More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΑγάπη, της Κορίν Έιβερις (εικ.: Κέρστι Μπιούτιμαν)

    Αγάπη, της Κορίν Έιβερις (εικ.: Κέρστι Μπιούτιμαν)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει θάρρος.
    Λάο Τσε

    Στο σπίτι της Μυρτώς αγαπούσαν πολύ ο ένας τον άλλον: ο μπαμπάς τη μαμά, η μαμά τον μπαμπά, η Μυρτώ τον μπαμπά, τη μαμά και τον Ορφέα και όλοι τους τον Ορφέα. Και η Φάτσα, ο σκύλος, τους αγαπούσε όλους.

    Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να είσαι κοντά του. Όπου πήγαινε η Μυρτώ, ερχόταν η αγάπη μαζί της και της ζέσταινε την καρδιά σαν ένα ζεστό, μαγικό κασκόλ. Όμως ένα πρωινό του Σεπτέμβρη ήρθε η ώρα να πάει η Μυρτώ στο σχολείο, όπως τόσα και τόσα παιδιά. Αλλά ο μπαμπάς και η μαμά δεν μπορούσα να πάνε μαζί της. Έπρεπε να φανεί γενναία και να πάει μόνη της.

    Μην ανησυχείς μικρή μου. Η αγάπη είναι σαν μια αόρατη κλωστή που μπορεί να μακραίνει και να τεντώνεται όσο χρειαστεί για να μας κρατάει πάντα ενωμένους” της είπε η μαμά της και την αγκάλιασε πριν μπει μέσα στο μεγάλο σχολείο. Τώρα; Πώς θα ενωθεί με εκείνους που αγαπάει και είναι στο σπίτι; Πώς θα μπορέσει η μαγική κλωστή της αγάπης να την κρατήσει σε επαφή με τους αγαπημένους της; Ποιος είναι στην… άλλη άκρη της κλωστής;

    Ο δύσκολος αποχωρισμός, συνήθως πρώτος, της οικογένειας και των προσώπων που αγαπάμε και έχουμε συνηθίσει να περνάμε την καθημερινότητά μας, για το σχολείο, εκείνο το πρώτο τεράστιο “πρέπει” στη ζωή κάθε ανθρώπου. Τώρα… πώς αφήνουμε πίσω όλα εκείνα που μας γεμίζουν χαρά για να πάμε σε έναν χώρο άγνωστο, μυστηριώδη, με άγνωστους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι μας αρέσει και τι θέλουμε;Φοβόμαστε ότι το σπίτι μας δε θα είναι εκεί να μας περιμένει να γυρίσουμε. Νομίζουμε ότι καταρρέει ο κόσμος μας.

    Και να… υπάρχει μια μαγική κλωστή που εφευρίσκει η συγγραφέας Κορίν Έιβερις που μας κρατά δεμένους πάντα με τους αγαπημένους μας. Την κρατάμε πάντα στο χέρι μας και στην άλλη άκρη της είναι η μαμά, ο μπαμπάς, ο αδερφός μας, ο σκύλος μας. Είναι ένα εμπνευσμένο συγγραφικό εύρημα, τρυφερό και ιδιαιτέρως παρηγορητικό για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους που συχνά είναι πιο εύθραυστες από τα ίδια τα παιδιά.

    Γιατί η αγάπη δεν ξοδεύεται, δεν λιγοστεύει, δεν ολιγωρεί, δεν οπισθοχωρεί, δεν εξαφανίζεται, δεν χάνεται, δεν λησμονά. Είναι πάντοτε εκεί, στην άλλη άκρη της γραμμής και της κλωστής, να κάνει ένα μικρό τράβηγμα και να σου θυμίσει ότι “είμαι εδώ, μην ανησυχείς”.

    Όσο μακριά κι αν είμαστε ο ένας απ’ τον άλλον,
    η αγάπη έχει τη δύναμη να μας ενώνει.

    Η εικονογράφηση της Κίρστι Μπιούτιμαν με αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές που δομούνται από εκφραστικά πρόσωπα, τα θερμά χρώματα της οικογένειας σε αντίθεση με τα πιο ψυχρά του σχολείου, έξυπνο παιχνίδι με τις σκιές και τα φώτα και ασφαλώς την παρουσία της κλωστής που δεσπόζει και δίνει υψηλό νόημα στην ιστορία.

    Αυτό το βιβλίο, με αυτόν τον καθησυχαστικό, παρηγορητικό του χαρακτήρα, θα γίνει ένα από τα κορυφαία “πρέπει” (μην πω το κορυφαίο) για την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, εκεί κάπου στον Σεπτέμβριο.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Ο δύσκολος αποχωρισμός, συνήθως πρώτος, της οικογένειας και των προσώπων που αγαπάμε και έχουμε συνηθίσει να περνάμε την καθημερινότητά μας, για το σχολείο, εκείνο το πρώτο τεράστιο “πρέπει” στη ζωή κάθε ανθρώπου… Υπάρχει μια μαγική κλωστή που εφευρίσκει η συγγραφέας Κορίν Έιβερις που μας κρατά δεμένους πάντα με τους αγαπημένους μας. Την κρατάμε πάντα στο χέρι μας και στην άλλη άκρη της είναι η μαμά, ο μπαμπάς, ο αδερφός μας, ο σκύλος μας. Είναι ένα εμπνευσμένο συγγραφικό εύρημα, τρυφερό και ιδιαιτέρως παρηγορητικό για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους που συχνά είναι πιο εύθραυστες από τα ίδια τα παιδιά.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Chaloupee-R. Aubry

    Μυστικά παραμύθια-Γ. Βαρσαμάκης

    Love Secret- Μ. Αμπλιανίτης

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Αγάπη
    Τίτλος πρωτοτύπου: Love
    Συγγραφέας: Corinne Averiss
    Εικονογράφος: Kirsti Beautyman
    Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Αντώνης Λαμπρινός
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αμαλία Ζουμπουλάκη
    Υπεύθυνη έκδοσης: Ασπασία Μπουλαμάτση
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 29.5
    ISBN: 978-618-55-4705-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular