More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΈνας κόσμος γεμάτος... Ντίκενς- 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες (διασκευή: Α. Μακάλιστερ, εικ.:...

    Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς- 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες (διασκευή: Α. Μακάλιστερ, εικ.: Ζ. Χάνσεν, μετ.: Ι. Μπαμπέτα)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 10+ (target 11-15) – Διασκευασμένη κλασική λογοτεχνία για παιδιά

    Το αν θα είμαι τελικά ο πρωταγωνιστής της δικής μου ζωής ή αν αυτήν τη θέση θα την καταλάβει κάποιος άλλος, θα φανεί στις επόμενες σελίδες.
    Η πρώτη φράση από τον «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» του Τσαρλς Ντίκενς 

    Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του κόσμου, ο σημαντικότερος Άγγλος συγγραφέας και δημιουργός του μεγέθους του νεοτραγωδού Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο Τσαρλς (ή Κάρολος για εμάς τους Έλληνες) Ντίκενς είχε το ταλέντο να στήνει μοναδικές ιστορίες με ήρωες που θα μνημονεύονται για πάντα.

    Τα παιδικά και εφηβικά χρόνια πολλά γενεών σφραγίστηκαν από ήρωες όπως ο Όλιβερ Τουίστ, ο κύριος Μπαμπλ, η όμορφη Νέλη από το Παλαιοπωλείο (του παππού της), ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και η Άγκνες, κόρη του κυρίου Γουίνκφιλντ, ο Πιπ και η Εστέλα από τις Μεγάλες Προσδοκίες, ο Δόκτορ και η Λούσι Μανέτ από την Ιστορία δύο πόλεων (προσωπικά αυτό δεν το γνώριζα), ο απίθανος Εμπενίζερ Σκρουτζ και τα πνεύματα των Χριστουγέννων από την περίφημη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οικογένεια Νίκλεμπι από τον Νίκολας Νίκλεμπι, οι Γκάντγκράιντ, ο Τζοσάια και η Σίσι από τους Δύσκολους Καιρούς. Και αν κάποιος δεν ήταν και πολύ διαβαστερός στη νιότη του, σίγουρα κάποτε θα αντάμωσε με τις κινηματογραφικές και animation μεταφορές των ιστοριών του Ντίκενς.

    Ο 146 σελίδων τόμος Ένας κόσμος γεμάτος Ντίκενς… περιέχει τις παραπάνω οκτώ ιστορίες του σπουδαίου συγγραφέα έτσι όπως τις συμμάζεψε και τις διασκεύασε η έμπειρη συγγραφέας Άντζελα Μακάλιστερ. Οι διασκευές της είναι ρέουσες, ευχάριστες, καλοδιάβαστες και δίνουν την αίσθηση ότι έχουν πιάσει την αύρα των αυθεντικών ιστοριών του Ντίκενς προσπαθώντας να τις σεβαστούν. Γιατί για να κάνεις ενδελεχείς συγκρίσεις πρέπει να έχεις πρόσφατα διαβασμένα όλα τα πρωτότυπα, κάτι που στην περίπτωσή μας δεν συμβαίνει. Νομίζω όμως ότι ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει τον Ντίκενς, θα μπει μέσα στις ιστορίες και θα κινητοποιηθεί να αναζητήσει και τις πρωτότυπες.

    Οι εμβληματικοί ήρωες του Ντίκενς, από τον κακότροπο τσιγκούνη Εμπενίζερ και το ταλαιπωρημένο ορφανό Όλιβερ Τουίστ, μέχρι την αδυσώπητη Μαντάμ Ντεφάρζ και την ψυχρή Εστέλα είναι μια πραγματική σπουδή στην ανθρώπινη ψυχή, τις αξίες και τις θλιβερές του στιγμές, πολύτιμη για κάθε παιδί, για κάθε αναγνώστη.

    Το σκληρόδετο εντυπωσιακό εξώφυλλο που δημιούργησε η Νορβηγίδα Ζανίκ Χάνσεν έχει μεγαλύτερη γλυκύτητα και λιγότερη τραχύτητα από τα νορβηγικά φιόρδ που όπως ισχυρίζεται την εμπνέουν, ενώ θα χαρακτήριζα το εύρημα του βιβλίου αυτήν την θεατρική παράταξη των πρωταγωνιστών πριν από κάθε ιστορία, μάλιστα σε εικονογραφική απόδοση ιδιαιτέρως καλαίσθητη.

    Η μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα συνδράμει τις διασκευές και εν τέλει έχουμε έναν ιδιαίτερα αξιόλογο τόμο, φόρο τιμής στον μεγάλο της Βικτωριανής εποχής συγγραφέα.

    Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε πληροφορίες για τον συγγραφέα αλλά και ένα χρήσιμο γλωσσάρι.

    Για αναγνώστες από 10-11  ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας.

    Με μια ματιά

    • Ο 146 σελίδων τόμος Ένας κόσμος γεμάτος Ντίκενς… περιέχει τις παραπάνω οκτώ ιστορίες του σπουδαίου συγγραφέα έτσι όπως τις συμμάζεψε και τις διασκεύασε η έμπειρη συγγραφέας Άντζελα Μακάλιστερ. Οι διασκευές της είναι ρέουσες, ευχάριστες, καλοδιάβαστες και δίνουν την αίσθηση ότι έχουν πιάσει την αύρα των αυθεντικών ιστοριών του Ντίκενς προσπαθώντας να τις σεβαστούν.
    • Το σκληρόδετο εντυπωσιακό εξώφυλλο που δημιούργησε η Νορβηγίδα Ζανίκ Χάνσεν έχει γλυκύτητα, ενώ θα χαρακτήριζα το εύρημα του βιβλίου αυτήν την θεατρική παράταξη των πρωταγωνιστών πριν από κάθε ιστορία, μάλιστα σε εικονογραφική απόδοση ιδιαιτέρως καλαίσθητη.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Debbie Wiseman – Scrooge and Marley

    Dickensian’s Intro Theme

    A Game of Dares

    A Cratchit Christmas

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς- 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες
    Τίτλος πρωτοτύπου: A World Full of Dickens Stories, 8 best-loved classic tales retold for childre
    Συγγραφέας: Άντζελα Μακάλιστερ
    Εικονογράφος: Ζανίκ Χάνσεν
    Εκδόσεις: Μίνωας, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Ιωάννα Μπαμπέτα
    Διορθώσεις: Μάγδα Τσολάκου
    Ατελιέ: Ιάκωβος Ψαρίδης
    Σελίδες: 132
    Μέγεθος: 18 Χ 24
    ISBN: 978-618-02-1826-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular