More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤέλεια μέρα για νεύρα, της Σουζάν Λανγκ

    Τέλεια μέρα για νεύρα, της Σουζάν Λανγκ

    Πολύ σημαντικό πράγμα το χιούμορ στο σύγχρονο παιδικό βιβλίο. Ίσως ο καλοφτιαγμένος λυρισμός που τόσο μας μαγεύει σε ορισμένα βιβλία να μην βρίσκει σε όλα τα παιδιά ανταπόκριση, αλλά το χιούμορ, όταν είναι έξυπνο και πατάει σε μια όμορφη ιστορία, αρέσει σε όλα, μα σε όλα τα παιδιά.

    Εν προκειμένω έχουμε τον Τζιμ που ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι όλα πήγαιναν στραβά. Ποια όλα; Κρατιέστε; Ο ήλιος παραήταν φωτεινός, η θάλασσα παραήταν μπλε και οι μπανάνες παραήταν γλυκές. Είναι να… μην έχεις νεύρα; Και μια πολύ άσχημη μέρα ξεκινά. Τον βλέπει ο γείτονάς του ο Νόρμαν και τον πηγαίνουν βόλτα. Συναντούν το Μαραμπού, τον Λεμούριο και το Φίδι και όλοι παρατηρούν ότι ο Τζιμ έχει νεύρα αν και είναι μια τόσο όμορφη μέρα! Το “κακό” συνεχίζεται αφού όλοι, πίθηκοι, λιοντάρια, ελέφαντες, κροκόδειλοι, παγόνια και λοιποί του προτείνουν να κάνουν κάτι όμορφο μαζί του για να του φύγουν τα νεύρα. Θα τα καταφέρουν;

    Οι άσχημες μέρες θα ‘ρθουν. Και μπορεί να σου φταίνε οι πολύ γλυκές μπανάνες ή η πετσέτα του μπάνιου που δεν είναι στη θέση της. Αν δεν μπορείς να προσπεράσεις αυτές τις συγκυρίες, αν αισθάνεσαι πως ό,τι κι αν σου προτείνουν φίλοι και γνωστοί, είναι έξω από εσένα εκείνη τη στιγμή, τότε ίσως πρέπει να αποδεχτείς ότι έχεις νεύρα, ότι είναι μια μέρα με νεύρα και πως πρέπει να την περάσεις έτσι. Ίσως δεν γίνεται τίποτα με αυτήν τη μέρα και είναι μια τέλεια μέρα για να έχεις νεύρα.

    Πολύ χιούμορ και βαθιά φιλοσοφία-στάση ζωής από την Σουζάν και τον Μαξ Λανγκ που δημιουργούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που παίζεται αυτοσχέδια από τους μικρούς ηθοποιούς, αλλά κυρίως προσφέρει σπουδαίο χώρο να συζητήσουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε νεύρα και όταν αισθανόμαστε ότι σήμερα τα πράγματα δεν… τσουλάνε. Και κυρίως να διερευνήσουμε την πολύ σοβαρή πιθανότητα και πρόταση του βιβλίου κάποιες φορές να μην γίνονται άμεσα κάποια πράγματα για να διώξουμε τα νεύρα, αλλά να αποδεχόμαστε και να προχωράμε δίχως να στοχοποιούμε τον εαυτό μας και τη διάθεσή μας.

    Μετά βεβαιότητας, από τα βιβλία που θα συζητηθούν και θα αγαπηθούν.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τέλεια μέρα για νεύρα
    Συγγραφέας: Suzanne Lang
    Εικονογράφηση: Max Lang
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Αγγελος Αγγελίδης
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24 Χ 24
    ISBN: 978-960-484-521-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular