More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤαλεντίνα, του Αλέξη Σταμάτη (εικ.: Νικολέττα Φιλιππίδη)

    Ταλεντίνα, του Αλέξη Σταμάτη (εικ.: Νικολέττα Φιλιππίδη)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το ταλέντο πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει.
    Άρθουρ Σοπενχάουερ

    Ο γνωστός συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης σε μια τρυφερή ιστορία για παιδιά για το ταλέντο που χωρίς δουλειά θα παραμείνει απλώς ταλέντο που χάθηκε.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Λυδία είχε πάθος με τη μουσική. Ατέλειωτες ώρες στο πιάνο της, αλλά ήταν και ταλαντούχα.Έδινε κονσέρτα, την παρακολουθούσε πολύς κόσμος, ανάμεσά τους και οι δικοί της, που ήταν περήφανοι γι’ αυτήν. Είχε όμως ένα μικρό μυστικό. Κάθε φορά που τελείωνει το κονσέρτο της και την χειροκροτούσαν, εκείνη ψέλλιζε “σ’ ευχαριστώ, Ταλεντίνα”. Ήταν η μυστική της φίλη που της έδινε πάντα δύναμη να παίζει υπέροχα και δεν την έβλεπε κανείς άλλος.

    Όμως, ένα βράδυ, στο τέλος ενός πετυχημένου κονσέρτου, η Λυδία ξεχνάει να ευχαριστήσει την Ταλεντίνα. Και τις επόμενες μέρες άρχισε να μη μελετάει όπως παλιά, να μην προσπαθεί πια. Αφού υπήρχε η Ταλεντίνα, γιατί να μελετά ατέλειωτες ώρες στο πιάνο; Όμως, τότε άρχισαν τα λάθη. Πού είναι η Ταλεντίνα τώρα;

    Εστιάζοντας

    Ιστορία οικογενειακού ρεαλισμού, όπου ένα παιδί επαναπαύεται στις δάφνες του αδιαμφισβήτητου ταλέντου το, σταματά να δουλεύει το ταλέντο του, σταματά να μελετά, με αποτέλεσμα να παύσουν οι επιδοκιμασίες, να αρχίσουν τα λάθη και η εσωτερική αμφισβήτηση. Ο συνδυασμός ταλέντου και δουλειάς είναι ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός που τονίζουν πολλοί καλλιτέχνες και αθλητές οι οποίοι είδαν πολλούς συναδέλφους τους, συχνά και τους εαυτούς τους, να χάνουν το τρένο της μεγάλης φυγής προς τα εμπρός.

    Η χρήση αυτοβιογραφικών στοιχείων (γιαγιά Μπέττυ, ίσως και ο παππούς Βασίλης), δημιουργούν μια τρυφερή εσωτερική παραπομπή προς τη ζωή του συγγραφέα, ενώ η ροή και η άρτια δομή της ιστορίας φανερώνουν τη μεγάλη εμπειρία του βραβευμένου σε βιβλία ενηλίκων συγγραφέα. Εν προκειμένω, η υφή της ιστορίας, είναι διδακτικού προσανατολισμού, ανοίγει και κλείνει με καθαρότητα τον κύκλο των μηνυμάτων που ήθελε να περάσει προς τους μικρούς αναγνώστες.

    Η εικονογράφηση της Νικολέττας Φιλιππίδη έχει πολύ ενδιαφέρουσα οπτική, εικαστικά στοιχεία και αντικείμενα που έχουν στηθεί επιδέξια, δυναμικά χρώματα στην παλέτα. γοητευτικές γεωμετρίες και αποτυπώσεις. Αναβαθμίζει την ιστορία, την οποία δεν συμπληρώνει αλλά κινείται παράλληλα, με μια δική της αυτοτέλεια.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καστανιώτη.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ταλεντίνα
    Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης
    Εικονογράφος: Νικολέττα Φιλιππίδη
    Εκδόσεις: Καστανιώτης, Οκτώβριος 2022
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21,5 Χ 28,5
    ISBN: 978-960-03-7003-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular