More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΌλο το εκδοτικό πρόγραμμα (Α' 6μηνο 2020) στα παιδικά βιβλία των εκδόσεων...

    Όλο το εκδοτικό πρόγραμμα (Α’ 6μηνο 2020) στα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη

    Πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια είναι το εκδοτικό πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου 2020 στα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη. Αναλυτικά:Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα κυκλοφορήσουν μέχρι τον Ιούνιο οι τέσσερις πρώτοι τόμοι της νέας σειράς «Μικρές ελληνικές ιστορίες», οι οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Απλό και κατανοητό κείμενο από την Γιολάντα Χατζή και πολύ χαρούμενη εικονογράφηση από τον Πέτρο Χριστούλια, η σειρά περνά με πολύ ευχάριστο τρόπο στα παιδιά γνώσεις και γεγονότα που σχετίζονται με αυτήν την τόσο σημαντική επέτειο. Οι πρώτοι τόμοι που θα κυκλοφορήσουν είναι οι «Ρήγας Φεραίος», «Σουλιώτες και Αλή πασάς», «Η Φιλική Εταιρεία» και «Κλέφτες και Αρματολοί».

    Η συνέχεια της πολύ πετυχημένης σειράς «Απρόσμενοι φίλοι» μας επιφυλάσσει γνωριμία με άλλα δύο ηρωικά ζώα. Πρόκειται για την «Σκάρλετ, τη γάτα της φωτιάς», που όρμηξε το 1996 σε πυρκαγιά για να σώσει τα μικρά της και «Μπάμπου, το σκυλάκι του τσουνάμι», που οδήγησε το 2004 την κυρία του σε ασφαλές μέρος την ώρα που χτυπούσε το τσουνάμι. Αληθινές ιστορίες ηρωικών ζώων, ιστορίες αυτοθυσίας, πίστης και επιμονής σε κείμενα Βασίλη Παπαθεοδώρου και εικονογράφηση από τη Λίλα Καλογερή.

    Με το «Γεράκι στην καμινάδα» μας συστήνεται η πρωτοεμφανιζόμενη Ειρήνη Αγγέλη. Ένα βιβλίο σε εικονογράφηση Πέρσας Ζαχαριά που μιλά για την αγάπη ενός μικρού παιδιού προς έναν απρόσκλητο επισκέπτη, ένα γεράκι, που ήρθε να γεννήσει τα αβγά του στην καμινάδα του σπιτιού. Η παγωνιά πλησιάζει, το τζάκι πρέπει να ανάψει για να ζεστάνει τους κατοίκους. Τι θα γίνει με το γεράκι και τα μικρά του;

    Ο «Στέλιος Κυριακίδης- Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος. Η ηρωική προσπάθεια του πρώτου Έλληνα νικητή στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής. Η νίκη του τόνωσε ηθικά τους ταλαιπωρημένους Έλληνες εκείνης της περιόδου, η μετέπειτα εκστρατεία του βοήθησε οικονομικά τους ταλανιζόμενους συμπατριώτες του. Μια μυθιστορηματική βιογραφία του μεγάλου αθλητή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε κείμενα Μαρίας Κοντού και Γιώργου Σγουρού και εικονογράφηση του δεύτερου.

    Σε παιδιά του Δημοτικού απευθύνεται το ξεκαρδιστικό βιβλίο «Φιλικοί σαν  τα σκυλόψαρα», το πρώτο από τα τρία μέχρι στιγμής βιβλία της πολυδιαβασμένης και εξαιρετικά επιτυχημένης γερμανικής σειράς «Βασιλιάδες της βαβούρας», σε κείμενα Γιάκομπ Λέοναρντ. Αταξίες, φάρσες και χοντρά πειράγματα μεταξύ δύο αγοριών και των ομάδων τους, για το ποιος τελικά θα είναι ο βασιλιάς του χάους, ο βασιλιάς της βαβούρας στο σχολείο. Ανάμεσα στις πολύ αστείες καταστάσεις αναδεικνύεται και το νόημα της φιλίας και της αποδοχής.

    Σε αντίστοιχες ηλικίες απευθύνεται και το δεύτερο μεταφρασμένο από τα γερμανικά βιβλίο μας, το «Καλοκαίρι στην πισίνα», του Βιλ Γκμέλινγκ, ένα διακριθέν στα White Raven βιβλίο, που μιλά για μια παρέα παιδιών, για την καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους, τις συζητήσεις τους ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι που περνούν  δίπλα στην πισίνα, ένα καλοκαίρι που τα ωριμάζει, καθώς με χιούμορ προσπαθούν να προσαρμοστούν στην άγρια εφηβεία και τα προβλήματά της.

    Για τις μικρές μας φίλες τέλος θα κυκλοφορήσει ο «Οδηγός για σούπερ κορίτσια» της Ορόρ Μεγέρ, σε μετάφραση από τα γαλλικά. Ένας οδηγός με θέματα που απασχολούν κορίτσια στην εφηβεία, σε κείμενα πολύ παιχνιδιάρικα και χιουμοριστικά.

    Το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Το λογοτεχνικό βιβλίο γνώσεων του Βασίλη Παπαθεοδώρου «Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά- Οι ωραιότερες ιστορίες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά δημοτικού, εφήβους, αλλά και όχι μόνο, συστήνοντάς τους τα πιο εμβληματικά περιστατικά των Αγώνων. Ιστορίες πίστης, ελπίδας, φιλίας, με αθλητές που μάχονται μέχρι τέλους και που κατορθώνουν να δώσουν ένα ισχυρό οικουμενικό μήνυμα, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέλαβαν και από το αν ολοκλήρωσαν ή όχι τον αγώνα. Τον τόμο προλογίζουν ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Περικλής Ιακωβάκης, παλιές δόξες του ελληνικού αθλητισμού.

    Σε εφήβους και νέους απευθύνεται το καινούριο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Φως σε μαύρο ουρανό», ένα δυνατό, ρεαλιστικό μυθιστόρημα για έναν νέο που γνωρίζει σιγά-σιγά, μέσα από τις αντιξοότητες της ζωής, την αξία της συνεισφοράς στον αδύναμο, στον άστεγο, στον μετανάστη, ενώ ο πατέρας του πρωτοστατεί σε ρατσιστικές ομάδες μίσους και βίας. Μυθιστόρημα με πολύ δυνατό μήνυμα, που βάζει τον αναγνώστη μπροστά σε διλήμματα.

    «Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για το σεξ» μας λέει η Ισπανίδα youtuber Τσουσίτα. Και όμως είναι. Ένα βιβλίο γνώσεων για εφήβους που μιλά με χιουμοριστικό και εύληπτο τρόπο για το σεξ και για όλα αυτά που θέλουν να ρωτήσουν και ίσως ντρέπονται. Σχέσεις, καταστάσεις, σεξουαλικές προτιμήσεις, και άλλα πολλά θίγονται στο βιβλίο αυτό που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2020 κυκλοφορεί και η συνέχεια του κόμικς «Μα γιατί μου φταίνε όλα!;» (Το βιβλίο της γκρίνιας), του Βασίλη Παπαθεοδώρου, που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς. Το νέο βιβλίο «Όλο κάτι μου τη σπάει!» (Το βιβλίο της γκρίνιας 2) είναι ένα γελοιογραφικό λεύκωμα που παρωδεί οικείες, καθημερινές καταστάσεις που έχουμε ζήσει όλοι μας.

    Τέλος, δυο βιβλία δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο 2020. Πρόκειται για τα «Μικροί επιστήμονες 1- Κάνοντας STEAM με τα παιδιά σας – για παιδιά 4+» και «Μικροί επιστήμονες 1- Κάνοντας STEAM με τα παιδιά σας – για παιδιά 6+» από την Μαριλίζα Ποντικού. Διασκέδαση και γνώση με πολύ ωραίες ιδέες, κατανοητές οδηγίες και φωτογραφίες, σε δύο βιβλία που θα τα χαρούν μικροί και μεγάλοι.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular