More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΥπέροχο μήνυμα της IBBY και της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα...

    Υπέροχο μήνυμα της IBBY και της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

    Για την 20η Νοεμβρίου – Παγκόσμια  Ημέρα Δικαιωμάτων του  Παιδιού, η ΙΒΒΥ και η UNICEF έστειλαν το εξής μήνυμα (μετάφραση ELNIPLEX):

    Η 20η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά – η παγκόσμια ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτό το έτος σηματοδοτεί τα 30 χρόνια της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού – την πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία.

    Έχουν υπάρξει ιστορικά οφέλη συνολικά για τα παιδιά του κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια. Ωστόσο, πολλά από τα φτωχότερα παιδιά δεν έχουν ακόμη βιώσει την ευεργετική επίδραση, αναφέρει μια νέα έκθεση της UNICEF.

    Έχοντας σημειώσει ιστορική πρόοδο, η Σύμβαση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.

    Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο αριθμός των παιδιών που απείχε από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μειώθηκε περίπου 40%.

    Πριν από τριάντα χρόνια, η πολιομυελίτιδα παρέλυε ή σκότωνε σχεδόν 1.000 παιδιά κάθε μέρα. Σήμερα, το 99% αυτών των περιπτώσεων έχει εξαλειφθεί.

    Ωστόσο, παραμένουν σημαντικά εμπόδια στα δικαιώματα των παιδιών, ιδίως για τα πιο ευάλωτα

    Δεκαπέντε χιλιάδες παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, πεθαίνουν καθημερινά, από άλλες θεραπεύσιμες ασθένειες και άλλες αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν.

    Ταυτόχρονα, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν νέες ανησυχητικές απειλές για την επιβίωση και την ευημερία τους, όπως η κλιματική αλλαγή και ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός.

    Η παιδική ηλικία έχει αλλάξει και απαιτούνται επείγουσες ενέργειες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού.

    Πριν από τριάντα χρόνια, οι ηγέτες όλου του κόσμου έλαβαν μια ιστορική δέσμευση για τα παιδιά του κόσμου. Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Παιδιών αποδεικνύει ότι ο κόσμος μπορεί να αναλάβει τολμηρές και αποφασιστικές δράσεις για τη στήριξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

    Τώρα είναι στο χέρι της δικής μας γενιάς. Και είναι οι νέοι που δείχνουν τον δρόμο, μιλούν έξω, απαιτούν επείγουσα δράση και προτείνουν νέες λύσεις.

    “Διαδηλώνουμε, κάνουμε καμπάνιες και μιλάμε για εμάς”, δήλωσε ο Σύριος πρόσφυγας και ο Πρέσβης Καλής Θέλησης της UNICEF, Μουζούν Αλμελάν, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο. “Χρειαζόμαστε να έρθετε μαζί μας”.

    Την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, με παιδιά σε όλο τον κόσμο και απαιτούν δράση

    Την εκπλήρωση της υπόσχεσης της Σύμβασης: Η UNICEF θα διεξάγει έναν παγκόσμιο διάλογο για το τι σκοπεύει να κάνει για να γίνει η υπόσχεση της Σύμβασης πραγματικότητα για κάθε παιδί. Ο διάλογος θα είναι περιεκτικός, εμπλέκοντας παιδιά και νέους, γονείς και φροντιστές, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, κοινότητες και κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και τα μέσα ενημέρωσης. Και θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα δραστηριοποιούμαστε στο μέλλον.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular