More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΆνοιξε το παραθυράκι: Στο σχολείο, στην πόλη, επαγγέλματα, αθλήματα (4 βιβλία), του...

    Άνοιξε το παραθυράκι: Στο σχολείο, στην πόλη, επαγγέλματα, αθλήματα (4 βιβλία), του Τζόνι Μαρξ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 12 μηνών+ (target 18 μηνών-3 ετών) – Board Book για πολύ μικρά παιδιά

    Ο Θεός έκανε την εξοχή και ο άνθρωπος έκανε τις πόλεις.
    William Cowper

    Τέσσερα ευχάριστα και ενδιαφέροντα board books (βιβλία με σκληρό χαρτόνι, κατάλληλα για μικρά, αδέξια χεράκια) κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Δεσύλλας στα πλαίσια της σειράς Άνοιξε το παραθυράκι. Και όπως λέει και ο τίτλος της σειράς, πρόκειται για βιβλία όπου τα παιδιά καλούνται να ανοίξουν παραθυράκια, τμήματα της κάθε σελίδες δηλαδή προκειμένου να αποκαλύψουν κρυμμένες τοποθεσίες, αντικείμενα, πρόσωπα ή δραστηριότητες.

    Έτσι, στην πόλη, το καλύτερο μαζί με τα αθλήματα βιβλίο της σειράς, το παιδί, παρέα με τον Μαξ το σκυλάκι θα γνωρίσει την καφετέρια, το βιβλιοπωλείο, το κατάστημα ρούχων, το κατάστημα μουσικών οργάνων, το ζαχαροπλαστείο, το μανάβικο, το εστιατόριο, σε μια πολύ καλή επιλογή μαγαζιών μιας πόλης.

    Τα ανοιγόμενα παραθυράκια αποκαλύπτουν το μαγαζί ή κάποια χαρακτηριστική σκηνή του ενώ στο πίσω μέρος του είναι γραμμένη η ονομασία του μαγαζιού. Αυτό το γεγονός κάνει τα βιβλία αυτά κατάλληλα και για μεγαλύτερα παιδιά, όταν στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία ανακαλύπτουν την ανάγνωση και τη γραφή. Δηλαδή, μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμα και στην ηλικία των 4 και 5 ετών.

    Τα τέσσερα περιβάλλοντα των βιβλίων είναι η πόλη, το σχολείο, τα επαγγέλματα και τα αθλήματα, όπου περιέχονται άνθρωποι, δραστηριότητες και τόποι οικείοι ή προσιτοί στα παιδιά.

    Στο σχολείο υπάρχει ένα ζήτημα. Τα μαθήματα που αναφέρονται μέσα δεν είναι οικεία στα παιδιά πριν τα τέσσερά τους χρόνια. Έτσι έχουμε ένα βιβλίο που ως δομή, σχήμα, υλικό κτλ απευθύνεται σε παιδιά 1-3 ετών, αλλά ως περιεχόμενο σε παιδιά το λιγότερο νηπιαγωγείου για να μην πω δημοτικού. Αυτό το βιβλίο λοιπόν, μάλλον θα το τοποθετούσαμε κάπου για παιδιά 4-6 ετών.

    Πολύ πιο προσιτές είναι οι έννοιες των επαγγελμάτων στα μικρά παιδιά και σωστά επέλεξαν οι δημιουργοί μια τέτοια ενότητα. Ωστόσο, το επάγγελμα τραπεζίτης δεν έχει καμία θέση σε τέτοιο βιβλίο ειδικά όταν απουσιάζουν αυτά που βλέπει συχνά ένα μικρό παιδί, όπως φούρναρης, μανάβης, ζαχαροπλάστης, οδοκαθαριστής κτλ, ενώ ορθότατα υπάρχει πυροσβέστης, νοσοκόμα, πωλήτρια κτλ. Θα μπορούσε επίσης ο δημιουργός να μην απεικονίσει νοσοκόμα αλλά νοσοκόμο και θηλυκό ζώο ως πυροσβέστη αντί για αρσενικό, αποφεύγοντας έτσι την στερεοτυπική υποδήλωση νοσοκόμοι γίνονται μόνο γυναίκα κ.ο.κ.

    Πολύ καλό στην επιλογή είναι το βιβλίο για τα αθλήματα όπου περιλαμβάνει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κολύμβηση, ποδηλασία και έναν διαιτητή. Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια θαυμάσια εισαγωγή στον αθλητισμό για πολύ μικρά παιδιά και τοποθετείται ηλικιακά από λίγων μηνών μέχρι και 2,5-3 ετών, αλλά όπως προείπαμε οι γραπτές ετικέτες των μαγαζιών προωθούν τα βιβλία και μέχρι τα 5-6 έτη.

    Εκδόσεις Δεσύλλας.

    Με μια ματιά

    • Τέσσερα ευχάριστα board books (βιβλία με σκληρό χαρτόνι, κατάλληλα για μικρά, αδέξια χεράκια) κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Δεσύλλας στα πλαίσια της σειράς Άνοιξε το παραθυράκι. Και όπως λέει και ο τίτλος της σειράς, πρόκειται για βιβλία όπου τα παιδιά καλούνται να ανοίξουν παραθυράκια, τμήματα της κάθε σελίδες δηλαδή προκειμένου να αποκαλύψουν κρυμμένες τοποθεσίες, αντικείμενα, πρόσωπα ή δραστηριότητες.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Στην πόλη- Πού θα πάμε σήμερα;
    Στο σχολείο- Τι μάθημα θα κάνουμε σήμερα;
    Επαγγέλματα- Ποιο θα γνωρίσουμε σήμερα;
    Αθλήματα- Τι θα παίξουμε σήμερα;
    Τίτλος πρωτοτύπου: Peek – through: Around Town
    Peek – through: My School
    Peek – through: Jobs we Do
    Peek – Through: Sports fun
    Συγγραφέας: Jonny Marx
    Εικονογράφος: Zoe Waring
    Εκδόσεις: Δεσύλλας, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Πάνος Γιαλελής
    Σελίδες: 18
    Μέγεθος: 18 Χ 18
    ISBN: 978-618-85301-0-2
    978-618-85301-2-6
    978-618-85301-5-7
    978-618-85301-3-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular