More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΌσα θα διαβάσουμε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος ως το τέλος του 2020

    Όσα θα διαβάσουμε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος ως το τέλος του 2020

    Και ενώ ανυπομονείς να τελειώσει το 2020, έρχεται το εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για τους τελευταίους μήνες του χρόνου που σε κάνει να σκέφτεσαι πως ό,τι και αν έγινε, όπως και να σε επηρέασε, τουλάχιστον έχεις την επιλογή να χαθείς στις σελίδες των πιο συναρπαστικών αναγνωσμάτων για μικρούς και μεγάλους:

    Το πολυαναμενόμενο διεθνές best sellet Unorthodox – Η σκανδαλώδης απόρριψη της χασιδικής μου καταγωγής, που καθήλωσε τηλεοπτικά εκατομμύρια θεατές, κυκλοφορεί το φθινόπωρο στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος! Η γεμάτη ανατροπές ζωή της υπερ-ορθόδοξης Εβραίας Deborah Feldman σε μια συγκλονιστική αυτοβιογραφία με ολοζώντανη αφήγηση, που θα ενθουσιάσει όλους τους αναγνώστες!

    Τον Σεπτέμβριο αναμένεται το –επίκαιρο όσο ποτέ– νέο βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την ένταση με τη γείτονα χώρα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο νέο του βιβλίο Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, παρουσιάζει τις προτάσεις του για μια πιο δημοκρατική και ευέλικτη Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το Πανδημίες, η σύντομη εισαγωγή του καθηγητή Ιστορίας Christian W. McMillen στην ιστορία και τη δύναμη των πανδημιών να αλλάξουν τον κόσμο, είναι το καλύτερο βιβλίο για να ξεκινήσει κανείς να ενημερώνεται για την ιστορία των δύσκολων περιόδων που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

    Είκοσι δύο δημιουργοί εμπνέονται από γεγονότα και ήρωες του 1821 στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο 21+1 για το ’21, μία συλλογική έκδοση που επιμελήθηκαν η Μαρίζα Ντεκάστρο και η Ελένη Σβορώνου, η οποία θα κυκλοφορήσει ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

    Το αριστουργηματικό εικονογραφημένο βιβλίο του Charlie Mackesy Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και τοάλογο, πραγματικό εκδοτικό φαινόμενο και παγκόσμιο best-seller, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένας αληθινός ύμνος στη φιλία, στην καλοσύνη και την αγάπη, ένας χαμηλών τόνων φιλοσοφικός στοχασμός που θα συγκινήσει τους αναγνώστες όλων των ηλικιών.

    Το φθινόπωρο όμως μας επιφυλάσσει και μια έκπληξη! Σε λίγο όλοι θα γνωρίζουν τα πάντα για το Τικ Τοκ! Έρχεται ο απόλυτος οδηγός για την πιο cool εφαρμογή της εποχής μας!

    Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα κυριότερα από τα νέα βιβλία μας, που θα κυκλοφορήσουν έως το τέλος της χρονιάς.

    ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

    ΣΕΙΡΕΣ

    Η σειρά ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ με εικονογραφημένες διασκευές κλασικών έργων από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ίριδα Σαμαρτζή μεγαλώνει! Στις αρχές του Ιουνίου εκδόθηκε ο πέμπτος τίτλος της σειράς, το Δρ. Ντούλιτλ ή ο γιατρός που μιλούσε τη γλώσσα των ζώων και τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της σειράς με τη διασκευή του μυθιστορήματος για το πιο όμορφο και καλόκαρδο άλογο, τη Μαύρη Καλλονή της Anna Sewell.

    Η επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας τον Σεπτέμβριο 2020 ήταν η αφορμή για την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία του ομώνυμου τίτλου στην επιτυχημένη μας σειρά Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ από το πολυβραβευμένο δίδυμο Φίλιππος Μανδηλαράς και Ναταλία Καπατσούλια. Στη σειρά θα προστεθεί τον Οκτώβριο ένα ακόμα βιβλίο, Κύπρος – από τον μύθο ώς σήμερα. Ο Φίλιππος Μανδηλαράς και η Ναταλία Καπατσούλια έφτιαξαν ένα βιβλίο για την ιστορία της Κύπρου από τη μυθική αρχή της ώς σήμερα.

    Αυτό το δίδυμο θα μας τρελάνει! Οι λατρεμένοι Αρκούδος και Πάπιος των Jory John και Benji Davies επιστρέφουν με μια νέα, ακόμα πιο αστεία ιστορία με τίτλο Σ’ αγαπάω, λέμε!. Ο Αρκούδος, ως συνήθως, σκοπεύει να περάσει ένα ήσυχο σαββατιάτικο πρωινό ολομόναχος. Μόνο που ο Πάπιος έχει ήδη άλλα, μεγάλα σχέδια για το πώς θα το περάσουν… μαζί! Και το γέλιο ξεκινάει…

    Οι αγαπημένες σειρές μικρά κορίτσια και αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, σε κείμενο της Maria Isabel Sanchez Vegara, συμπληρώνονται με ένα βιβλίο έκπληξη! Ένα βιβλίο που συνδυάζει τη ζωγραφική με μικρές βιογραφίες 15 προσωπικοτήτων όπως η Φρίντα Κάλο, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η Μάγια Αγγέλου και ο Μπρους Λι. Η σειρά μικρά κορίτσια και αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ αριθμεί ήδη 50 τίτλους στο εξωτερικό και έχει ξεπεράσει το 1.500.000 αντίτυπα σε πωλήσεις!

    ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

    Η Άλισον Φαλκονάκη και ο Νέαρχος Ντάσκας συνεργάστηκαν σε ένα από τα ωραιότερα εικονογραφημένα βιβλία της χρονιάς. Το Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκι θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους με το λιτό και αλληγορικό κείμενο της Άλισον και τη μοναδική εικονογράφηση του Νέαρχου. Μια αλληγορική ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, τη ζωή.

    Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει επίσης και το παγκόσμιο best-seller Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο του Charlie Mackesy, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου. Ένα πανέμορφο από κάθε άποψη βιβλίο που θα μιλήσει με τις εκπληκτικές εικόνες και τις λιγοστές αλλά πανίσχυρες λέξεις του κατευθείαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων. Η ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ένα μικρό παιδί με περιέργεια για τον κόσμο που το περιτριγυρίζει, έναν τυφλοπόντικα που λατρεύει τα γλυκά, μια αλεπού λίγο κουρασμένη κι ένα σοφό και ευγενικό άλογο, που θα γίνει η ιστορία του καθενός μας ξεχωριστά.

    Είκοσι δύο δημιουργοί εμπνέονται από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο εικονογραφημένο βιβλίο με προσωρινό τίτλο 21+1 για το ’21. Η Μαρίζα Ντεκάστρο και η Ελένη Σβορώνου επιμελούνται το συλλογικό αυτό έργο, ένα ψηφιδωτό στιγμών του Αγώνα, από τη φάση της προετοιμασίας έως και τη μετέπειτα δημιουργία του ελληνικού κράτους, μέσα από τη ματιά σύγχρονων, καταξιωμένων λογοτεχνών της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Ένα πραγματικά πρωτότυπο εγχείρημα, που ισορροπεί ανάμεσα στον προβληματισμό, τη συγκίνηση, το χιούμορ, τον θαυμασμό για τα επιτεύγματα αλλά και τον προβληματισμό για τις μικρές και μεγάλες ρωγμές του αγώνα για την ελευθερία, με είκοσι δύο εντυπωσιακές εικονογραφήσεις.

    ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

    Η λίστα των βιβλίων γνώσεων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος περιλαμβάνει ήδη σημαντικούς τίτλους αναφοράς, όπως το Βιβλιομουσείο και το Πλανητάριο, και τον Σεπτέμβριο θα εμπλουτιστεί με το νέο βιβλίο Η γλώσσα του σύμπαντος: Μια οπτική εξερεύνηση των μαθηματικών. Συγγραφέας ο Colin Stuart, συνεργάτης της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, και εικονογράφος ο Ximo Abadia. Από τα άτομα μέχρι τις κυψέλες των μελισσών και την κίνηση των πλανητών, τα πάντα γύρω μας σφύζουν από μαθηματικά. Πώς μπορεί λοιπόν αυτή η γλώσσα των αριθμών, συμβόλων και εξισώσεων να κάνει τα πάντα στο Σύμπαν μας να χτυπούν σαν αόρατο ρολόι; Τη μετάφραση έκανε ο Βαγγέλης Πρατικάκης.

    ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ

    Στις αρχές του 2020 κυκλοφόρησε η νέα σειρά καρτονέ βιβλίων με κινούμενα μέρη Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, η οποία αποτελεί μια εκδοτική προσπάθεια πρωτότυπη όχι μόνο για την εγχώρια αλλά και για την παγκόσμια αγορά.

    Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ, μια νέα σειρά καρτονέ βιβλίων με κινούμενα μέρη: Το λιοντάρι και το ποντίκι, Λαγός και χελώνα, Η αλεπού και το λελέκι και Τζίτζικας και μέρμηγκας. Κάθε βιβλίο ζωντανεύει με τους διαφορετικούς μηχανισμούς και την υπέροχη εικονογράφησή του κι από έναν μύθο του Αισώπου. Τη σειρά σχεδίασε και εικονογράφησε η Άννα Γκουτζουρή, ενώ παράλληλα με τις ελληνικές θα κυκλοφορήσουν και αντίστοιχες εκδόσεις στα αγγλικά.

    ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

    Ακολουθώντας τις τάσεις και τη μόδα της εποχής, σας παρουσιάζουμε τον Απόλυτο οδηγό του TikTok! Ένας οδηγός για την πιο cool εφαρμογή των ημερών μας, με συμβουλές, τρικ και μυστικά από τους πιο διάσημους χρήστες του, όπως η Charli D’Amelio και η Avani Gregg! Το απαραίτητο βιβλίο για ένα προφίλ γεμάτο απίθανα βίντεο!

    Το εκδοτικό μας πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί έως το τέλος της χρονιάς με νέες εκδόσεις που θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

    ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

    ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

    Το Unorthodox – Η σκανδαλώδης απόρριψη της χασιδικής μου καταγωγής είναι η αυτοβιογραφία της Deborah Feldman, πρώην μέλους της υπερ-ορθόδοξης χασιδικής κοινότητας Σάτμαρ του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινότητα μετά τη γέννηση του γιου της: «Τρελάθηκα στη σκέψη ότι θα είχα την ευθύνη και τις ενοχές τού να ενσταλάξω σε μια νέα, αθώα ψυχή την ίδια καταπίεση που είχα ζήσει εγώ» έχει δηλώσει για το σημείο καμπής στην πορεία της ζωής της. Το βιβλίο μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία στην μικρή οθόνη από την πλατφόρμα του Netflix και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε μετάφραση του Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου.

    ΔΟΚΙΜΙΑ

    Εν μέσω μιας σημαντικής περιόδου για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο το επίκαιρο βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πρόκειται για μια συλλογή κειμένων σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που δημοσιεύθηκαν ως άρθρα στον Τύπο ή προέκυψαν από την απομαγνητοφώνηση ομιλιών σε πρόσφατες δημόσιες εκδηλώσεις, η οποία συμπληρώνεται με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα του καλοκαιριού 2020.

    Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από τη μοναδική θέση που του εξασφαλίζει η εμπειρία του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βασικός διαπραγματευτής του πρώτου Μνημονίου υποστηρίζει πως θα πρέπει να επανεξεταστεί η οικονομική, κοινωνική και θεσμική αρχιτεκτονική της Ένωσης και προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα που υπονομεύει τη νομιμότητά της ως δημοκρατικής οντότητας.

    Το Μάργκαρετ Θάτσερ – Ζωή, πολιτική πορεία και υστεροφημία, η εγκυρότερη συνοπτική βιογραφία της πιο αμφιλεγόμενης μορφής της σύγχρονης βρετανικής πολιτικής σκηνής, θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο. Συγγραφέας είναι ο Sir David Cannadine, ένας από τους πλέον έγκριτους καθηγητές Ιστορίας στο Princeton University, με εξειδίκευση στις βιογραφίες πολιτικών και ιστορικών προσώπων. Η προσωπική ιστορία και η πολιτική σταδιοδρομία μιας άφοβης γυναίκας, της κόρης ενός μπακάλη από το Γκράνταμ, που έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, που κατάφερε να αναδυθεί, να αντισταθεί και να λάμψει μέσα σε ένα συντηρητικό κονκλάβιο ανδρών παλαιάς κοπής, σε μετάφραση του Γιάννη Βογιατζή και επίμετρο της Σώτης Τριανταφύλλου.

    Ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει. Στα χαρτιά. Είναι έτοιμες οι κοινωνίες να συντάξουν ένα καινούργιο κοινωνικό συμβόλαιο που θα επεκτείνει τη μετεφηβική ηλικία μέχρι τα 25 και τη μέση ηλικία μέχρι τα 70, και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και την ιατρική για να επιφέρουν μια πραγματική επανάσταση στην ποιότητα ζωής των (πρώην) ηλικιωμένων; Αυτό είναι το αντικείμενο της μελέτης Extratime: 10 μαθήματα για έναν κόσμο που γερνάει της βραβευμένης δημοσιογράφου Camilla Cavendish, η οποία μας παρουσιάζει τις ανά τον κόσμο καλύτερες πρακτικές για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος πληθυσμός σήμερα. Θα κυκλοφορήσει σε μετάφραση Ρηγούλας Γεωργιάδου και εισαγωγή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Πλάτωνα Τήνιου.

    ΣΕΙΡΕΣ

    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Ένα ακόμα βιβλίο του ιστορικού William H. McNeill θα κυκλοφορήσει στη σειρά που διευθύνει η Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αν. Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, το Βενετία: Ο συνδετικός κρίκος της Ευρώπης (1081-1797). Η ιστορία της Βενετίας και του «μεγάλου της θαλάσσης κράτους» της αποτελεί ουσιαστικά την ιστορία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από τους Νορμανδούς έως τον Ναπολέοντα. Παρά τις έριδες με τη Φλωρεντία, τον ρόλο της στην πρώτη άλωση και τη λεηλασία της Κωνσταντινούπολης και τις μετέπειτα ναυμαχίες με τους Οθωμανούς, κατάφερε να κυριαρχήσει ακριβώς στο όριο μεταξύ καθολικής και ορθόδοξης Ευρώπης. Μία συναρπαστική αφήγηση σε μετάφραση της Γεωργίας Μίχα.

    ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Πανδημίες ονομάζεται το νέο βιβλίο της σειράς ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ, από τον Christian W. McMillen, καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Καθώς η πανδημία COVID-19 σαρώνει τον πλανήτη, ο συγγραφέας παρουσιάζει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επισκόπηση των πανδημιών που έχουν πλήξει ιστορικά την ανθρωπότητα, περιγράφει πώς η ιστορία επηρεάζεται από τις πανδημίες αλλά και πώς οι κοινωνικές συμπεριφορές επηρεάζουν την εξέλιξη των πανδημιών. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από ιατρική άποψη έτσι κι αλλιώς, η μελέτη των πανδημιών καταλήγει και σε ορισμένες απρόσμενες σκέψεις για τον πολιτισμό και την πολιτική. Τη μετάφραση έκανε ο Νίκος Αποστολόπουλος.

    ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

    Σε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό, βατό αλλά και εμπεριστατωμένο κείμενο, η διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Graduate Center του City University of New York και καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Έλλη Βιντιάδη παρουσιάζει μια πλήρη επισκόπηση των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις συμπεριφορές μας προς τα ζώα. Το Τα ζώα και εμείς είναι ένα βιβλίο που ξαφνιάζει: αυτό που ίσως μας φαίνεται αυτονόητο καταρρίπτεται, και αυτό που θεωρούσαμε παράλογο μοιάζει, ξαφνικά, λογικό.

    Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει ένας ακόμα τίτλος στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ με τίτλο Πειθώ και Προπαγάνδα. Ο συγγραφέας Γιώργος Αγγελετόπουλος αναλύει το ιστορικό και εννοιολογικό πλαίσιο των εννοιών της πειθούς και της προπαγάνδας στην επικοινωνία και τη δημόσια διπλωματία. Στην εποχή των fake news, των bots και της μετα-αλήθειας είναι καλό να γνωρίζει κανείς τους μηχανισμούς και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι επαγγελματίες της επικοινωνίας σε τομείς όπως το nation branding, ο πολιτισμικός πόλεμος, η δημόσια διπλωματία και, ατομικά, σε ενέργειες όπως οι δολοφονίες χαρακτήρων και, αντιθέτως, η αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας ενός προσώπου.

    Φιλοσοφία – Οι ιδέες πίσω από την επικαιρότητα έχει τίτλο το βιβλίο του Αλέξη Παπάζογλου. Με απλά εργαλεία ο συγγραφέας εξηγεί πώς η φιλοσοφία μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και συνεπώς να απαντήσουμε καλύτερα σε καθημερινά ερωτήματα, ηθικά διλήμματα, συλλογιστικά κενά αλλά και πολιτικές αντιφάσεις.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular