More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΣχολή εμψυχωτών στην Αθήνα από το Σχολείο της Φύσης

    Σχολή εμψυχωτών στην Αθήνα από το Σχολείο της Φύσης

    Το Σχολείο της Φύσης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Ελλάδας, με δράσεις και φιλοσοφία που σέβονται το παιδί, τον κόσμο του και τους τρόπους μάθησής του.

    Τώρα το Σχολείο της Φύσης κατηφορίζει με κέφι από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων πάνω στην εκπαίδευση του εμψυχωτή – δάσκαλου, μέσα από την εμπειρία και την γνώση των καταξιωμένων και καταρτισμένων συνεργατών του. Δεν προαπαιτείται καμία βασική γνώση, παρά μόνο διάθεση για να μπεις στον φανταστικό κόσμο του εμψυχωτή.

    Μέσα από τις συναντήσεις που θα γίνουν, θα καλυφθεί τόσο το θεωρητικό κομμάτι όσο και το πρακτικό κομμάτι της εμψύχωσης. Πιο συγκεκριμένα οι συναντήσεις θα γίνουν στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Τεχνών Shantom σε 4 Σαββατοκύριακα με διάρκεια 10 ωρών (5+5) το καθένα.

    Ο Μανόλης Φιλιππάκης, ο Τηλέμαχος Καλμπουρτζής, ο Άγγελος Πατσιάς και η Βέτα Γεωργιάδου θα διδάξουν πολλά από τα μυστικά που έμαθαν, ανακάλυψαν, ανέπτυξαν και εφάρμοσαν οι ίδιοι στις εκατοντάδες ώρες “πτήσης” τους με παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς. 

    Αναλυτικότερα:

    11 – 12 Νοεμβρίου
    «Δημιουργώντας μία ομάδα από την αρχή με οδηγό το παιχνίδι»
    Τηλέμαχος Καλμπουρτζής

    9 – 10 Δεκεμβρίου
    «Αυθεντική μάθηση (authentic learning). Όταν το «Χόλυγουντ» γίνεται μάθημα » Άγγελος Πατσιάς
    «Ο εμψυχωτής γέφυρα ανάμεσα στην ομάδα και στη ζωή» Βέτα Γεωργιάδου

    27 – 28 Ιανουαρίου
    «Κοινωνικό Θέατρο»
    Μανόλης Φιλιππάκης

    3 – 4 Μαρτίου
    «Δημιουργία ενός παιχνιδιού από το μηδέν»
    «Project X»
    Τηλέμαχος Καλμπουρτζής

    Τηλέφωνο επικοινωνίας – Εγγραφές: 6945884287 / 2392064370

    Ο Τηλέμαχος Καλμπουρτζής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε πληροφορική και συνέχισε τις σπουδές του πάνω στα παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο του Sheffield. Από το 2006 παίζει με παιδιά και γονείς, κυρίως σε κατασκηνώσεις και σχολεία. Από το 2010 εργάζεται ως Ψυχαγωγός στο Σχολείο της Φύσης και ταυτόχρονα ως Αρχηγός στην παιδική κατασκήνωση Tsiki Boom στα Χανιά.

    Ο Άγγελος Πατσιάς γεννήθηκε το 1985 στη Δράμα. Τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης και υπήρξε για χρόνια δάσκαλος και διευθυντής του 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά όπου δημίουργησε με συναδέλφους, παιδιά και γονείς το «Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων», ένα εκπαιδευτικό μοντέλο δημιουργικής αυτοδιαχείρισης, όπου οι μαθητές διδάσκονται πέρα από το αναλυτικό πρόγραμμα – μεταξύ άλλων – πώς να τραγουδάνε και να χορεύουν, πώς να παίζουν θέατρο, πώς να συγκεντρώνουν χρήματα για το σχολείο τους μέσω ενός κήπου λαχανικών, αλλά και πως να κάνουν τις δραστηριότητες και τις εκστρατείες τους γνωστές στο ευρύ κοινό μέσα από το blog και την web-tv τους. Το 2016 συνδημιούργησε το Big Bang Education προσπαθώντας να φέρει μια πραγματική έκρηξη στα παιδαγωγικά πράγματα της χώρας.

    Ο Μανόλης Φιλιππάκης είναι Πανεπιστημιακός, δάσκαλος και εμψυχωτής. Εργάστηκε σε Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δημιούργησε τη σχολή εμψύχωσης «Κέντρο Επικοινωνίας, Έκφρασης και Δημιουργίας Κρήτης». Είναι συγγραφέας 12 βιβλίων & δημιουργός 32 C.D. Δίδαξε σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι Υποδιευθυντής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση» στο Global College Λευκωσίας. Έργο ζωής του που δημιούργησε με τους συνεργάτες του στα Χανιά, είναι το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό – Κατασκήνωση “ΤΣΙΚΙΜΠΟΥΜ”, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 300 παιδιά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μεγάλο μέρος από το συγγραφικό του έργο είναι αναγνωρισμένο με έπαινο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει εγγραφεί στον κατάλογο των διδακτικών μέσων του Υπουργείου Παιδείας.

    Η Βέτα Γεωργιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τετράλοφο της Κοζάνης, περιτριγυρισμένη από τις μυρωδιές του χωριού, τις φωνές των φίλων και τη φροντίδα της γειτονιάς. Αφού έλαβε το υπόβαθρο αυτό, προχώρησε στη μελέτη της παιδαγωγικής, τελικά έγινε σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στα δημόσια σχολεία και κάποτε αποφάσισε να εκπληρώσει το προσωπικό της παιδαγωγικό όνειρο, ένα σχολείο της φύσης, το οποίο αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular