More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΣ' αγαπάω λέμε! του Τζόρι Τζον (εικ.: Μπέντζι Ντέιβις)

    Σ’ αγαπάω λέμε! του Τζόρι Τζον (εικ.: Μπέντζι Ντέιβις)

    Πρώτα ήρθε το Καληνύχτα, λέμε. Δεύτερο κατέφτασε το Γύρνα σπίτι λέμε. Τριλογία έγινε με το Εντάξει λέμε. Και τώρα, το τρομερό δίδυμο Τζόρι Τζον και Μπέντζι Ντέιβις φέρνει για τέταρτη φορά το αγαπημένο ντουέτο του Αρκούδου και του Πάπιου να μας ξανακάνει να γελάσουμε, να χαμογελάσουμε, να δούμε την ομορφιά της ζωής και την ορμή της φιλίας.

    Σ’ αγαπάω, λέμε! ο τίτλος του τέταρτου αυτού βιβλίου και ας δούμε τι συμβαίνει στον Αρκούδο. Του αρέσει να τεμπελιάζει τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, δίχως να κάνει τίποτε φοβερό. Όπως τώρα που άραξε στην πολυθρόνα με βιβλία και μουσική για να περάσει μια ολ΄κληρη μέρα ολομόναχος. Χαχαχα! Τον Πάπιο τον ρώτησε; Μάλλον όχι, γιατί του βροντά την πόρτα για να πάνε για περίπατο. Ο Αρκούδος δε θέλει. Τι θέλει και δε θέλει, ο Πάπιος είναι οδοστρωτήρας Και βγαίνουν έξω.  “Κοίτα γύρω σου, Αρκούδε! Ποιος θέλει να είναι μόνος του μια τόσο όμορφη μέρα;” τον ρωτά ο Πάπιος. “Εγώ” απαντά αποστομωτικά ο Αρκούδος. Τον αγαπάει ο Αρκούδος τον Πάπιο; Γιατί θέλει να μείνει μόνος του; Τι κάνει όταν ο Πάπιος πέφτει από το δέντρο;

    Απολαυστικό picture book. Ένα μελετημένο, καλοφτιαγμένο δίδυμο πρωταγωνιστών με χαρακτήρα και άποψη, πολύ χιούμορ μέσα στους κοφτούς διαλόγους του Αρκούδου και του Πάπιου, αποθέωση της φιλίας και των δύο διαφορετικών οπτικών της. Ο Πάπιος θέλει μια φιλία ολοκληρωτική, καθολική, κυκλωτική. Ο Αρκούδος θέλει μια φιλία που του επιτρέπει να ανασαίνει, να μένει κάποτε και λίγο μόνος του. Η ιστορία του Τζόρι Τζον αποτελεί ένα δυνατό σχόλιο πάνω σε μια φιλοσοφική εξερεύνηση της υφής της φιλίας και των διαφορετικών τύπων που την διεκδικούν, πασπαλισμένο με συνεχές, καλόγουστο χιούμορ που υψώνει το βιβλίο στα δύο επίπεδα, της αναγνωστικής απόλαυσης και του προβληματισμού/συζήτησης.

    Για τον Μπέντζι Ντέιβις τα έχουμε πει ξανά και ξανά. Μοναδικό στυλ, τρομερή εκφραστικότητα και το χιούμορ του συγγραφέα αποτυπωμένο ευθέως στις εικόνες, κάτι που δεν το λες εύκολο.

    Έξοχη τετράδα βιβλίων, την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Bounce in my step- Tim Brown

    Teddy Bear, Teddy Bear (Instrumental)

    Muppets – Bohemian Rhapsody

    Rick Dees & His Cast of Idiots — Disco Duck (Part 2 — Instrumental)

    Swingin Big Band- Tim Brown

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σ’ αγαπάω λέμε!
    Συγγραφέας: Jory John
    Εικονογράφηση: Μπέντζι Ντέιβις
    Σειρά : Αρκούδος και Πάπιος
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 23 Χ 28
    ISBN: 978-960-484-616-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular