More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο καταραμένο κουνέλι, της Τζούντιθ Κερ

    Το καταραμένο κουνέλι, της Τζούντιθ Κερ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-10) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Info: Η Τζούντιθ Κερ τιμήθηκε το 2012 για το έργο της με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Πέθανε στις 22 Μαΐου 2019 σε ηλικία 95 ετών.

    Από το πασίγνωστο λευκό κουνέλι του  Λιούις Κάρολ μέχρι τον Πίτερ, το σκανταλιάρικο ήρωα των ευπώλητων βιβλίων της Μπέατριξ Πόττερ τα κουνέλια φαίνεται πως κατέχουν εξέχουσα θέση στην παιδική λογοτεχνία, όχι μόνο τη δυτική αλλά και την παγκόσμια. Προφανώς υπάρχει μια γοητεία πίσω από αυτό το μικρό θηλαστικό το οποίο μπορεί με ευκολία να γίνει από αγαπημένο κατοικίδιο ως μεζές στο πιάτο μας, ενίοτε και πειραματόζωο.

    Η Χιονονιφάδα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι το κουνέλι του σχολείου κι είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλος μπελάς! Τουλάχιστον έτσι πιστεύει ο Τόμι, ο νεαρός ήρωας της ιστορίας. Το κουνέλι ανήκει στην κυρία Μπένετ, τη δασκάλα της μικρής αδερφής του, της Άντζι και είναι η μασκότ της τάξης και το μέσο για κάθε μάθημα από τα μαθηματικά ως τα εικαστικά. Τα παιδιά τρελαίνονται να το ζωγραφίζουν, να το μετράνε και να το ζυγίζουν καθημερινά.

    Η Άντζι δεν αποτελεί εξαίρεση. Λατρεύει τη Χιονονιφάδα και είναι πραγματικά ενθουσιασμένη όταν αναλαμβάνει τη φροντίδα της λόγω μιας ξαφνικής απουσίας της δασκάλας της. Δυστυχώς, η άφιξη της Χιονονιφάδας συμπίπτει με μια πολύ σημαντική συνάντηση του ηθοποιού πατέρα των παιδιών με έναν γνωστό αλλά μάλλον ξεπεσμένο αστέρα με αφορμή μια επικείμενη ταινία. Αυτή η συνεργασία θα ήταν πολύτιμη καθώς ο πατέρας είναι αρκετό καιρό άνεργος αλλά καταλήγει σε πλήρη αποτυχία όταν η Χιονονιφάδα αποφασίζει να κατουρήσει το μπατζάκι του παντελονιού του γνωστού ηθοποιού.

    Ο Τόμι είναι έξαλλος με τα καμώματα του κουνελιού καθώς εξαιτίας του βλέπει το όνειρό του για την απόκτηση ενός καινούριου ποδηλάτου να απομακρύνεται. Τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα χειρότερα όταν η Άντζι αρρωσταίνει κι ο Τόμι αναγκάζεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του αντιπαθητικού τετράποδου. Ο Τόμι περνάει δύσκολες στιγμές όταν το κουνέλι δραπετεύει αλλά ευτυχώς καταφέρνει να το εντοπίσει. Με λίγα λόγια η Χιονονιφάδα είναι για τον Τόμι ένα καταραμένο κουνέλι αφού από τη στιγμή που εμφανίζεται στο σπίτι του μόνο ατυχίες προκαλεί. Όταν λοιπόν καλείται να γράψει μια ιστορία για έναν σχολικό διαγωνισμό με ήρωα ένα ζώο, ο Τόμι αντλεί έμπνευση από τα όσα του συμβαίνουν και δημιουργεί μια ευφάνταστη ιστορία γιατί άλλο… μα για ένα ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΟΥΝΕΛΙ. Και παρόλο που δεν κερδίζει τον διαγωνισμό καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή της οικογένειας προς το καλύτερο.

    Αυτό είναι το τελευταίο βιβλίο που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από την Judith Kerr, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε  από το πρώτο της βιβλίο, Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη, το οποίο έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μετά το Hitler Stole Pink Rabbit, η Judith Kerr χρησιμοποιεί και πάλι ένα κουνέλι για να δημιουργήσει αυτή τη φορά όμως, μια χιουμοριστική κι απολαυστική ιστορία. Με πρωτοπρόσωπη αφήγηση και χωρίς περιττές επιτηδεύσεις ύφους και γλώσσας Το καταραμένο κουνέλι είναι μια καλογραμμένη και απολαυστική ιστορία. Η συγγραφέας με άνεση κι αμεσότητα μεταφέρει στο χαρτί τόσο τις σκέψεις και τις αγωνίες του μικρού της ήρωα όσο και την οικογενειακή ατμόσφαιρα με τις καθημερινές δύσκολες αλλά και τις αναπάντεχα χαρούμενες στιγμές της. Το κείμενο συνοδεύεται από τα χιουμοριστικά, εκφραστικά σκίτσα τα οποία έχει η ίδια δημιουργήσει.

    Για αναγνώστες από 6-7 ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Το τελευταίο βιβλίο που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από την Judith Kerr, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από το πρώτο της βιβλίο, Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη. Η Judith Kerr χρησιμοποιεί ένα κουνέλι για να δημιουργήσει μια χιουμοριστική κι απολαυστική ιστορία. Με πρωτοπρόσωπη αφήγηση και χωρίς περιττές επιτηδεύσεις ύφους και γλώσσας Το καταραμένο κουνέλι είναι μια καλογραμμένη και απολαυστική ιστορία. Η συγγραφέας με άνεση κι αμεσότητα μεταφέρει στο χαρτί τόσο τις σκέψεις και τις αγωνίες του μικρού της ήρωα όσο και την οικογενειακή ατμόσφαιρα με τις καθημερινές δύσκολες αλλά και τις αναπάντεχα χαρούμενες στιγμές της.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    In A Persian Market- Wilbur de Paris

    Loris’s Day- Evan Lurie

    Jojo’s March

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το καταραμένο κουνέλι
    Τίτλος πρωτοτύπου: The curse of the school rabbit
    Συγγραφέας: Τζούντιθ Κερ
    Εικονογράφηση: Τζούντιθ Κερ
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 5 Απριλίου 2021
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 88
    Μέγεθος: 15,5 Χ 23,5
    ISBN: 978-960-484-687-0

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular