More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΈνας λύκος ποιητής, της Χαράς Κατσαρή (εικ.: Φωτεινή Τίκκου)

    Ένας λύκος ποιητής, της Χαράς Κατσαρή (εικ.: Φωτεινή Τίκκου)

    lykos

    Ο λύκος της ιστορίας μας είναι ένας λύκος λίγο διαφορετικός από τους λύκους που έχουμε συναντήσει στον κόσμο των παραμυθιών. Ο λύκος είναι ένα ζώο αρπακτικό, που ζει στο δάσος και αποτελεί κίνδυνο για τα υπόλοιπα ζώα
    όχι όμως και ο μικρός Λούπο που από μικρός έδειχνε να διαφέρει από τα αδέρφια του. Οι λύκοι από μικρή ηλικία μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους φυσικά λύκους της αγέλης πως ν’ αναζητούν τροφή και να κυνηγούν. Ο Λούπο όμως προτιμά να σκαρώνει στιχάκια στο φως του φεγγαριού και ν’ απαγγέλλει ποιήματα.

    Γλυκιά σελήνη από ψηλά σαν με κοιτάς,
    πως με μαγεύεις, πως μες στα στήθη μου μιλάς!
    Το φως το άσπρο σου πάνω στο δάσος όταν σκορπάς,
    όλα τα πλάσματα κοντά σου τα τραβάς”.

    Μάταια προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων λύκων καθώς δεν δείχνουν να εκτιμούν καθόλου το ταλέντο του Λούπο στην ποίηση. Ο μικρός μας λύκος μεγάλωνε κι όσο περνούσε ο καιρός τόσο διέφερε από τους άλλους λύκους και έδειχνε να μην ακολουθεί τις συνήθειες της αγέλης. Μια μέρα θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να φύγει από το σπίτι και να βρει την τύχη του. Στο δάσος θα συναντήσει τη μικρή Κοκκινοσκουφίτσα η οποία ενθουσιάζεται με τα ποιήματα του και μαζί οργανώνουν μια ποιητική βραδιά με πολλούς φίλους του δάσους. Η αγωνία του Λούπο είναι πολύ μεγάλη θ’ αρέσουν τα ποιήματα του στους καινούργιους του φίλους; Μπορεί άραγε να κάνει παρέα ένας λύκος με το κοριτσάκι με το κόκκινο σκουφάκι και την παρέα του δάσους;

    Μια ανατρεπτική ιστορία για το μικρό μας λύκο που τ’ όνειρο του είναι να γίνει ποιητής και να βρει κοινό που να τον θαυμάζει και να κάνει πραγματικότητα τ’ όνειρο του να γίνει ποιητής. Γίνεται όμως ένας λύκος ν’ απαρνηθεί την άγρια φύση του και από άγριος κυνηγός τους δάσους να γίνει ρομαντικός ποιητής; Μια ιστορία που μας περιγράφει τις περιπέτειες του μικρού λύκου στο δάσος και την αναζήτηση της ταυτότητας του. Ένας λύκος με ταλέντο στην ποίηση που μας προκαλεί να σκαρώσουμε στιχάκια μαζί του και να παίξουμε γλωσσικά παιχνίδια. Στο βιβλίο της Χαράς Κατσιαρή γίνεται η συνάντηση του λύκου με την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά αυτή τη φορά ο λύκος είναι ο ποιητής και η Κοκκινοσκουφίτσα η μικρή θαυμάστρια του.
    Η εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου μας παρουσιάζει ένα λύκο ροδαλό και χαριτωμένο με ύφος καλλιτέχνη με σακάκι και φουλάρι και μας πείθει για τις αγνές του προθέσεις. Μπορούμε να συλλέξουμε εικόνες από άλλα παραμύθια και πως εμφανίζεται ο λύκος σε αυτά και να συγκρίνουμε.

    Είναι από τη σειρά εκδόσεων Διάπλαση τα “Ζωηρά Μουσούδια”, παραμύθια με ήρωες διάφορα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν πληροφορίες για το ζώο που πρωταγωνιστεί σε κάθε παραμύθι, για τον τρόπο που ζει, για τις συνήθειες του καθώς και για τους κινδύνους που το απειλούν. Ο λύκος αποτελεί ένα ζώο που συναντάμε σε θρύλους, μύθους και λαϊκά παραμύθια και συχνά έχει το ρόλο του κακού της ιστορίας.
    Διαβάστε λοιπόν την ιστορία ενός ξεχωριστού λύκου που ήθελε να γίνει ποιητής! Σίγουρα τα παιδιά θα εκτιμήσουν το ταλέντο του και οργανώστε μια ημέρα ποίησης στο νηπιαγωγείο και καλέστε και  άλλους ήρωες παραμυθιών ν’ απαγγείλουν στιχάκια!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ένας λύκος ποιητής
    Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή
    Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
    Εκδόσεις: Διάπλαση
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 20 Χ 20
    ISBN:
    978-960-6864-79-7

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular