More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο μαγικό θηριοτροφείο: Περιπέτεια στο άγριο άγνωστο, της Πίπα Κέρνικ

    Το μαγικό θηριοτροφείο: Περιπέτεια στο άγριο άγνωστο, της Πίπα Κέρνικ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-11) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αλχημιστή και λάτρη των κυψελών καυσίμου και την Τίψι, τη μάγισσα των καιρικών φαινομένων και πρέσβειρα θαλασσίων πλασμάτων.

    Το δεύτερο βιβλίο του Μαγικού Θηριοτροφείου.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μετά Τα πλάσματα της οδού Τσουκνίδας, το μαγικό θηριοτροφείο της Πίπα Κέρνικ συνεχίζει την περιπέτεια στο… άγριο άγνωστο! Να θυμίσουμε ότι πρωταγωνίστρια είναι η Βιόλα Αγριώτη που μένει στην οδό Τσουκνίδας όπου την βρήκαν οι θετοί γονείς της, Αγησίλαος και Φιλαρέτη Αγριώτη, οι οποίο είναι γνωστοί εξερευνητές και λείπουν συνεχώς από το σπίτι. Στη Βούλα αρέσουν τα ντόνατς, το πατινάζ, ο μικρός της αδερφός, ο Φρίξος, και το σπίτι της, αλλά όχι τόσο και τα μαθηματικά ή να βάζει ηλεκτρική.

    Όλα ξεκινούν σε αυτό το δεύτερο βιβλίο όταν χτυπάει το κουδούνι και τα δύο αδέρφια αντικρίζουν μία την Καλλιστώ τη φεγγαραρκούδα, μια αρκούδα καλυμμένη με αστέρια, το σπανιότερο μαγικό πλάσμα του κόσμου, που τους λέει ότι οι γονείς τους βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο και δεν “έχουμε χρόνο. Χάθηκαν. Αιχμαλωτίστηκαν. Πάνε. Χρειάζονται βοήθεια”.

    Τους είπε μάλιστα ότι “Οι γονείς σας με βρήκαν σε μια βουνοπλαγιά, πιασμένη σε μια παγίδα που είχαν στήσει κυνηγοί. Μου φέρθηκαν με τόση καλοσύνη. Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να καταφέρουν να με γιατρέψουν… κι έπειτα, ένα πρωί εξαφανίστηκαν”.

    Και τότε, η Βιόλα και ο Φρίξος ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για να εντοπίσουν τους γονείς τους και να τους σώσουν από τους κινδύνους που τους απειλούν. Οι συναντήσεις τους με τα Νεραϊδάκια των Γκλαρκ, ξωτικά και άλλα απίθανα μαγικά πλάσματα είναι άλλοτε απροσδόκητες και άλλοτε βοηθητικές, όμως οι γονείς τους δεν βρίσκονται πουθενά.

    Βοτανολόγοι, εξερευνητές. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο της Βιόλας και του Φρίξου. Έχουν πράγματι προθέσεις βοήθειας ή αιχμαλωτίζουν τα μαγικά πλάσματα για δικούς τους λόγους;

    Εστιάζοντας

    Θα επαναλάβω αυτό που έγραψε η Δέσποινα Δημητριάδη στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Μαγικού Θηριοτροφείου: έχουμε μια απίστευτη δουλειά στην εικονογράφηση. Με καλαισθησία, με άποψη, με στυλ, με εξαίρετες αποχρώσεις, λεπτοδουλεμένη, με καταπληκτικές μορφές, με εικόνες που δεν ντύνουν ή συνοδεύουν απλώς ένα κείμενο αλλά το στηρίζουν εκκωφαντικά, με εικαστική δύναμη.

    Ως προς την ιστορία, έχουμε και πάλι μια περιπέτεια που διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το αναγνωστικό κοινό των παιδιών 7-10 περίπου ετών. Έχει ρυθμό, έχει ανατροπές, έχει δύο καλοδομημένους ήρωες και κάποιες έξυπνες φιγούρες σε δεύτερους ρόλους, πάει καλά την πλοκή, την κρατάει όρθια με συχνά μικρά ευρήματα και γενικά η δυναμική του κειμένου είναι ωραιότατη, καθώς την απολαμβάνεις ως μια ευχάριστη περιπέτεια μυστηρίου.

    Η ιστορία προσφέρει συγκινήσεις ως προς την οικογένεια, τη φιλία, την αδερφικότητα, την εξέλιξη του εαυτού και την αναζήτηση των προσωπικών ορίων, αλλά και των διαφορετικών σκοπών οι οποίοι κινούν τα νήματα των πράξεων των ανθρώπων.

    Για αναγνώστες από 7 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το μαγικό θηριοτροφείο: Περιπέτεια στο άγριο άγνωστο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Indigo Wilde and the unknown wilderness
    Συγγραφέας: Pippa Curnick
    Εικονογράφος: Pippa Curnick
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2022
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Διορθώσεις: Θοδωρής Τσώλης
    Γραφ. επιμέλεια: Ουρανία Λυμπεροπούλου
    Σελίδες: 172
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-3226-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular