More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΑγγελική Δαρλάση και Κέλλυ Ματαθία-Κόβο υποψήφιες γα το διεθνές βραβείο Hans Christian...

    Αγγελική Δαρλάση και Κέλλυ Ματαθία-Κόβο υποψήφιες γα το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen 2024

    Το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της IBBY International Board on Books for Young People, της Διεθνούς Οργάνωσης για βιβλία για παιδιά και νέους, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για το βραβείο Hans Christian Andersen 2024.

    Οι υποψήφιες της Ελλάδας είναι η Αγγελική Δαρλάση για τη συγγραφή και η Κέλλυ Ματαθία-Κόβο για την εικονογράφηση.

    Η Αγγελική Δαρλάση έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

    “Όσ@ με ξέρετε από το συγγραφικό μου έργο μπορείτε να καταλάβετε τη μεγάλη τιμή και χαρά που αισθάνομαι γι’ αυτή μου την υποψηφιότητα. Κι όσ@ με γνωρίζετε έστω και λίγο προσωπικά και ξέρετε και την μεγάλη αγάπη μου για τον Άντερσεν ( που ποτέ άλλωστε δεν την έκρυψα και την έχω εκφράσει ξεκάθαρα και σε δύο βιβλία μου) μπορείτε να φανταστείτε τη βαθιά συγκίνησή μου.
    Οπότε το ευχαριστώ μου προς το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ Greek Ibby ίσως και να μού φαντάζει λίγο. Όμως είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο έργο μου.

    – Πρωτοέγραψα για παιδιά χάρη σε κάτι που φαινομενικά έμοιαζε τυχαίο –πάει καιρός που το λογιάζω μάλλον ως… μοιραίο. Όμως συνέχισα κι επιμένω να γράφω για παιδιά και για νέους απολύτως συνειδητά επειδή η συγκεκριμένη οπτική του κόσμου μας, η οπτική των παιδιών με γοητεύει, με συναρπάζει, με παρηγορεί και μου δίνει ελπίδα. Το να γράφω υιοθετώντας αυτή την οπτική μού προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίζω να ονειρεύομαι (και έναν κόσμο καλύτερο) ∙ προσφέροντάς μου ταυτόχρονα την ψευδαίσθηση πως ξεπληρώνω κι ένα διαρκώς ανεκπλήρωτο χρέος μου…

    – Δε θα πω «θα κάνω το καλύτερο που μπορώ» γι ‘αυτή μου την υποψηφιότητα επειδή «ο γέγονε, γέγονε» (εδώ και σχεδόν 20, συγγραφικά μου, χρόνια) και αυτό κρίθηκε από τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και θα κριθεί τώρα και από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής της ΙΒΒΥ. Θα πω όμως ότι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα συνεχίσω να υπηρετώ την τέχνη μου κάνοντας πάντα το καλύτερο που μπορώ και … ακόμη καλύτερα.

    – Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλ@ τ@ συνεργάτ@ όλα αυτά τα χρόνια που με εμπιστεύονται και με υποστηρίζουν και με τη δική τους ανεκτίμητη δουλειά.

    Δεν μου μένει παρά να μας ευχηθώ «Καλή μας επιτυχία» Κελλυ Ματαθία Κόβο.”

    Η Κέλλυ Ματαθία-Κόβο έγραψε με τη σειρά της:

    “Μεγάλη συγκίνηση, τιμή και χαρά να είμαι «υποψήφια για το βραβείο HCAA 2024» μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
    Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ για την εμπιστοσύνη.
    Αγγελική Δαρλάση, καλή μας επιτυχία”

    Ευχόμαστε και στις δύο υποψήφιες επιτυχία και να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Το έργο τους το αξίζει.

    #GreekIbby #HCAA224 #HCAAgreeknominee

    RELATED ARTICLES

    Most Popular