More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΥπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη, της Κέιτ Πάνκχερστ

    Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη, της Κέιτ Πάνκχερστ

    Ευγενία Κλαρκ, η γυναίκα που άλλαξε τη γνώμη μας για τους καρχαρίες. Ουανγκάρι Μαατάι, που δημιούργησε το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης μαθαίνοντας τους ανθρώπους πώς οι πράξεις τους επηρεάζουν το περιβάλλον. Ίνγκεμποργκ Μπέλινγκ που απέδειξε ότι ακόμα και τα πιο μικρά πλάσματα όπως οι μέλισσες μπορούν να μας αποκαλύψουν εκπληκτικά μυστικά της φύσης. Ανίτα Ρόντικ που έφτιαξε τα Body Shop φτιάχνοντας καλλυντικά από φυσικά συστατικά. Έντιθ Φάρκας, που μελέτησε την τρύπα του όζοντος και έστρεψε το ενδιαφέρον μας στο μεγάλο πρόβλημα. Τζέιν Γκούντολ, η γυναίκα που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμασταν για τους χιμπατζήδες και υπερασπίζεται όσο λίγοι τα δικαιώματα των ζώων. Άιζατου Σίσεϊ, η γυναίκα από τη φτωχή Γκάμπια που είδε τον κίνδυνο του πλαστικού και προέβη σε πρωτοποριακές ενέργειες. Φλόρενς Ογκάστα Μίριαμ Μπέιλι, που ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ασχοληθούν και να ενημερωθούν για τα πουλιά. Μαρία Τέλκες, η Ουγγαρέζα επιστήμονας που ανέπτυξε την ηλιακή ενέργεια. Δάφνη Σέλντρικ, που βοήθησε με τον σύζυγό της στη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Τσάβο στην Αφρική. Ούρσουλα Μάρβιν, που είδε στις πέτρες και τα πετρώματα τα μυστικά της γης και των μετεωριτών. Άιλιν Καμπακούτα Μπράουν και Άιλιν Γουάνι Γουίνγκφιλντ, οι δύο Αβορίγινες γερόντισσες που σταμάτησαν την κυβέρνηση που ήθελε να φτιάξει χώρο ταφής πυρηνικών αποβλήρων κοντά στην έρημο της νότιας Αυστραλίας. Και οι γυναίκες των ινδικών Ιμαλαϊων με το Κίνημά Τσίπκο που έσωσαν τα δέντρα από την υλοτομία.

    Αυτές είναι οι δεκατρείς περιπτώσεις γυναικών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοήθησαν στη σωτηρία του πλανήτη, αμφισβήτησαν παλαιωμένες γνώσεις, πήγαν κόντρα σε αποφάσεις, πεπρωμένα και μοίρες και έκαναν ένα μεγάλο βήμα, άλλες φορές μεγαλύτερο για τον πλανήτη και μικρότερο για τις ίδιες και άλλες το αντίστροφο.

    Η παρουσίασή τους γίνεται σε δύο εικονογραφημένες σελίδες για καθεμιά, με ευχάριστη παρουσίαση των πληροφοριακών κειμένων και έμπνευση για τα κορίτσια αναγνώστες (κυρίως) να ακολουθήσουν τη δράση και το παράδειγμά τους.

    Αρκετά καλή επιλογή, με 2-3 μάλιστα αουτσάιντερ και που επιλέχθηκαν ορθότατα, βλέπε Αβορίγινες, Κίνημα Τσίπκο κ.α.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Δείτε ακόμα:

    https://www.elniplex.com/%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%b5%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%be%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%cf%84-%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%ba%cf%87%ce%b5%cf%81%cf%83%cf%84/

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Michael Jackson – Earth Song (Official Video)

    SONG FOR JANE GOODALL // Lori Henriques

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη
    Συγγραφέας: Kate Pankhurst
    Εικονογράφηση: Kate Pankhurst
    Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
    Μακέτα εξωφύλλου: Great Women who saved the planet
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Αύγουστος 2020
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Τυπογρ. δοκίμια: Μάγδα Τικοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN:
    978-618-03-2283-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular