More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο τερατάκι, εγώ, της Πέρσας Ζαχαριά

    Το τερατάκι, εγώ, της Πέρσας Ζαχαριά

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4,5+ (target 4-7) – Picture Book για παιδιά

    -Τίτο, πάμε μια βόλτα;
    -Ναι αμέ, πάμε.

    Η Πέρσα Ζαχαριά σε ένα πρωτότυπο picture book που υπογράφει σε κείμενο και εικόνα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το τερατάκι παίρνει από το χέρι τον Τίτο για να πάνε μια βόλτα. Τρέχει ξοπίσω του. Θυμώνει όταν τον κατηγορούν, όταν τον κάνουν να νιώθει πως φταίει. Φοβάται όταν τον τρομάζουν. Δεν θέλει να του λένε ψέματα…

    Το τερατάκι είμαι εγώ!

    Εστιάζοντας

    Η συνάντηση με ένα “τέρας” δεν είναι εύκολη για ένα παιδί. Και για όλους, δηλαδή. Είναι προκλητικό, εκνευριστικό, σχεδόν παραισθητικό, ερεθιστικό στις αδυναμίες σου. Τις αναδεικνύει, τις κραδαίνει, τις παρεκτρέπει. Και σε παραπλανά. Ακόμα κι όταν θέλεις να σταθείς ριζωμένος στον εαυτό σου, σε κάποια καλή του εκδοχή, εκείνο έχει τη δύναμη να καυχιέται ότι μπορεί να σε διασπά, να σε διαπερνά, να νομίζει ότι ανατέμνει την ψυχή σου. Γιατί το τερατάκι είναι μια διάταση και έκταση του ίδιου σου του εαυτού και μέχρι να το κατανοήσεις, σε έχει κάπως τυραννήσει, σε έχει ταλαντώσει μέχρι εκεί που θα νιώσεις τον εκνευρισμό να σε κάνει ό,τι θέλει. Αυτή την προέλαση μέσα και έξω σου, αυτή τη σχέση που όλους μας έχει κάποτε ταλαιπωρήσει, άλλοτε ως μια φωνή σκανταλιάς, άλλοτε ως μια παρόρμηση γκρίνιας και κακοδιαθεσίας, ενίοτε ως μια ακούσια λοξοδρόμηση, ως μια εσωτερική φωνή που σε ποδηγετεί ή σε δυναμιτίζει. Ω, ναι! Το τερατάκι θέλει τη φωνή σου και την αποδοχή σου για να υπάρξει. Θέλει τον χρόνο και τον ώμο σου για να στηριχτεί, θέλει το δάκρυ και την άκρη σου για να φοβηθεί, θέλει το χέρι και τ’ αστέρι σου για να σ’ εμπιστευτεί.

    Η Πέρσα Ζαχαριά φτιάχνει ένα λιγόλογο εικονοβιβλίο όπου η σχέση ενός μικρού παιδιού με ένα τερατάκι γεννά σκέψεις, όψεις και διαστάσεις σαν τις παραπάνω, σε μια βραχεία pov* ιστορία που μπορείς να ερμηνεύσεις από όπου σταθείς, να ακούσεις απ’ όπου θέλεις να δεις ή να ξεγελαστείς, ανάλογα με την αναγνωστική σου δυναμική, το στάσιμό σου στις λιτές εικόνες της αριστερής ανοιχτοωχρής σελίδας που συνομιλούν δυναμικά με τις λιγοστές λέξεις της δεξιάς υπόλευκης σελίδας.

    Η απεικόνιση του αγοριού και του τέρατος είναι η αποκλειστική εικονογραφική αποτύπωση σε όλο το βιβλίο όπου ελάχιστα σημεία εισχωρούν. Και αυτή η λιτή αποτύπωση, μπορεί να εμπνεύσει εικαστικά ένα παιδί να προχωρήσει σε μια αντίστοιχη δική του δυαδική απεικόνιση, με το δικό του τερατάκι, με τον δικό του ξεσηκωτή ή ξεσηκώστρα.

    Για αναγνώστες από 4,5-5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    * Point Of View

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Το τερατάκι, εγώ
    Συγγραφέας:

    Πέρσα Ζαχαριά

    Εικονογράφος:

    Πέρσα Ζαχαριά

    Εκδόσεις:

    Καλειδοσκόπιο, Δεκέμβριος 2023

    Καλλιτεχνική επιμέλεια:

    Εριφύλη Αράπογλου

    Επιμέλεια:

    Χάρης Πολίτης

    Σελίδες:

    36

    Μέγεθος:

    20,5 X 20,5

    ISBN:

    978-960-471-270-0

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular