More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΧριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα, της Κατερίνας Δημόκα

    Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα, της Κατερίνας Δημόκα

    Ότι ο Άγιος Βασίλης μένει στο Βόρειο Πόλο, εκεί που έχει αιώνια χιόνια, το ξέρουμε. Ότι ο Άγιος Βασίλης διαθέτει εργαστήριο παιχνιδιών, με ξωτικά και βοηθούς, το ξέρουμε. Επίσης γνωρίζουμε ότι έχει για μεταφορικό μέσο ένα έλκηθρο με ιπτάμενους ταράνδους. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζαμε ως τώρα είναι ότι ο Άγιος Βασίλης έχει μπαμπά, τον μονίμως συναχωμένο παππού Νοέλ. Αυτός αναλαμβάνει  να ικανοποιεί τις πιο απαιτητικές επιθυμίες των παιδιών και φέρνει εις πέρας τις ιο δύσκολες αποστολές, όπως για παράδειγμα να σταματήσει τον πόλεμο στην Ταραχώρα.

    Η Ταραχώρα όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, είναι μια χώρα που έχει μονίμως πόλεμο. Γι αυτό φροντίζουν οι δυο ατρόμητοι στρατηγοί, Πάβελ και Ζίμερ. Τα παιδιά έχουν αγανακτήσει. Δεν ζητούν πια δώρα, μονάχα να γυρίσουν οι πατεράδες τους σπίτι και να σταματήσουν να βομβαρδίζονται τα σπίτια τους και τα πάρκα. Ο παππούς Νοέλ καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο. Στέλνει στους δύο στρατηγούς κιβώτια με τα αγαπημένα τους παιδικά παιχνίδια. Θα καταφέρει άραγε να τους κάνει να ξαναβρούν την χαμένη τους παιδικότητα και να φέρει την ειρήνη στην Ταραχώρα;

    Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με τρυφερότητα αλλά και χιούμορ. Η συγγραφέας θίγει το θέμα του πολέμου και των δικαιωμάτων των παιδιών στην ειρήνη, την οικογενειακή ασφάλεια, την αγάπη αλλά με τρόπο απλό και κατανοητό ακόμα και για μικρά παιδιά. Η πολύχρωμη εικονογράφηση ανήκει στη Ράνια Βαρβάκη.

    Book Secret

    Όλα τα βιβλία κρύβουν ένα μικρό μυστκό. Η Κατερίνα Δημόκα μας αποκάλυψε το μυστικό του δικού της βιβλίου:
    “Aυτή η χειμωνιάτικη ιστορία γράφτηκε Μάιο του 2016, κατά τον πρώτο καύσωνα, με αφετηρία τα γενέθλιά μου, μια μέρα βιωμένη με χαρά και γενναιόδωρη διάθεση! Προβληματίστηκα αρκετά για το πώς θα ονομάσω την εμπόλεμη χώρα. Από τη στιγμή που το μυαλό μου μετατράπηκε σε σκηνικό των ηρώων μου, δεν μπορούσα να ασχοληθώ ουσιαστικά με οτιδήποτε άλλο. Επειγόμουν να γράψω το παραμύθι, σαν να κρινόταν από μένα ο ειρηνικός εορτασμός των Χριστουγέννων!”

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα
    Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα
    Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη
    Διόρθωση Τυπογραφικών Δοκιμίων: Θοδωρής Τσώλης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
    Προσαρμογή Εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 28
    ISBN: 978-618-03-1086-3
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular