More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΈνας "Μίνωας" από την Κωνσταντινούπολη βιβλιοπωλείο της χρονιάς σε όλο τον...

    Ένας “Μίνωας” από την Κωνσταντινούπολη βιβλιοπωλείο της χρονιάς σε όλο τον κόσμο

    Ένας Μίνωας από την Κωνσταντινούπολη ως τουριστικό αξιοθέατο της Πόλης!

    Το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο Minoa, που βρίσκεται στη γειτονιά Akaretler, μεταξύ Μπεσίκτας και Μάτσκα, ανακηρύχθηκε ο νικητής του Βραβείου “Βιβλιοπωλείο της Χρονιάς” στο πλαίσιο των International Excellence Awards 2023 (Βραβεία Διεθνούς Αριστείας) της Έκθεσης Βιβλίου του Λονδίνου, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη εμπορική και εκδοτική εκδήλωση βιβλίων στον κόσμο την περίοδο της Άνοιξης. 

    Οι κριτές έκριναν ότι το Minoa είναι “ένα έργο αγάπης, που υπηρετεί την κοινότητά μέσω μιας ομάδας και εκτιμάται τόσο από τους ιδιοκτήτες της Minoa όσο και από τους πελάτες της”. Το βιβλιοπωλείο επαινέθηκε επιπλέον και για τον χώρο εκδηλώσεων που διαθέτει, το καφέ, καθώς και τη βιβλιοθήκη μεταχειρισμένων βιβλίων.

    Στα υπόλοιπα βραβείο, ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Bloomsbury Publishing ήταν ο νικητής του βραβείου Sustainability Initiative, ενός νέου βραβείου που τιμά την ολιστική προσέγγιση και την καινοτομία γύρω από πρωτοβουλίες αειφορίας, ενώ ο όμιλος Macmillan Audio από τις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε το Βραβείο Audiobook Publisher για το 2023, εκδότης audiobook της χρονιάς δηλαδή, ενώ ο οίκος Bonnier Books πήρε ξανά μετά το 2020 το  Βραβείο Inclusivity in Publishing, ένα βραβείο που επαινεί την συμπερίληψη στις εκδόσεις βιβλίων.

    Η Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου είναι ένα μεγάλο γεγονός διαπραγματεύσεων και αγοραπωλησίας δικαιωμάτων σε έντυπα, audio βιβλίο καθώς και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα.

    Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18-20 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Olympia στο West Kensington του Λονδίνου.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular