More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε, της Φυτούλας Βακανά...

    Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε, της Φυτούλας Βακανά (εικ.: Σάντρα Ελευθερίου)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Έχετε ήδη προειδοποιηθεί!

    Η Φυτούλα Βακανά με έναν μικρό μάγο να αλληλεπιδρά και να οικειοποιείται την ιστορία και τους ίδιους τους φόβους σε ένα σύγχρονο βιβλίο.

    Περί τίνος πρόκειται

    Αν φοβάστε κάτι, “Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε” μπορεί να εξαφανίσει όλους σας τους φόβους. “Και θα σας το αποδείξω αμέσως”, μας λέει ο μικρός μάγος. Αράχνες μήπως φοβάστε χνουδωτές; Τα φαντάσματα, το ύπουλο σκοτάδι ή η πανύψηλη σκάλα; Ε… μήπως να το πάμε από την αρχή; Να το αλλάξουμε λίγο; Να το πούμε “Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε όχι εντελώς“. Μήπως να προσπαθήσετε να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τα φαντάσματα; Μπορεί να είναι και συμπαθητικά. Μήπως να ρίξουμε και λίγο (ή πολύ) φως στο σκοτάδι για να δούμε ότι όλα είναι ίδια; Τα κατάφερε; Τους εξαφάνισε τους φόβους; Όλους;

    Εστιάζοντας

    Σύγχρονο ελληνικό βιβλίο, μοντέρνα γραφή, που διαφεύγει των κοινότοπων μορφοποιήσεων. Στη βασική του θεματική, παίζει με μερικούς από τους βασικούς φόβους των παιδιών, όπως το σκοτάδι, τα ζωύφια, οι ψηλές σκάλες. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση ανήκει σε έναν μικρό μάγο και διέπεται από παιδικότητα, απλότητα και χιούμορ. Αυτό το πετυχημένο, υποδόριο κάποιες φορές, χιούμορ, αποτελεί ατού του βιβλίου, το οποίο ο μάγος οικειοποιείται από την ίδια συγγραφέα, το μεταβάλλει κατά τη διάρκεια της αφήγησης, το αναπροσαρμόζει με βάση τις αδυναμίες ή τις επιτυχημένες προσπάθειές του, μέχρι την τελική ανατροπή που τονίζει έξυπνα ότι οι φόβοι δεν τελειώνουν τόσο απλά, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι να μειωθούν, να εκλογικευτούν, να λάβουν τον χώρο που τους αναλογεί. Η διάδραση που επιτυγχάνει ο μάγος/συγγραφέας μέσω των επιστροφών του στον επιτυχή ή ανεπιτυχή τίτλο του βιβλίου του είναι μια έξυπνη συγγραφική επιλογή, καθώς έτσι σχολιάζεται έμμεσα η ισχύς των φόβων, η (αν)ικανότητα να τους αντιμετωπίζει ένα παιδί ακαριαία, κατά τις δικές μας φιλοδοξίες, και η αναπροσαρμογή της στρατηγικής και στόχευσής μας στην αντιμετώπισή τους.

    Η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου κάνει κοντινές εστιάσεις στον μικρό μάγο και στα υποκείμενα/αντικείμενα απ’ όπου πηγάζουν οι φόβοι του. Εστιάζοντας στις μεγάλες μορφές του μάγου, της αράχνης και αποφεύγοντας την υπερλεπτομέρεια, η εικονογράφος κάνει μια προσέγγιση σχεδόν τηλεοπτική και δίνει το βάρος στον μικρό “μεγάλο” πρωταγωνιστή που κυριαρχεί σε όλες σχεδόν τις σελίδες.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε
    Συγγραφέας:

    Φυτούλα Βακανά

    Εικονογράφος:

    Σάντρα Ελευθερίου

    Εκδόσεις:

    Πατάκη, Φεβρουάριος 2024

    Υπεύθυνη Έκδοσης:

    Φαίη Κολοκυθά

    Διορθώσεις:

    Θανάσης Κοκολόγος

    Σελίδες:

    36

    Μέγεθος:
    26,5 Χ 26,5
    ISBN:

    978-618-07-0093-0

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular