More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣτίλτον & φίλοι. Η ιστορία μιας ποντικοτρομερής φιλίας, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Στίλτον & φίλοι. Η ιστορία μιας ποντικοτρομερής φιλίας, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-11) – Εικονογραφημένη λογοτεχνία για παιδιά

    Συχνά σκέφτομαι ότι τα βιβλία του Τζερόνιμο φαίνονται απλοϊκά ή εύκολα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι τα βιβλία του Τζερόνιμο είναι φιλικά, ανοιχτά προς τα παιδιά, ακόμη και όταν δεν τους αρέσει ή φοβούνται να διαβάσουν. Υπάρχει ένα φιλικό περιβάλλον, μια φιλική ατμόσφαιρα. Ο Τζερόνιμο είναι φίλος. Έτσι τα παιδιά αρχίζουν την ανάγνωση βιβλίων και ελπίζω να εξελίσσονται σε αναγνώστες λογοτεχνικών βιβλίων.
    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX

    Το βιβλίο Στίλτον & φίλοι είναι το πιο διαφορετικό ίσως βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Η όλη διαπραγμάτευση και ανάπτυξη της ιστορίας, αυτής της “ιστορίας μιας ποντικοτρομερής φιλίας“, θα εκπλήξει τους φανατικούς φίλους του Τζερόνιμο, αλλά πιστεύω ότι το τελικό πρόσημο θα είναι… πολύ θετικό!

    Περί τίνος πρόκειται

    Ένα ήσυχο πρωί, ενώ ο Τζερόνιμο Στίλτον ονειρευόταν μια λαχταριστή τούρτα με οχτώ στρώσεις παντεσπάνι, ένα drone εισβάλλει στο δωμάτιό του και τον ξυπνά τραγουδώντας του «Να ζήσεις, Τζερόνιμο!». Παράξενα πράγματα. «Κουνήσου, κύριε Στόλτον» (ναι, Στόλτον, δεν έκανα λάθος). Σηκώθηκε και με το που βγήκε έξω από το σπίτι, του την “έπεσαν”. «Πώς νιώθετε σήμερα, διαγωνιζόμενε, Στίλτον; Είστε ή δεν είστε έτοιμος να ζήσε τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής σας;»

    Διαγωνιζόμενος; Ο Στίλτον αγνοεί ότι έχει επιλεγεί να πάρει μέρος στην πιο διάσημη εκπομπή της Ποντικονήσου με τίτλο “Ποιος χτυπάει την πόρτα σου;”, του ανακοινώνει η παρουσιάστρια Πιτσιπίτση Ποντιψού! Και ξαφνικά ο Στίλτον βρίσκεται πρωταγωνιστής μιας τηλεοπτικής εκπομπής!

    Κάθε φορά ένας μυστηριώδης επισκέπτης χτυπά την πόρτα του σπιτιού του και ο Τζερόνιμο καλείται να μαντέψει. Είναι οι φίλοι του, είναι οι άνθρωποι του, είναι οι… απέναντί του: Ο παππούς Τορκουάτο, ο Ηρακλής Ποντιρό, η Τέα Στίλτον, Τράπολα Στίλτον, ο ειδικός στα επικίνδυνα αθλήματα Μπρους Φιτ, ο Πάτι Σπρινγκ, η αντίπαλος Σάλι Ποντιχάουζεν και πολλοί ακόμα.

    Με αινίγματα, τεστ δεξιοτήτων και μεγάλες ποινές αν δεν μαντέψει σωστά ποιος χτυπάει κάθε φορά την πόρτα, ο Τζερόνιμο ταξιδεύει σε σπουδαίες στιγμές της ζωής του, δημιουργώντας μια αξέχαστη μέρα γενεθλίων.

    Στο τέλος θα βρείτε έναν σελιδοδείκτη της φιλίας τον οποίο και μπορείτε να κόψετε.

    Εστιάζοντας

    Η Ελιζαμπέτα Ντάμι τροποποιεί το πρότζεκτ “Τζερόνιμο” αναπτύσσοντας μια διαφορετική ιστορία. Τα γενέθλιά του γίνονται η αφορμή για μία πλήρη αναπόληση και αξιολόγηση της ζωής του, των σχέσεών του, των περιπετειών του, μια περιήγηση στις αξίες, τις αδυναμίες, τις αρετές του αγαπημένου ήρωα, έτσι όπως αυτές αναδύονται μέσα από την επαφή του με όλους τους μυστηριώδεις επισκέπτες που του χτυπούν την πόρτα.

    Αλλά δεν είναι μόνο ένα τετ-α-τετ με όλους αυτούς με φόντο μια φανταχτερή τηλεοπτική εκπομπή. Καθένας αφήνει ένα γενικό στίγμα, όπως οικολογία, διατροφή, υγεία, δημοσιογραφία ή δοκιμάζει τον Τζερόνιμο και μέσω αυτού όλους μας με κουίζ, στοιχεία, σπαζοκεφαλιές, κάποιο διαφεύγουν από αυτόν τον κανόνα και πηγαίνουν πιο προσωπικά προς τον Τζερόνιμο. Όλοι όμως έχουν να πουν μια ιστορία. Αυτή η επιλογή της συγγραφέα δημιουργεί μια σπονδυλωτή “βιβλιο-ταινία” όπου εικόνες ζωής στροβιλίζονται φέρνοντας συγκίνηση στον Τζερόνιμο.

    Παράλληλα, η συγγραφέας εντάσσει στο νέο αυτό βιβλίο του Τζερόνιμο την τεχνολογία, την ιντερνετική τρέλα και τις διακλαδώσεις της: social media, hashtags, διαδικτυακά μηνύματα και διάλογοι μεταξύ του Τζερόνιμο και όλων των προσώπων της ζωής του, φανερώνουν έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, αποτύπωσης της σχέσης μαζί τους και των συναισθημάτων που προκαλούνται από αυτή τη σχέση. Είναι μια διαφορετική ανάγνωση, ένα έντυπο κινητό με χιούμορ, στιγμές, εικόνες, συναισθήματα.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Διακρίσεις

    Η μεγαλύτερη διάκριση του Τζερόνιμο είναι οι δεκάδες γλώσσες και τα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Στίλτον & φίλοι. Η ιστορία μιας ποντικοτρομερής φιλίας
    Τίτλος πρωτοτύπου: Stilton & friends – Storia di un’amicizia stratopica
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφος: Graphic Designer: E. Ignozza/theWorldofDOT | Εικ/ση αρχικών σελίδων: R. Ronchi, Studio Parlapà και A. Cavallini | Χάρτες: A. da Rold, A. Cavallini | Eικ/ση ιστορίας: A. Muscillo και Αρχείο Piemme | Γραφικά και σχέδιο: G. Tosi, D. Colombo
    Εκδόσεις: Κέδρος, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Γραφ, επιμέλεια: Χρύσα Τσάμη
    Σελίδες: 288
    Μέγεθος: 16 Χ 23
    ISBN: 978-960-04-5226-6

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular