More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤσαπατσουλέν και Λαμαντάρα, του Μπενζαμάν Μπεκιού

    Τσαπατσουλέν και Λαμαντάρα, του Μπενζαμάν Μπεκιού

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 2+ (target 3-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων (παρατηρητικότητα)

    Κυκλοφορεί ακόμα Το παλάτι της πριγκίπισσας Λαμαντάρα

    Φοβερή δουλειά έχει κάνει ο Benjamin Becue! Έχει δημιουργήσει έναν τόμο μεγάλου μεγέθους και με την λεπτομερέστατη, εντυπωσιακή, πολύχρωμη εικονογράφησή του μας προσφέρει μια… ωδή στην παρατηρητικότητα!

    Ψάξε και βρες είναι το βασικό εργαλείο αυτού του διαδραστικού βιβλίου γνώσεων. Μέσα σε τεράστια δισέλιδα, ο δημιουργός ζωγραφίζει απίθανα περιβάλλοντα και τοποθετεί αμέτρητα αντικείμενα. Αριστερά, τοποθετεί τέσσερα επίπεδα, Εύκολα, Μέτρια, Δύσκολα, Ακατόρθωτα, και σε κάθε ένα από αυτά τα επίπεδα πέντε αντικείμενα.

    Ξεκινάμε και εμείς να κάνουμε τους έξυπνους ενήλικες ψάχνοντας τα ακατόρθωτα και… τρελαθήκαμε. Πού είναι αυτά ρε παιδιά; Πού βρίσκονται; Τα βλέπει κανείς; Ήταν λάθος κίνηση! Πρέπει να το πιάσεις από τα εύκολα, να δεις τη λογική των μεγεθών και να προχωρήσεις σε πιο σύνθετες αναζητήσεις, καθώς τα αντικείμενα στα πιο δύσκολα στάδια μικραίνουν απίστευτα πολύ.

    Έτσι, έχουμε ένα βιβλίο όπου απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, από τα πολύ μικρά παιδιά 2,5-3 ετών μέχρι και ενήλικες, καθώς αναζητάς αντικείμενα που είναι τοποθετημένα σε κάθε σελίδα με τέτοιον τρόπο, ώστε να απολαμβάνεις τη διαδικασία της αναζήτησης, της παρατηρητικότητας και της χαράς του εντοπισμού.

    Τα βιβλία παρατηρητικότητας οξύνουν αυτήν την ιδιαίτερη δεξιότητα, αλλά και εκείνη την πολύ απαραίτητη για τα παιδιά της συγκέντρωσης, της επικέντρωσης σε έναν στόχο, σε ένα σημείο., δεξιότητα που όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι στη μαθητική σταδιοδρομία των παιδιών.

    Πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρουν, δημιουργούν και συνθήκες παιχνιδιού με τους ανταγωνισμούς και τις πλάκες που αυτά κουβαλούν στις παρέες παιδιών, προσφέροντας χρόνο χαράς ανάμεσα στα παιδιά, τις οικογένειες, σε φίλους.

    Ευφυέστατα τα ελληνικά ονόματα Τσαπατσουλέν και Λαμαντάρα, βγάζουν πολύ γέλιο ήδη από το άκουσμά τους και είναι από τις λίγες φορές που η μη ακριβής μετάφραση ενός ξένου τίτλου προσθέτει αντί να αφαιρεί (ο ξένος τίτλος σημαίνει Το βασίλειο του Ντουμπαζάρ).

    Πλούσια τα περιβάλλοντα, τα αντικείμενα και αμέτρητα πραγματικά τα οπτικά ερεθίσματα που δίνει η εικονογράφηση. Ένας ασύλληπτος χαμός!

    Για αναγνώστες από 2,5 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Με μια ματιά

    • Φοβερή δουλειά έχει κάνει ο Benjamin Becue! Έχει δημιουργήσει έναν τόμο μεγάλου μεγέθους και με την λεπτομερέστατη, εντυπωσιακή, πολύχρωμη εικονογράφησή του μας προσφέρει μια… ωδή στην παρατηρητικότητα!
    • Έχουμε ένα βιβλίο όπου απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, από τα πολύ μικρά παιδιά 2,5-3 ετών μέχρι και ενήλικες, καθώς αναζητάς αντικείμενα που είναι τοποθετημένα σε κάθε σελίδα με τέτοιον τρόπο, ώστε να απολαμβάνεις τη διαδικασία της αναζήτησης, της παρατηρητικότητας και της χαράς του εντοπισμού.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Λάχανα και Χάχανα – Το δαχτυλίδι

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τσαπατσουλέν και Λαμαντάρα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le Royaume Dubazar
    Συγγραφέας: Benjamin Becue
    Εικονογράφος: Benjamin Becue
    Εκδόσεις: Διόπτρα, 9 Φεβρουαρίου 2022
    Μετάφραση: Λύντη Γαλάτη
    Προσαρμογή: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 16
    Μέγεθος: 26 Χ 37
    ISBN: 978-960-653-504-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular