More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΤζάκυ Χα-Χα, των Τζέιμς Πάτερσον και Κρις Γκραμπενστάιν

    Τζάκυ Χα-Χα, των Τζέιμς Πάτερσον και Κρις Γκραμπενστάιν

    Σελίδες 351. Σας ομιλεί η Τζάκυ. Η Τζάκυ σήμερα είναι μαμά και πετυχημένη συγγραφέας και ηθοποιός, υποψήφια την ώρα που έγραφε αυτές τις γραμμές για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία Γέλια μέχρι δακρύων. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα της ξεκαρδιστικής αυτής ταινίας, η Τζάκυ έγραψε ένα βιβλίο. Ήταν αυτό ακριβώς το βιβλίο. Και σε αυτό το βιβλίο λέει την ιστορία της από τότε που ήταν μικρή, για την ακρίβεια 12 ετών. Και την ιστορία τη λέει σε όλους εμάς αλλά πρωτίστως την λέει στις δύο κόρες της, την Τίνα και την Γκρέις. Γιατί σε αυτές απευθύνεται.

    Μέσα από μια πραγματικά διασκεδαστική αφήγηση, η Τζάκυ Χαρτ μιλά για τη ζωή της με τις έξι αδερφές της – οι τρεις μεγαλύτερές της- και τον πολύ αυστηρό και ταλαίπωρο ναυαγοσώστη μπαμπά τους στο μικροσκοπικό σπίτι τους στην παραλία του Σισάιντ Χάιτς στο Νιου Τζέρσι, καθώς η μητέρα τους βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο ως επιλοχίας των πεζοναυτών στην επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου που μόλις ξεκίνησε ο πλανητάρχης Τζορτζ Χ. Γ. Μπους εναντίον του μουστακαλή Σαντάμ Χουσείν.

    Η Τζάκυ, το κορίτσι με το άφθονο χιούμορ και μια διαρκή ανάλαφρη στάση φαρσέρ και stand up comedian, έχει κερδίσει επάξια το ρόλο του διασκεδαστή στην οικογένειά της και το ίδιο προσπάθησε με συνέπεια να πετύχει και στο σχολείο της, ήδη από τα οκτώ της χρόνια, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του κλόουν της Γ’ δημοτικού. Οι γκριμάτσες, οι εξυπνάδες, τα πειράγματα και τα κόλπα, τα διαρκή πετάγματα, η αναζήτηση να είσαι στο κέντρο της προσοχής όχι πάντοτε με θετικούς τρόπους, στους συνομιλήκους έχουν μια κάποια πέραση, στους δασκάλους όμως, ειδικά όταν διαβείς το σκαλοπάτι του αποδεκτού, είναι αφόρητα συνήθως. Η ποινή της είναι να παίξει σε μία σχολική παράσταση και να βγάλει λόγο μπροστά σε όλο το σχολείο, τρομερά πράγματα δηλαδή για την Τζάκυ.

    Η Τζάκυ έχει χιούμορ και το επιστρατεύει σε άπειρες δόσεις για να διακωμωδεί η ίδια τον εαυτό της αποφεύγοντας να βρίσκεται μπροστά στην κάννη όσων θέλουν να την κοροϊδέψουν. Ο, όχι! Δεν χρειάζεται! Το κάνει και μόνη της.

    Αυτή είναι η σχολική ζωή της Τζάκυ Χαρτ στα δώδεκά της με το ελέω παιδικού τραυλισμού παρατσούκλι Χα-Χα. Μια ζωή που θα την οδηγήσει στην σημερινή ευτυχισμένη Τζάκυ. Κι αυτό το αυτοβιογραφικό της ημερολόγιο προς τις κόρες της είναι μια χαριτωμένη αναγνωστική περιπέτεια για παιδιά, κορίτσια και αγόρια (αλλά να… τα κορίτσια θα βρουν πολλή ταύτιση) από 9 ως 15 ετών. 

    Ο πλέον εμπορικός συγγραφέας του κόσμου, ο Τζέιμς Πάτερσον, μαζί με τον Κρις Γκραμπενστάϊν δημιουργούν μια προεφηβική κωμωδία όπου το χιούμορ είναι συντριπτικά φανερό σε κάθε σελίδα και οι ταυτίσεις των σημερινών παιδιών με τις ηρωίδες και τους ήρωες του βιβλίου αναπόφευκτες. Η αξία και επιμονή ενός δασκάλου που διοχετεύει το ταλέντο της μικρής Τζάκυ σε άλλη ατραπό θα σας γοητεύσει ενώ και η διαχείριση των αντιξοοτήτων από την Τζάκυ είναι ένα αληθινό μάθημα για όλα τα παιδιά πέριξ της ηλικίας της.

    Σίγουρα θα περάσει καλά κάποιος διαβάζοντας το, μικρός και μεγάλος.

    Book Secret

    Διαδώστε το μήνυμα του Τζέιμς Πάτερσον ο οποίος χαρίζει τα έσοδα από τις πωλήσεις των εφηβικών του βιβλίων στην προσπάθεια ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας. Στην Ελλάδα έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Τήλο. Το μήνυμά του Τ. Πάτερσον είναι το εξής:

    Πιστεύουμε ότι ένα παιδί που διαβάζει είναι ένα παιδί που μπορεί να τα καταφέρει.

    Είναι ευθύνη κάθε ενήλικα να προσφέρει βιβλία στα παιδιά.

    Θέλουμε τα παιδιά να θεωρούν το διάβασμα πραγματική διασκέδαση – μέσα από ιστορίες που μιλάνε τη γλώσσα τους, που εκφράζουν πράγματα οικεία σ’ αυτά και διευρύνουν τον κόσμο τους.

    Θέλουμε να έχουν τα παιδιά πρόσβαση στα βιβλία- μέσα από υποτροφίες σε δασκάλους, χρηματοδοτήσεις σε βιβλιοπωλεία, υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών και δωρεές βιβλίων.

    Θέλουμε κάθε παιδί που διαβάζει ένα βιβλίο JIMMY να λέει: “ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΙΒΛΙΟ”.

    Δείτε το τρέιλερ του βιβλίου

    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τ. Πάτερσον

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τζάκυ Χα-Χα
    Συγγραφέας: Τζέιμς Πάτερσον, , Κρις Γκραμπενστάιν
    Εικονογράφηση: Kerascoet
    Μετάφραση Αργυρώ Πιπίνη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιούνιος 2017
    Διόρθωση: Κώστας Σίμος
    Φιλμ- Μοντάζ: Μαρία Ποινίου-Ρένεση
    Σελίδες: 352
    Μέγεθος: 26,8 X 21,5
    ISBN: 978-960-16-6858-1
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular