More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΧαμένοι στο μουσείο, της Λορ Μονλουμπού

    Χαμένοι στο μουσείο, της Λορ Μονλουμπού

    Σήμερα, όλοι οι μαθητές της δεσποινίδας Σιμόν φορούν το ίδιο καπελάκι. Θα πάνε εκδρομή στο Μουσείο.Η δεσποινίς Σιμόν ήταν ξεκάθαρη:
    «Μέσα σ’ ένα μουσείο» λέει η δεσποινίς Σιμόν στα παιδιά «δεν τρέχουμε, δεν τρώμε, δε φωνάζουμε, δεν αγγίζουμε, μόνο κοιτάμε! Και πάνω απ’ όλα –μ’ ακούτε, παιδιά;– πάνω απ’ όλα, δεν αφήνουμε ποτέ το χέρι του φίλου μας».

    Έτσι, ο Ζιστέν βρίσκει την ευκαιρία να πιάσει το χέρι της αγαπημένης του φίλης Νοεμί και δεν έχει σκοπό να το αφήσει καθόλου.
    Διαβεβαιώνει την Νοεμί ότι μαζί του δεν πρόκειται να χαθεί. Η μαμά του έχει γράψει όλα τα στοιχεία του σχολείου και της δασκάλας στα μπράτσα του.

    Η εκδρομή με το σχολικό έχει πολύ πλάκα. Κι όταν φτάνουν στο Μουσείο ανακαλύπτουν πόσο εντυπωσιακό είναι! Ο Ζιστέν και η Νοεμί ενθουσιάζονται με όσα βλέπουν: τεράστιους πίνακες με μάχες, άλογα και καράβια! Ξαφνικά όμως, μπροστά σ’ έναν πίνακα που δείχνει μια πειρατική μάχη, συνειδητοποιούν ότι είναι ολομόναχοι. Ο Ζιστέν πανικοβάλλεται κι αρχίζεται να κλαίει. Όμως η Νοεμί έχει στην τσέπη της την αγαπημένη του σοκολάτα με φουντούκια.

    Τα δυο φιλαράκια αναζητώντας τους υπόλοιπους συμμαθητές και τη δασκάλα τους, πιασμένοι χέρι-χέρι ανακαλύπτουν το Μουσείο και ζουν τη δική τους περιπέτεια. Τρώνε, γελάνε και φωνάζουν. Μέχρι που τους ανακαλύπτει ο φύλακας του Μουσείου, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολλά!

    Το χαμένοι στο Μουσείο είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο γραμμένο με φαντασία και χιούμορ! Το κείμενο είναι σύντομο και ευχάριστο και η ιστορία αστεία αλλά και τρυφερή. Αυτό που μας άρεσε πολύ είναι ότι οι εικόνες συμπληρώνουν το κείμενο με στοιχεία. Η αξία της φιλίας και της συντροφικότητας διατρέχει όλη την ιστορία. Η συγγραφέας άλλωστε με το συντομο κείμενο και τις εικόνες της καταφέρνει να αναδείξει χωρίς διδακτισμούς, τη μαγεία ενός μουσείου. 

    Τα εσώφυλλα είναι γεμάτα κόκκινα καπελάκια που σε προκαλούν να τα γεμίσεις ζωγραφίζοντας γελαστά,παιδικά κεφάλια! Πρόκειται για ένα βιβλίο που αγαπήσαμε και σας το προτείνουμε!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Χαμένοι στο Μουσείο
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Scarecrow
    Συγγραφέας: Λορ Μονλουμπού
    Εικονογράφηση: Λορ Μονλουμπού
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2016
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 18 X 28
    ISBN: 9786180306132

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular