More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο Μαγικό Αρωματοπωλείο 3: Το σατανικό σχέδιο των Αιωνίων, της Άννα Ρούε...

    Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 3: Το σατανικό σχέδιο των Αιωνίων, της Άννα Ρούε (εικ.: Κλαούντια Καρλς)

    Στον ίδιο παλμό και σπιρτάδα με τα δύο πρώτα βιβλία και το τρίτο της σειράς του Μαγικού Αρωματοπωλείου. Ο ξέφρενος ρυθμός του, το έξυπνο, όχι στημένο χιούμορ και η καλοφτιαγμένη περιπέτεια φτιάχνουν αυτό που λέμε “διαβάζεται απνευστί”. Ανατροπές, μυστήριο, ένταση, καλή πλοκή και ανάπτυξή της σε ένα μωσαϊκό αγωνίας. Η κοφτή, γρήγορη αφήγηση του δίνουν συχνά πυκνά αυτόν τον καταιγιστικό ρυθμό -όπως έχουμε ξαναγράψει- των βίντεογκειμ δράσης, διατηρώντας μάλιστα κάτι και από τον εθισμό τους. Αν κάτι δεν κάνει πολύ καλά η Ρούε, είναι μόνο η ανάπτυξη των χαρακτήρων, που ουσιαστικά είναι τα πιόνια της στην οικοδόμηση της περιπέτειας που γράφει. Μάλιστα στο τρίτο αυτό βιβλίο, επινοεί κάποιους νέους δρόμους, έξυπνους, για να δημιουργήσει περιπέτεια με την βασική ηρωίδα της και το Μαγικό Αρωματοπωλείο, ενσωματώνοντας αρμονικά νέους χαρακτήρες που βοηθούν στο χτίσιμο αυτής της περιπέτειας.

    Στα συν του βιβλίου και όλης της σειράς, αυτή η ιδιαίτερη διάθεση που σου δημιουργεί να μυρίσεις, να πλησιάσεις κοντά στη μύτη σου και να δώσεις μεγαλύτερη αξία σε αυτήν την συχνά υποτιμημένη αίσθηση των ανθρώπων.

    Στο πρώτο βιβλίο του Μαγικού Αρωματοπωλείου, το Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα η Λούτσι Άλβενσταϊν μετακόμισε με τους γονείς της και τον πεντάχρονο αδερφό της, Μπένο, σε μια παλιά βίλα όπου η Λούτσι, ο Μπένο και το γειτονόπουλο ο Ματς, ανακάλυψαν το μυστικό δωμάτιο, το Μαγικό Αρωματοπωλείο. Κι εκεί, κατασκευάζονται τα πιο ισχυρά και ξεχωριστά μαγικά αρώματα. Η Λούτσι, ο Ματς και ο Μπένο ανέλαβαν αυτόκλητα να προστατεύουν το Μαγικό Αρωματοπωλείο από οποιαδήποτε εχθρική επιβουλή, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. (Δεύτερο βιβλίο) Μια μέρα, προσπαθώντας να φτιάξουν αρώματα, τους λούζει κρύος ιδρώτας όταν διαπιστώνουν μαζί με την αρωματοπώλισσα Χάνε ότι η μαύρη μετεωρική σκόνη, που είναι το πλέον σημαντικό συστατικό για την επιτυχία των αρωμάτων, έχει εξαφανιστεί. Χωρίς αυτήν ο Ματς δεν μπορεί να ελευθερώσει τον πατέρα του από την επίδραση του Αρώματος της Ασπλαχνίας που πιθανότατα κατάπιε!

    Τώρα, στο Σατανικό Σχέδιο των Αιωνίων, τρίτο βιβλίο της σειράς, η Λούτσι ξέρει πια ότι υπάρχουν κάποια αρώματα στο Μαγικό Αρωματοπωλείο που δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια αφού κρύβουν φοβερές δυνάμεις, με ολέθρια αποτελέσματα αν χρησιμοποιηθούν με αμφιλεγόμενα κίνητρα. Όμως, τι γίνεται όταν η πόλη γεμίζει με ένα νέο αποσμητικό, τα ίχνη του οποίου οδηγούν στον αρχηγό των Αιωνίων, τον παρασκευαστή αρωμάτων Σιρέλ ντε Ριτσμόντ και τι ακριβώς είναι αυτό το Άρωμα της Αιωνιότητας; Η Λούτσι μαζί με τον Ματς αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέχρι το Παρίσι (εκεί να δεις δικαιολογίες που κατάστρωσαν) και την Αιώνια Έδρα που βρίσκεται στο σπίτι του για να βρουν όλες τις απαντήσεις και να σταματήσουν τον Σιρέλ. Μα εκεί, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τους δυο φίλους που κινδυνεύουν να χωριστούν για πάντα. Θα τα καταφέρουν;

    “Αν ήταν αλήθεια όλα αυτά… αν οι Αιώνιοι είχαν στα χέρια τους μετεωρική σκόνη… πολλά μπορούσαν να συμβούν! Αμέσως θυμήθηκα τα καινούρια Αρωματοπωλεία που ήθελαν να φτιάξουν. Από τη στιγμή που είχαν στα χέρια τους το βασικό υλικό, τα πράγματα θα άλλαζαν δραματικά. Και το χειρότερο; Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σταματήσουμε! Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχα καταφέρει να βελτιώσω το Άρωμα του Τέλους, το μόνο που μπορούσε να εξουδετερώσει ακόμα και τα πιο επικίνδυνα αρώματα του Μαγικού Αρωματοπωλείου”.

    Και αυτό το βιβλίο διαβάζεται αυτόνομα από τα δύο προηγούμενα της σειράς (πλεονέκτημα αυτό)

    Μετάφραση Μαρίας Μαντή.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Η Άννα Ρούε (Anna Ruhe) γεννήθηκε στο Βερολίνο. Πέρασε ένα διάστημα στην αγγλική ακτή, έπειτα παρακολούθησε σπουδές Communication Design και εικονογράφησης και δούλεψε μερικά χρόνια σε μικρά και μεγάλα design studio ως σχεδιάστρια γραφικών. Μέσα στο μυαλό της υπήρχαν πάντοτε συναρπαστικές ιστορίες, αλλά ξεκίνησε να γράφει μετά τη γέννηση των δύο παιδιών της. Ζει στο Βερολίνο με την οικογένειά της.

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς: Το μαγικό αρωματοπωλείο: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα, Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 2: Το αίνιγμα του Μαύρου Λουλουδιού.

    Προδημοσίευση ELNIPLEX (16/6/20):
    Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 3: Το σατανικό σχέδιο των Αιωνίων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Die Duftapotheke 3: Das Falsche Spiel der Meisterin
    Συγγραφέας: Άννα Ρούε
    Εικονογράφηση: Κλαούντια Καρλς
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2020
    Σελίδες: 264
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2061-9

     

    https://www.elniplex.com/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ad%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%b5/

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular