More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΑθλητισμός: το νέο βιβλίο της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και του Elniplex

    Αθλητισμός: το νέο βιβλίο της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και του Elniplex

    Το ELNIPLEX έχει τη χαρά και την τιμή να είναι ο δημιουργός του πρώτου βιβλίου της νέας σειράς βιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. Τα διαχρονικά ιδεώδη του αθλητισμού, ο τόπος γέννησης του Ολυμπισμού και του αθλητισμού που για εμάς, τους Έλληνες, είναι τόσο κοντά, η πάγια αγάπη των παιδιών για την άθληση, την κίνηση, την άσκηση, αλλά και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 που θα γίνουν στη Βραζιλία σε λίγους μήνες, αποτέλεσαν μια ισχυρή βάση για την επιλογή αυτού του θέματος.

    Στις 32 σελίδες του βιβλίου θα βρείτε φύλλα εργασίας με πολύ χιούμορ και φαντασία που έχουν έναν βασικό διπλό στόχο: να περάσουν τα παιδιά όμορφα ενώ ασχολούνται με το βιβλίο και παράλληλα να ασκήσουν τη σκέψη τους στις αξίες και τις ιδέες του αθλητισμού.

    Η ευφάνταστη εικονογράφηση ανήκει στον Mark Weinstein ο οποίος υποστήριξε με φαντασία τις ιδέες του ELNIPLEX.

    Ευελπιστούμε ότι το βιβλίο αυτό θα αγαπηθεί πολύ από τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

    Ας δούμε πως παρουσιάζει το βιβλίο η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη τους υπεύθυνους της οποίας, Τζίνα Παπαντωνοπούλου-Καρατζά και Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία:

    Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην εξοικείωση των παιδιών από μικρή κιόλας ηλικία με βασικές νομικές έννοιες και θεσμούς, αρχές και αξίες που είναι εφόδια πολύτιμα για την ενήλικη ζωή τους ως ελεύθερων και ενεργών πολιτών. Πιστή λοιπόν στον στόχο της προχωρά στην έκδοση μιας νέας και πρωτότυπης σειράς βιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων.

    Πρόκειται για ευχάριστα εκπαιδευτικά βοηθήματα, σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Μέσα από σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν, δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να διασκεδάσει και ταυτόχρονα ν’ αναπτύξει την κριτική του ικανότητα, να «συνειδητοποιήσει» αρχές που αυθόρμητα ίσως ακολουθεί, και ακόμη περισσότερο… να αντιληφθεί την αναγκαιότητα των αρχών και των κανόνων που διέπουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

    Το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής ασχολείται με ένα οικείο και αγαπητό στα παιδιά θέμα, τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Όμως το θέμα του αθλητισμού προσεγγίζεται από την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη με έναν ξεχωριστό τρόπο: Κάθε σελίδα του βιβλίου αναδεικνύει, μέσα από ειδικά σχεδιασμένη και διασκεδαστική δραστηριότητα που αφορά στον Αθλητισμό, συγκεκριμένες έννοιες ή αξίες που προσδοκούμε να διέπουν τη συμπεριφορά ενός ενεργού υπεύθυνου πολίτη. Κάθε σελίδα ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου του μικρού παιδιού με τον γονέα/εκπαιδευτικό για ουσιώδη και παραγωγική επικοινωνία μεταξύ τους, που θα επιτρέψει στο παιδί να «αντιληφθεί» την αξία της ομαδικότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισότητας, της σημασίας της στοχευμένης προσπάθειας και τόσων άλλων εννοιών. Και όλα αυτά … μέσα από το παιχνίδι με ένα βιβλίο!

    Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, επιλέγοντας πάντα τους καλύτερους συνεργάτες, απευθύνεται για αυτό το ξεχωριστό της εγχείρημα στην ομάδα εκπαιδευτικών του ΕΛΝΙΠΛΕΞ, που ξέρουν να μιλούν με τα παιδιά και να τα προετοιμάζουν με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο για την ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Αθλητισμός- Ιδέες και Αξίες
    Συντονισμός Έκδοσης: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
    Συγγραφέας: ELNIPLEX
    Εικονογράφηση: Mark Weinstein
    Εκδόσεις: Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, 2016
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Μαμαλούκος
    Υπεύθυνος Παραγωγής: Ανδρέας Μενούνος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 22
    ISBN: 9789605625474
    RELATED ARTICLES

    Most Popular