More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20214-7 ετώνΌταν είσαι γενναίος, της Πατ Ζίτλοου Μίλερ (εικ.: Ελάιζα Γουίλερ)

    Όταν είσαι γενναίος, της Πατ Ζίτλοου Μίλερ (εικ.: Ελάιζα Γουίλερ)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Βιβλίο αυτοβελτίωσης για παιδιά

    Πολλά ταλέντα έχουν χαθεί στον κόσμο από την έλλειψη λίγου θάρρους. Κάθε μέρα στέλνει στον τάφο άγνωστους ανθρώπους που η συστολή τους εμπόδισε να κάνουν το πρώτο βήμα.
    Σίντνεϊ Σμιθ

    Είναι ένα μαγικό βιβλίο που χαρίζει ένα φωτεινό μονοπάτι στον αναγνώστη και δη στα παιδιά. Μόνο που το έχει κάνει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Φτιάχνει και λέει μια θαυμάσια ιστορία, μια ιστορία καθημερινή και ταυτόχρονα σπάνια και αντί να την προσωποποιήσει στην ηρωίδα σε ένα γ’ ενικό όπως συνηθίζεται, χρησιμοποιεί την αμεσότητα του β’ ενικού και την μετατρέπει σε ένα ζωντανό μάθημα φιλοσοφίας προς όλους, ένα πυκνογραμμένο μάθημα αυτοβελτίωσης που συγκινεί κάθε αναγνώστη.

    Παράλληλα, με τον έξοχο διάλογο μεταξύ κειμένου και εικονογράφησης, όπου ο ένας λέει και ο άλλος δείχνει, ο ένας κρύβει και ο άλλος φανερώνει, δημιουργείται ένα μεστό παιχνίδι παρατηρητικότητας και συναισθημάτων, αλλά και ένας στρόβιλος σκέψεων που εσωτερικεύεται αμέσως, σε δυναμώνει, σε κάνει να νιώθεις κι εσύ δυνατός και γενναίος, καθώς δεν σου αραδιάζει βαριά, δυσνόητα, δύσκολα πράγματα, αλλά την απλότητα της αλήθειας και την αλήθεια του απλού.

    Ηρωίδα είναι ένα κορίτσι το οποίο μετακομίζει με την οικογένειά της και αυτό την γεμίζει με θλίψη. Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, δύσκολο τέλος και ακόμα πιο δύσκολες καινούριες αρχές και νέοι τόποι. Όταν όλα σε φοβίζουν, λοιπόν, όταν έρχονται μέρες γεμάτες από πράγματα που δε θα ήθελες να κάνεις, μέρες που τίποτα δεν πάει καλά, μέρες με φωνές και σκληρές στιγμές, μέρες που αισθάνεσαι μόνος, ξένος, μικρός, κουρασμένος αλλά όχι θαρραλέος, μέρες που όλα είναι σκοτεινά, μουντά, παράξενα, τότε υπάρχει ένα μέρος μαγικό που θα βρεις το θάρρος που χρειάζεσαι. Κι αυτό θα απλωθεί παντού και θα αλλάξει τις μέρες σου.

    Νομίζω ότι όλο και πιο συχνά έχουμε ανάγκη από τέτοια βιβλία, που σε οδηγούν στο φωτεινό μονοπάτι όπου θα βρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι. Πριν από αυτό, θα έχεις περπατήσει μαζί με κάποιον που είναι σαν εσένα, που αισθάνεται όπως εσύ και το πιο σημαντικό… τίποτα δε θα σου εμφανιστεί ότι είναι εύκολο. Μα όταν το θελήσεις και το πιστέψεις, είναι πιθανό να το καταφέρεις.

    Η Πατ Ζίτλοου Μίλερ στο κείμενο και η Ελάιζα Γουίλερ στην εικονογράφηση συνεργάζονται εξαίρετα και δημιουργούν μια ωδή στην αισιοδοξία, το θάρρος και τις κακές μέρες που θα ξημερώσουν τις καλύτερες. Η θολή σκοτεινιά στο πρώτο μισό του βιβλίου δίνει τη σκυτάλη σταδιακά στο φως και την αισιοδοξία κι αυτό φαίνεται και στις λέξεις και τις εικόνες, οι οποίες παίζουν με το φως, τις σκιές, τις εκφράσεις των προσώπων

    Για τις κακές μέρες που όλοι θα έχουμε και τη σιγουριά ότι αυτές θα τις διαδεχθεί το φως που θα βρούμε μέσα μας. Για τις μνήμες που μοιραία μας κατακλύζουν και τη σημασία να τις αφήνεις στη θέση τους και να δημιουργείς νέα ζωή. Με απλό, γεμάτο κείμενο και μια εικονογράφηση που θα σας αιχμαλωτίσει με τη δύναμη των γραμμών, την εκφραστικότητα, την διεισδυτικότητά της στα νοήματα των λέξεων.

    Για παιδιά από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Άγκυρα

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η Πατ Ζίτλοου Μίλερ στο κείμενο και η Ελάιζα Γουίλερ στην εικονογράφηση συνεργάζονται εξαίρετα και δημιουργούν μια ωδή στην αισιοδοξία, το θάρρος και τις κακές μέρες που θα ξημερώσουν τις καλύτερες.
    • Ένα μαγικό βιβλίο που χαρίζει ένα φωτεινό μονοπάτι στα παιδιά. Μόνο που το έχει κάνει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Φτιάχνει και λέει μια θαυμάσια ιστορία, μια ιστορία καθημερινή και ταυτόχρονα σπάνια και αντί να την προσωποποιήσει στην ηρωίδα σε ένα γ’ ενικό όπως συνηθίζεται, χρησιμοποιεί την αμεσότητα του β’ ενικού και την μετατρέπει σε ένα ζωντανό μάθημα φιλοσοφίας προς όλους, ένα πυκνογραμμένο μάθημα αυτοβελτίωσης που συγκινεί κάθε αναγνώστη.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Dark Chariot-Peer Raben

    We Will Meet Again- Evanthia Reboutsika

    A Time For Us (Love theme from Romeo and Juliet) – Instrumental Ensemble

    Braveheart Soundtrack- Wallace Courts Murron

    Brave OST – 01 – Touch the Sky

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Όταν είσαι γενναίος
    Τίτλος πρωτοτύπου: When you are brave
    Συγγραφέας: Pat Zietlow Miller
    Εικονογράφηση: Eliza Wheeler
    Εκδόσεις: Άγκυρα, Δεκέμβριος 2020
    Μετάφραση: Αναστασία Δ. Μακρή
    Υπεύθυνη σειράς: Άννα Παπαδημητρίου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-547-538-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular