More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο αγόρι και ο Φεγγαρένιος, της Ντέμπι Λιόρι

    Το αγόρι και ο Φεγγαρένιος, της Ντέμπι Λιόρι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός του αγνώστου.
    H.P. Lovecraft

    Απώλεια αγαπημένου αντικειμένου, τρυφερότητα και συγκίνηση από τη συγγραφέα του best seller “Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει“.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μια φορά ένα αγόρι βρήκε τον Φεγγαρένιο. Σε ένα κατάστημα. Τον πήρε αγκαλιά, τον ονόμασε Φεγγαρένιο και από τότε ήταν συνεχώς μαζί. Έπαιζαν μαζί τα πάντα. Ήταν το αγόρι και ο φεγγαρένιος για πάντα. Όμως, μια μέρα που έπαιζαν στο δάσος, το Αγόρι σκόνταψε και έπεσε, τα γυαλιά του έσπασαν και έχασε τον Φεγγαρένιο. Δίχως γυαλιά δεν μπορούσε να τον βρει. Ο Φεγγαρένιος είχε χαθεί. Περίμενε να γυρίσει το αγόρι να τον βρει. Αλλά αντί για το αγόρι τον βρήκαν κάτι άλλα κουνελάκια του δάσους. Αυτά κοιμόντουσαν μόνα τους, ενώ οι Φεγγαρένιοι είναι φτιαγμένοι για αγκαλιές. Και μετά τον πήρε ένα πουλί, τον έπιασε από το αυτί και έπεσε μέσα στο νερό. Το ποτάμι τον παρέσυρε μακριά, σε κάτι ζώα με κέρατα μεγάλα. Και ύστερα τον βρήκε ένας σκύλος. Και κάπου εκεί πίστεψε ότι η ιστορία του τελείωνε. Αλλά, η ζωή κάποιες φορές έχει πιο ενδιαφέροντα σχέδια…

    Εστιάζοντας

    Τρυφερή ιστορία καληνύχτας, ιδιαιτέρως ελκυστική και αγαπητή στα παιδιά από 3 ετών, από την γνωστή από το best seller της Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει, Ντέμπι Λιόρι, η οποία ακολουθεί ένα συνηθισμένο μοτίβο απώλειας αγαπημένου αντικειμένου/παιχνιδιού, Οδύσσειάς του και επανασυνάντησης μετά από χρόνια με το παιδί που το απώλεσε. Η Λιόρι δεν εστιάζει στα συναισθήματα του παιδιού που έχασε το παιχνίδι/φίλο του αλλά στο άγχος και την αβεβαιότητα της περιπλάνησης από την πλευρά του απωλεσθέντος λούρινου κουνελιού, το οποίο αρχικά διαβιώνει με αληθινά κουνέλια βλέποντας τις διαφορές του μαζί τους, ακολούθως απειλείται από ένα πουλί, πλέει στο νερό, φτάνει σε πολικές συνθήκες για να καταλήξει στο στόμα ενός σκύλου και στη ζεστασιά του αγοριού. Η αλλαγή τόπων, φυσικών τοπίων και συνθηκών, καθώς και ζώων (υπόγεια ζωή, ιπτάμενη, θαλάσσια, πολική ζωή) είναι και ένα ταξίδι στις διαφορετικές συνθήκες όπου επιβιώνουν πραγματικά ζώα, καθώς το λούτρινο ζώο ζει τη δική του φθορά στις συνθήκες, τον χρόνο και την αβεβαιότητα.

    Οι γραμμές της εικονογράφησης συντηρητικές, κινούνται σε πιο παλιά παραμυθένια μοτίβα, ειδικά στα πρόσωπα. Οι χρωματικές αποχρώσεις έχουν ενδιαφέρον, ενώ πολύ συμπαθής είναι ο λούτρινος Φεγγαρένιος.

    Μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά.

    Για αναγνώστες από 3 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το αγόρι και ο Φεγγαρένιος
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Boy and the Moonimal
    Συγγραφέας: Ντέμπι Λιόρι
    Εικονογράφος: Ντέμπι Λιόρι
    Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 2023
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 23,7 Χ 30
    ISBN: 978-618-07-0310-8

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular