More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ Λέσχη των λαγωνικών: Το τόξο του Ραμσή Β’ & Η κιβωτός...

    Η Λέσχη των λαγωνικών: Το τόξο του Ραμσή Β’ & Η κιβωτός του Άνουβη, της Μαρία Μανερού

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία μυστηρίου για παιδιά

    Ο άνθρωπος φοβάται τον χρόνο, αλλά ο χρόνος φοβάται τις πυραμίδες.
    Αιγυπτιακή παροιμία

    Τα αδέλφια Κάλεντερ, η Λόρι, ο Τζόζεφ, ο Αχμέντ και η Ελίζαμπεθ, εκτός από ότι είναι παιδιά διάσημων αρχαιολόγων με ειδικότητα στις αιγυπτιακές μούμιες, είναι και μέλη της Λέσχης των Λαγωνικών. Σκοπός της παράξενης αυτής Λέσχης που ως έμβλημά της έχει τον αιγυπτιακό σκαραβαίο, είναι να λύνουν γρίφους και μυστήρια σε όλα τα μέρη του κόσμου και να υπερασπίζονται το δίκαιο και την αλήθεια.

    Τα τέσσερα παιδιά είναι πραγματικά… μαμούνια. Δεν πιστεύουν αυτό που τους λένε αν δεν το δουν με τα μάτια τους, λατρεύουν τους γρίφους και τα μυστήρια, πεισμώνουν στα δύσκολα, δεν διστάζουν μπροστά στον κίνδυνο και είναι αποφασισμένα να κάνουν τα πάντα για να φέρουν στο φως την αλήθεια, έτσι μπλέκουν σε φανταστικές περιπέτειες που τους οδηγούν σε διάφορα μέρη ανά την υφήλιο, κυνηγώντας κλέφτες αρχαιοτήτων.

    Το τόξο του Ραμσή Β’

    Στην ένατη περιπέτεια των Λαγωνικών, η οικογένεια Κάλεντερ καλείται να παραστεί σε ένα συνέδριο, όπου ένας ειδικός παγκοσμίου φήμης, ο οποίος ειδικεύεται στη μελέτη του Ραμσή Β’- του τρίτου φαραώ της 19ης Δυναστείας, θα δώσει μία διάλεξη.

    Ωχ. Όχιιι!
    Τι πράγμα;
    Ουφφφ, ακούγεται βαρετό!
    Μα γιατί πρέπει να πάμε σ’ αυτό;

    Ο Αχμέντ, ο Τζόζεφ και η Ελίζαμπεθ δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένοι, θα προτιμούσαν να μείνουν στο σπίτι παίζοντας με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια-τα αγόρια- και με τις κούκλες της η Ελίζαμπεθ. Όμως η Λόρι φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη.

    «….Εμένα ο Ραμσή μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρων», είπε η Λόρι.

    «Αυτό ακριβώς περίμενα ν’ ακούσω. Είμαι βέβαιος πως εσύ και τα αδέλφια σου θα περάσετε τέλεια αύριο», αναφώνησε χαρούμενος ο μπαμπάς….

    «Ευχαριστούμε πολύ, Λόρι!» Είπε ο Τζόζεφ ειρωνικά.

    «Ναι, μας υποχρέωσες!» τον σιγοντάρισε ο Αχμέντ. «Χάρη σ’ εσένα θα περάσουμε την πιο βαρετή μέρα της ζωής μας!»

    Μια μικρή έκπληξη, που δεν είναι άλλη από μια επίδειξη τοξοβολίας, θα σταθεί ικανή να αλλάξει τη διάθεση των παιδιών και θα τους κινήσει το ενδιαφέρον για αυτό το κατά τα άλλα βαρετό συνέδριο. Το τόξο, μάλιστα, είναι ακριβές αντίγραφο εκείνου που χρησιμοποιούσε ο Ραμσής Β’ και το οποίο φυλάσσεται καλά στο μουσείο… Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, όταν ξαφνικά ήχησε ο εκκωφαντικός συναγερμός του μουσείου και αμέσως ακούστηκε η αναστατωμένη φωνή του φύλακα, «Κλέφτες, κλέφτες! Έγινε κλοπή στο μουσείο!

    Τα Λαγωνικά θα αναλάβουν δράση για άλλη μια φορά και θα ζήσουν μια ακόμα σούπερ εμπειρία.

    Η κιβωτός του Άνουβη

    Εκείνο το απόγευμα στο σπίτι των Κάλεντερ, στο Κάιρο, βασίλευε η σιωπή. Ο Αχμέντ και ο Τζόζεφ έπαιζαν σκάκι, η Λόρι διάβαζε ένα βιβλίο ξαπλωμένη στον καναπέ, η μικρή Ελίζαμπεθ έπαιζε ήσυχα με τις κούκλες της, ακόμα και η μασκότ της οικογένειας-ο Θωθ- το πιθηκάκι καθόταν υπάκουα. Μέχρι που η φωνή της μητέρας τους τάραξε αυτή τη σιωπή.

    «Παιδιά, γρήγορα, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας! Φεύγουμε!

    Και που πάμε; Ρώτησε ο Τζόζεφ
    Στο Λονδίνο, απάντησε αόριστα η μαμά».

    Στην δέκατη περιπέτεια τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο, όταν οι γονείς τους θα κληθούν να μελετήσουν έναν πολύ ξεχωριστό πάπυρο ο οποίος γράφτηκε κατά τη διάρκεια της 19ης Δυναστείας – τον περίφημο Πάπυρο του Χουνεφέρ που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα δείγματα του Βιβλίου των Νεκρών και πλέον βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

    Η επίσκεψη και η ξενάγηση στο μουσείο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όμως κάτι παράξενο συμβαίνει που μόνο τα Λαγωνικά θα προσέξουν. Ένα ύποπτο ζευγάρι θα κάνει την εμφάνισή του δείχνοντας δυσαρεστημένο από την παρουσία των παιδιών. Ίσως οι προθέσεις τους να μην είναι τόσο καλές και η πολύτιμη Κιβωτός του Άνουβη – η οποία εκτίθεται στην ίδια αίθουσα με τον πάπυρο- κινδυνεύει.

    Η καταδίωξη των κλεφτών θα οδηγήσει τα τέσσερα παιδιά από τη μία άκρη του Λονδίνου ως την άλλη και θα τους ξυπνήσει ένα απροσδόκητο ενδιαφέρον για την όπερα!

    Η συγγραφέας Maria Maneru δημιουργεί δύο αρκετά ενδιαφέρουσες ιστορίες μυστηρίου με στρωτή γραφή, καλό ρυθμό, χιούμορ, φαντασία, γνώση που ξεφυτρώνει φυσικά μέσα από τη ροή της ιστορίας προσφέροντας στους μικρούς αναγνώστες όσες πληροφορίες και στοιχεία χρειάζονται για να οδηγηθούν στη λύση των μυστηρίων, δίχως να γίνεται διδακτική και φλύαρη, χρησιμοποιεί ως κεντρικό άξονα τους θρύλους και την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου, αποσκοπώντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους έστω να αναζητήσουν και να μάθουν ακόμα περισσότερα για τον αρχαίο αυτό πολιτισμό.

    Η εικονογράφηση του Emilio Losada  είναι ευχάριστη, πολύχρωμη με μικρά στοιχεία κομίστικης αισθητικής, πλαισιώνει το κείμενο διακόπτοντας ευχάριστα την αφήγηση, οπτικοποιώντας τις σημαντικότερες σκηνές.

    Για παιδιά 7-11 ετών

    Εκδόσεις Susaeta

    Με μια ματιά

    • Η συγγραφέας Maria Maneru δημιουργεί δύο αρκετά ενδιαφέρουσες ιστορίες μυστηρίου με στρωτή γραφή, καλό ρυθμό, χιούμορ, φαντασία, γνώση που ξεφυτρώνει φυσικά μέσα από τη ροή της ιστορίας προσφέροντας στους μικρούς αναγνώστες όσες πληροφορίες και στοιχεία χρειάζονται για να οδηγηθούν στη λύση των μυστηρίων, δίχως να γίνεται διδακτική και φλύαρη, χρησιμοποιεί ως κεντρικό άξονα τους θρύλους και την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου, αποσκοπώντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους έστω να αναζητήσουν και να μάθουν ακόμα περισσότερα για τον αρχαίο αυτό πολιτισμό.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ancient Egyptian Music – Pharaoh Ramses II

    Soundtrack The Prince Of Egypt Hans Zimmer Full Album HD

    Coronation- Marco Beltrami (Gods Of Egypt Soundtrack)

    The Bangles – Walk Like an Egyptian (Video Version)

    Verdi: Aida – San Francisco Opera (starring Luciano Pavarotti)

    Καλλιόπη Βέττα – Αποκάλυψη / Kalliopi Vetta – Apocalypse

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το τόξο του Ραμσή Β’
    Η κιβωτός του Άνουβη
    Τίτλος πρωτοτύπου: El Club de los Sabuesos – El arco de Ramses II/
    El Club de los Sabuesos – El cofre de Anubis
    Σειρά: Η Λέσχη των Λαγωνικών
    Συγγραφέας: Maria Maneru
    Εικονογράφος: Emilio Losada
    Εκδόσεις: Susaeta, Νοέμβριος 2021
    Μετάφραση: Δήμητρα Παπαβασιλείου
    Επιμέλεια: Κατερίνα Καρόγιαννη
    Σελιδοποίηση: Βίκυ Χιώτογλου
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 9789606176722
    9789606176739

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular