More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΈνα κουβάρι ξόρκια, της Μισέλ Χάρρισον (μετ.: Κλαίρη Παπαμιχαήλ)

    Ένα κουβάρι ξόρκια, της Μισέλ Χάρρισον (μετ.: Κλαίρη Παπαμιχαήλ)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Όλοι ξέρουν ότι η μαγεία και τα προβλήματα πάνε χέρι-χέρι…
    Από το βιβλίο

    «Η αλήθεια είναι πως είμαστε καταραμένες… όλες μας. Καμία Γουίντερσινς δεν κατάφερε ποτέ να φύγει από το Κροουστόουν» (Από το Μια στάλα Μαγεία).

    Και να που ήρθε η ώρα οι τρεις αδερφές Γουίντερσινς, η Μπέτι, η Φλις (Φελίσιτι) και η Τσάρλι, να σπάσουν την αρχέγονη οικογενειακή κατάρα και να φύγουν από το νησί του Κροουστόουν με τους Ομιχλώδεις Βάλτους και τις φυλακές του.

    «Σε λίγο έφτασαν στο λιμάνι όπου ήταν αγκυροβολημένη η βαρκούλα τους. Ήταν βαμμένη σε ένα όμορφο πράσινο χρώμα της θάλασσας και το όνομά της ήταν γραμμένο με άσπρα γράμματα στο πλάι: Ταξιδιωτική Τσάντα. Βλέποντάς τη, η Μπέτι ένιωσε να ξεχειλίζει από ενθουσιασμό. Αυτό ήταν! Ένα ταξίδι που θα άλλαζε τα πάντα!»

    Μια νέα αρχή για την οικογένεια Γουίντερσινς. Επιτέλους θα απαλλαγούν από την ομιχλώδη κατήφεια του Κροουστόουν και θα ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε ένα μικρό, όμορφο και ήρεμο χωριουδάκι. Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζονταν τα τρία κορίτσια. Το νέο τους σπίτι ήταν ερείπιο, τα αγριόχορτα έμοιαζαν να θέλουν να καταπιούν τους ετοιμόρροπους τοίχους του, οι κισσοί και οι περικοκλάδες είχαν σκαρφαλώσει επάνω του θέλοντας να καταπιούν κάθε στάλα ζωής που μπορεί να έκρυβε μέσα του. Μήπως τελικά κάτι έκρυβε; Σαν να μην έφτανε αυτό, τα κορίτσια παρατήρησαν πως οι γείτονές τους συμπεριφέρονται παράξενα, και κάθε φορά που γινόταν αναφορά στη μαγεία όλοι χλόμιαζαν και αναστατωνόντουσαν. Κάτι παράξενο συνέβαινε στο Πέντλγουικ. Μήπως υπήρχε μαγεία γύρω τους.

    «Πήγα λοιπόν, στην αναθεματισμένη γιατρό που μου πασπάτεψε τα αυτιά, μόνο και μόνο για να μου πει ότι λειτουργούν μια χαρά και πως ο θόρυβος αυτός είναι στο μυαλό μου! Με συμβούλεψε να μην διαβάζω τόσο πολύ, προσθέτοντας πως τα βιβλία παραεξάπτουν τη φαντασία!»

    Ένα επικίνδυνο ξόρκι πάνω από ένα ανυποψίαστο χωριό.

    Ένας μαγεμένος πίνακας κλειδωμένος σε ένα κρυφό δωμάτιο.

    Ένας απελπισμένος αγώνας ενάντια στον χρόνο για να σπάσει το ξόρκι πριν να είναι πολύ αργά…

    Οι τρεις αδερφές είχαν το δικό τους μυστικό, ένα μαγικό κειμήλιο που είχαν κληρονομήσει από την γιαγιά· τέσσερις ξύλινες κούκλες ματριόσκες, διαφορετικά ζωγραφισμένη η μία από την άλλη, για να γίνονται αόρατες. Άραγε θα καταφέρουν να σώσουν το χωριό από τα ξόρκια προτού μαγευτούν και οι ίδιες;

    «Καθένα απ’ αυτά είναι ένα καθημερινό πράγματα κι έχει μια διαφορετική δύναμη. Εγώ το λέω «μια στάλα μαγεία». (Από το πρώτο βιβλίο της σειράς, Μια στάλα Μαγεία)

    Στο τρίτο βιβλίο της σειράς «Μια στάλα Μαγεία», η Μισέλ Χάρρισον συνεχίζει να μας ποτίζει με μικρές δόσεις μαγείας. Το μαγικό της φίλτρο ρέει πλέον στις φλέβες μας και συνεχίζει να μας γοητεύει, να μας μαγεύει, να μας υπνωτίζει και να μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε την συγγραφέα και τρεις αδερφές Γουίντερσινς στους παράξενους κόσμους και στις μυστηριώδεις περιπέτειές τους.

    Από την πρώτη κιόλας παράγραφο του εισαγωγικού της σημειώματος η Μισέλ Χάρρισον απλώνει τα ξόρκια της και υφαίνει με μαεστρία στην ανέμη της φαντασίας, νήματα που τα έχει αγγίξει το αδράχτι της μαγείας, φτιάχνοντας κουβάρια- περιπέτειες που τυλίγονται και ξετυλίγονται, που μπερδεύονται και ξεμπερδεύονται, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους.

    Η συγγραφέας, με Μια Στάλα Μαγεία και Ένα Κουβάρι Ξόρκια δημιουργεί μια υπέροχη  περιπέτεια με την γοητεία του κλασικού, που την καλύπτει ένα ατμοσφαιρικό πέπλο υφασμένο με την σκοτεινή ατμόσφαιρα των Γκριμμ και των λαϊκών παραδόσεων και θρύλων, πασπαλισμένο με πολλές στάλες μαγείας.

    Μια περιπέτεια γεμάτη συναισθήματα, σκέψεις, συμβουλές, αγωνίες, εντάσεις, εναλλαγές, μικρές δόσεις τρόμου, ζήλιες και απογοητεύσεις, που οδηγούν στην ενηλικίωση, στην υπέρβαση του εαυτού και της μοίρας, στην ελευθερία και τελικά στην επιβίωση, με αποφασιστικότητα, περιέργεια, αφοσίωση, αδερφικούς δεσμούς, προσήλωση, πείσμα και δύναμη. Ένα ακόμα ταξίδι στο άγνωστο για τις τρεις αδερφές Γουίντερσινς, τη Μπέτι, τη Φλις και την Τσάρλι, που σε παρασύρει και σε κερδίζει.

    Τα βιβλία της σειράς Μια στάλα μαγεία:

    * Μια στάλα μαγεία

    * Η πυξίδα της μάγισσας

    * Ένα κουβάρι ξόρκια

    Εξαιρετικό σκληρόδετο εξώφυλλο από τη Μελίσα Καστριγιόν.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Μια περιπέτεια γεμάτη συναισθήματα, σκέψεις, συμβουλές, αγωνίες, εντάσεις, εναλλαγές, μικρές δόσεις τρόμου, ζήλιες και απογοητεύσεις, που οδηγούν στην ενηλικίωση, στην υπέρβαση του εαυτού και της μοίρας, στην ελευθερία και τελικά στην επιβίωση, με αποφασιστικότητα, περιέργεια, αφοσίωση, αδερφικούς δεσμούς, προσήλωση, πείσμα και δύναμη. Ένα ακόμα ταξίδι στο άγνωστο για τις τρεις αδερφές Γουίντερσινς, τη Μπέτι, τη Φλις και την Τσάρλι, που σε παρασύρει και σε κερδίζει.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Nina Simone – I put a spell on you

    Queen – A Kind of Magic

    The Witches Of Eastwick | Soundtrack Suite (John Williams)

    Dark Magic Music – Salem’s Secret

    Θάνος Μικρούτσικος – Ο διάλογος της μάγισσας με την Κόρα

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένα κουβάρι ξόρκια
    Τίτλος πρωτοτύπου: A tangle of spells (A pinch of magic #3)
    Συγγραφέας: Michelle Harrison
    Εικονογράφος: Melissa Castrillon
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μάνος Μπονάνος
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 432
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-606-9

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular