, η αποικιοκρατία, η αυταρχία, ο αυτοματισμός, ο βουδισμός και η γεωλογία, η γλωσσολογία, η εγκληματολογία, ο εθνικισμός, ο εξισωτισμός και ο εξπρεσιονισμός, ο ηδονισμός και η θεοκρατία, ο καπιταλισμός και ο φασισμός, ο ινδουισμός και ο κομμουνισμός, ο κυβισμός και ο μηδενισμός, η μοιρολατρία και ο μοντερνισμός, ο ντανταϊσμός και ο ουμανισμός, ο πατριωτισμός και η ποίηση, ο σιχισμός και ο στωικισμός, ο ταξισμός και ο υλισμός, ο χριστιανισμός, η ψυχιατρική και άλλες εκατό και πλέον λέξεις, η γνώση των οποίων θα βοηθήσει τον αναγνώστη να πλησιάσει ένα ευρύ πεδίο γνώσεων, το οποίο μπορεί γενικά να κινείται στο προαναφερθέντα πεδία, αλλά διακλαδίζεται σε όλο το φάσμα και τις υποδιαιρέσεις τους. Έτσι, διαβαίνουμε μονοπάτια ιστορίας, ιατρικής, αστρονομίας και εικαστικών τεχνών και ρευματών, φιλοσοφικών ιδεών και προσεγγίσεων, κοινωνικών ζητημάτων και στάσεων ζωής.

    Μπορεί να μην αισθανθείς ότι σε ενδιαφέρει άμεσα τι είναι ο νιχιλισμός ή ο ρομαντισμός, οπωσδήποτε όμως απαιτείται να γνωρίζεις τι είναι ο φασισμός, ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η πολυπολιτισμικότητα, ο φεμινισμός, η παγκοσμιοποίηση κ.α. Γιατί; Όχι απλώς για να μπορείς να “σταθείς” σε μια συζήτηση, αλλά για να μπορείς να τοποθετήσεις τον εαυτό σου μέσα στον κόσμο, δίχως να νιώθεις χαμένος. Ναι! Πρέπει να γνωρίζεις πως ονομάζεται και τι αποτελεί τον φασισμό. Για να τον αναγνωρίσεις όταν τον δεις, για να του αντιταχθείς και να υπερασπιστείς την ελευθερία του ανθρώπου, άρα και τη δική σου. Κάπως έτσι, λιγότερο ή περισσότερο, οι έννοιες σου είναι απαραίτητες για να εξοπλιστείς με δύναμη, ηθική, νοητική, ψυχική, κοινωνική, πολιτική, προσωπική.

    Δεν θα βρείτε εκτενή ανάλυση των εννοιών, δεν θα βρείτε βαρύγδουπες διατυπώσεις. Μεστοί, απλοί ορισμοί, με ένα βασικό παράδειγμα έκφρασής τους και εντυπωσιακή εικονογράφηση που πραγματικά πλαισιώνει εξαιρετικά το βιβλίο, καθιστώντας το ελκυστικό και όχι ένα γραμμικό εννοιολογικό λεξικό.

    Ευρετήριο στο τέλος με όλες τις λέξεις αλλά και άλλες έννοιες και πρόσωπα που εμπεριέχονται.

    Για αναγνώστες από 10-11 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Σκέψου πίσω από τις λέξεις: Σημαντικές έννοιες με απλά λόγια
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    What’s the Big Idea?
    Συγγραφέας:

    Tracey Turner

    Εικονογράφος:

    Tequitia Andrews

    Εκδόσεις:

    Διόπτρα, Μάρτιος 2024

    Μετάφραση:

    Νοέλα Ελιασά

    Επιμέλεια:

    Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου

    Σελίδες:

    132

    Μέγεθος:

    18,5 Χ 25,0

    ISBN:

    978-618-220-427-6

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular