More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο "Όλοι Εμείς" της Γκιοκτσέ Ιρτέν στη λίστα White Ravens 2023

    Το “Όλοι Εμείς” της Γκιοκτσέ Ιρτέν στη λίστα White Ravens 2023

    oloi emeis coverΈνα βιβλίο που ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή στο ELNIPLEX, διακρίθηκε ακόμα μία φορά.

    Πρόκειται για το βιβλίο Όλοι εμείς, της Γκιοκτσέ Ιρτέν το οποίο συμπεριλήφθηκε στη δημοφιλή λίστα White Ravens 2023 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου.

    Η Τουρκάλα δημιουργός μιλώντας στο ELNIPLEX για το «Όλοι εμείς»/«All Of Us»/«Hepimiz», και για το τι στάθηκε η έμπνευσή της για ένα τέτοιο βιβλίο ενσυναίσθησης, ειρήνης και παγκόσμιας αδελφοσύνης που ήρθε στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Δεσύλλας σε μετάφραση της βραβευμένης συγγραφέα Αργυρώς Πιπίνη, είπε:

    “Θα ήθελα να ξεκινήσω με το μεγάλο ευχαριστώ στην Αργυρώ Πιπίνη για τη μετάφραση του βιβλίου μου. Και τις Εκδόσεις Δεσύλλας για την έκδοση, ώστε να τον γνωρίσουν μικρά παιδιά από όλη την Ελλάδα. Το Όλοι εμείς είναι ένα βιβλίο που εμπνέεται από τα δικά μου συναισθήματα. Μερικές φορές όλοι μας νιώθουμε μόνοι, απογοητευμένοι, θυμωμένοι, ντροπιασμένοι. Νομίζουμε ότι κανείς δεν καταλαβαίνει, κανείς δεν αισθάνεται το ίδιο ή κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Όχι, δεν είναι ποτέ αλήθεια. Σε έναν μεγάλο κόσμο σαν αυτόν, πώς μπορεί κάποιος να είναι μόνος; Είμαι απολύτως σίγουρη ότι υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο με εσάς. Και αυτό το συναίσθημα «Εντάξει, δεν είμαι ο μόνος» με σήκωσε. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο. Και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πείτε «δεν θα είμαστε ποτέ μόνοι» δυνατά με ένα βιβλίο. Έτσι γεννήθηκε το Όλοι εμείς, λοιπόν.”gokce irten2

    Όσο για την εικονογράφησή του, είχε σημειώσει: “Τα κολάζ που κάνω είναι απροσδόκητα. Και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο. Αρχίζω να κόβω ένα χαρτί για να φτιάξω ένα φύλλο, αλλά μετά το χαρτί που έχει μείνει φαίνεται ακόμα πιο όμορφο από το φύλλο, οπότε επιλέγω να το χρησιμοποιήσω. Και επίσης στα έργα μου μου αρέσει να ζωγραφίζω ανθρώπους και πόλεις. Επειδή ζω στην Κωνσταντινούπολη, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να βρεις εκεί είναι άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι και κτίρια και περισσότερα κτίρια. Το κολάζ είναι πραγματικά ένας τρόπος έκφρασης αυτού του πολυεπίπεδου μοτίβου στην πόλη. Μπορείτε πάντα να κρατάτε άχρηστα χαρτιά και να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται ακόμα πιο ακατάστατο. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος.

    Γνωρίστε αυτό το θαυμάσιο βιβλίο.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular