More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΌταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν, της Μάγκι Ο' Φάρελ

    Όταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν, της Μάγκι Ο’ Φάρελ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Σου έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσεις ξαφνικά μες τη νύχτα χωρίς να ξέρεις γιατί;
    Η πρώτη φράση του βιβλίου

    Η Σιλβί, ένα μικρό κορίτσι, ξύπνησε μέσα στη νύχτα ξαφνικά και βλέπει το δωμάτιό της γεμάτο με ένα παράξενο, αχνό φως που τρεμόφεγγε στους τοίχους. Τι ήταν αυτό! Κάποιος περπατούσε μέσα στο δωμάτιό της. Τον είδε. Είχε φτερά. Και ασπρογάλανη απόχρωση στο δέρμα. Η Σιλβί τον πλησίασε. Είναι ένας άγγελος του χιονιού. Είναι η πρώτη του πτήση και μάλλον κάτι έχει κάνει λάθος για να μπορεί να τον βλέπει η Σιλβί. “Είμαι ο δικός σου άγγελος του χιονιού” της λέει. “Εσύ με δημιούργησες“.

    Η Σιλβί έφτιαξε αυτόν τον άγγελο πέρσι τον χειμώνα. Αυτός όμως, παράξενο, εμφανίζεται φέτος. Γιατί; “Έχω έρθει εδώ για να σε βοηθήσω” της ανακοινώνει με επισημότητα. Το κορίτσι απορεί. Γιατί ένας άγγελος έρχεται για να τη βοηθήσει. Και η αλήθεια έρχεται να σκάσει με δύναμη δίπλα της. Η Σιλβί κινδυνεύει και ο άγγελος έχει έρθει για να της σώσει τη ζωή. Θα τα καταφέρει και θα είναι η αρχή μιας μοναδικής σχέσης…

    Είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέα για ενήλικες Maggie O’Farrell η οποία μοιάζει, διαισθητικά μιλώντας, να έχει κάποια αυτοβιογραφική αφετηρία στην ιστορία της. Μια ιστορία που αν έχεις ζήσει τα δύσκολα, αν έχεις κινδυνεύσει πραγματικά να χάσεις τη ζωή σου, εσύ ή κάποιος αγαπημένος σου άνθρωπος, σε αγγίζει και σε τσακίζει. Η δύναμη του κοριτσιού, η μεγάλη πίστη του στο θαύμα και το καλό, το θάρρος της και η μαγεία στην οποία πίστεψε και θέλησε να βάλει όλον τον κόσμο της να ακολουθήσει είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο όταν νιώθεις ότι ο κόσμος κάτω από τα πόδια σου καταρρέει.

    Κάτω από αυτήν την συνθήκη, ένας καλός άγγελος εμφανίζεται να κρατήσει το καλό στη ζωή σου, να σε γεμίσει πίστη και ελπίδα, να σου δώσει νέα κατεύθυνση στη ζωή σου. Κι εσύ όχι μόνο τον πιστεύεις, αλλά δεν τον ξεχνάς ακόμα και όταν έχεις ευεργετηθεί. Κι αυτό σημαίνει άνθρωπος.

    Ευαίσθητη, τρυφερή, προσανατολισμένη στην πίστη και την μαγεία του καλού ιστορία. Τη μαγεία που τη φτιάχνεις μόνος σου αν δεν τη βρεις. Κι αυτό είναι ένα σπουδαίο μήνυμα αυτής της ιστορίας.

    Η εικονογράφηση είναι της Daniela Jaglenka Terrazzini η οποία έχεις κάποιες πολύ αισθαντικές, ατμοσφαιρικές στιγμές μέσα στο κυρίαρχο λευκό του χιονιού αλλά και το μαύρο της νύχτας.

    Για αναγνώστες από 5 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέα για ενήλικες Maggie O’Farrell η οποία μοιάζει, διαισθητικά μιλώντας, να έχει κάποια αυτοβιογραφική αφετηρία στην ιστορία της. Μια ιστορία που αν έχεις ζήσει τα δύσκολα, αν έχεις κινδυνεύσει πραγματικά να χάσεις τη ζωή σου, εσύ ή κάποιος αγαπημένος σου άνθρωπος, σε αγγίζει και σε τσακίζει. Η δύναμη του κοριτσιού, η μεγάλη πίστη του στο θαύμα και το καλό, το θάρρος της και η μαγεία στην οποία πίστεψε και θέλησε να βάλει όλον τον κόσμο της να ακολουθήσει είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο όταν νιώθεις ότι ο κόσμος κάτω από τα πόδια σου καταρρέει.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Snowman Soundtrack

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Όταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν
    Τίτλος πρωτοτύπου: Where Snow Angels Go
    Συγγραφέας: Maggie O’Farrell
    Εικονογράφος: Daniela Terrzzini
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μαρία Παναγοπούλου
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 72
    Μέγεθος: 21,6 Χ 25,6
    ISBN: 978-960-653-295-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular