More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο κορίτσι στο κάστρο μέσα στο μουσείο, της Κέιτ Μπερνχάιμερ (εικ.: Νικολέτα...

    Το κορίτσι στο κάστρο μέσα στο μουσείο, της Κέιτ Μπερνχάιμερ (εικ.: Νικολέτα Τσέκολι)

    Ένα κορίτσι ζούσε σε ένα κάστρο που βρισκόταν μέσα σε ένα μουσείο. Κάθε φορά που παιδιά επισκέπτονταν το μουσείο, κολλούσαν τα πρόσωπά τους πάνω στη γυάλινη σφαίρα μέσα στην οποία βρισκόταν το κάστρο. Είχαν ακούσει πως αν κοιτούσαν πολύ προσεκτικά μέσα στη σφαίρα, θα μπορούσαν να δουν το κορίτσι που ζούσε στο κάστρο. Ακόμα είχαν ακούσει ότι έμενε εκεί από πολύ παλιά. Ότι μόλις φεύγουν τα παιδιά, το κορίτσι ένιωθε μοναξιά. Ότι ανεβαίνει στον αγαπημένο της πύργο και ονειρεύεται. Κι όταν καμια φορά ξυπνά, έχει κάτι μοναδικές ιδέες. Γιατί το κορίτσι σε βλέπει κι εσένα, τώρα που διαβάζεις το βιβλίο. Και θα μπορείς ίσως να το δεις κι εσύ…

    Τρυφερό, ονειροπόλο και αρκούντως μελαγχολικό το βιβλίο της Κέιτ Μπερνχάιμερ. Κείμενο σύντομο, λιτό, διαδραστικότητα κι ένα κλείσιμο του ματιού στην ερημιά των μουσείων όταν σβήνουν τα φώτα και σε έναν μικρόκοσμο που πιθανολογείς με λογική πως δεν υπάρχει μα μην ορκίζεσαι κιόλας. Ο ρυθμός και ο τρόπος γραφής είναι ικανοποιητικός, οι λέξεις απλές, η δομή της ιστορίας επίσης. Μια ιστορία που δίχως να συγκλονίζει ίσως, θα αρέσει αρκετά στα παιδιά που τους αρέσουν οι ονειρικές, αλλόκοσμες ιστορίες αλλά και σε όσα παιδιά συνομιλούν με τους ήρωες των βιβλίων που διαβάζουν. Δηλαδή στα περισσότερα. Γιατί το Κορίτσι στο κάστρο μέσα στο μουσείο είναι ένα έντιμο dear reader παιδικό βιβλίο που προς το τέλος συνομιλεί με το παιδί και θα το ωθήσει να συνδράμει στην ιστορία με έναν όμορφο τρόπο. Κι αυτό είναι θαυμάσιο για τον ψυχισμό ενός παιδιού. 

    Σε καταπίνει γλυκά η ολοζώντανη εικονογράφηση της Νικολέτα Τσέκολι, με το πρόσωπο του κοριτσιού να σε αιχμαλωτίζει πραγματικά. Όμορφα καμωμένα όλα, μορφές, αντικείμενα, τοπία, όλα γεμάτα κίνηση και συναισθήματα. Σαν κουρδιστό παιχνίδι έτοιμο να ξεκινήσει.

    Όπως καταλάβατε, μας άρεσε πολύ η εικονογράφηση.

    Από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το κορίτσι στο κάστρο μέσα στο μουσείο
    Τίτλος πρωτοτύπου: The girl in the castle inside te musem
    Συγγραφέας: Κέιτ Μπερνχάιμερ
    Εικονογράφηση: Νικολέτα Τσέκολι
    Μετάφραση: Σοφία Τζάλη
    Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη, 2017
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 20 Χ 29
    ISBN: 978-960-14-3128-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular