More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΑρσέν Λουπέν, το παράξενο ταξίδι, του Μορίς Λεμπλάν (διασκευή: Κριστέλ Εσπι

    Αρσέν Λουπέν, το παράξενο ταξίδι, του Μορίς Λεμπλάν (διασκευή: Κριστέλ Εσπι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    «Η ίδια η ζωή, στην πραγματικότητα, με τις καταιγίδες και τα μεγαλεία της, τη μονοτονία και την ποικιλία της, γίνεται ένα είδος τραγικής επιτομής∙ και γι’ αυτό, ίσως, απολαμβάνουμε με πυρετώδη βιασύνη και έντονη απόλαυση αυτό το σύντομο ταξίδι του οποίου βλέπουμε το τέλος ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάμε».
    Maurice Leblanc, Arsene Lupin

    “Τι παράξενο ταξίδι! Κι όμως, είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς…”

    Το άνετο και ταχύ υπερωκεάνιο Προβηγκία ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη. Βρίσκεται πεντακόσια μίλια από τις γαλλικές ακτές όταν ο τηλέγραφος μεταδίδει πως ο Αρσέν Λουπέν είναι στο πλοίο. Πρώτη θέση, ξανθά μαλλιά, πληγή στο δεξί αντιβράχιο, ταξιδεύει μόνος με το όνομα Ρ… Η τηλεγραφική σύνδεση διακόπτεται. Το υπόλοιπο μήνυμα χάνεται.

    Ο Αρσέν Λουπέν, ο τζέντλεμαν – λωποδύτης, είναι ανάμεσα τους! Η λαίδη Τζέρλαντ είναι πολύ αναστατωμένη. Οι πολύτιμες πέρλες της έχουν κλαπεί! Επικρατεί πανικός. Οι επιβάτες, καχύποπτοι και φοβισμένοι, υποψιάζονται ο ένας τον άλλον. Η μις Νέλλυ Αντερντόουν και ο κύριος Ντ’ Αντρεζύ, με τα λιγοστά στοιχεία που έχουν αρχίζουν την έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη. Όμως, όταν πρόκειται για τον Αρσέν Λουπέν η υπόθεση είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ όσο φαντάζει.

    «Αρσέν Λουπέν: ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα. Άλλοτε σοφέρ, άλλοτε τενόρος ή πράκτορας στοιχημάτων, άλλοτε έφηβος, ηλικιωμένος, ταξιδιωτικός πράκτορας στη Μασσαλία, Ρώσος γιατρός ή Ισπανός ταυρομάχος! Ο Αρσέν Λουπέν κρυβόταν ανάμεσά μας! Μπορεί να ήταν αυτός εκεί ο άντρας… ή αυτός εδώ… ο συνδαιτυμόνας μου στο τραπέζι… ο συγκάτοικός μου στην καμπίνα…»

    Ο Αρσέν Λουπέν, ο ασύλληπτος, διάσημος, ευφυής, αινιγματικός, κομψός, τζέντλεμαν – λωποδύτης, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα που με ευρηματικότητα δραπετεύει πάντα από περίπλοκες καταστάσεις, κέρδισε την αγάπη του κόσμου από την πρώτη στιγμή και απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα.

    Η πρώτη του ιστορία, «Η σύλληψη του Αρσέν Λουπέν», γράφτηκε από τον Μορίς Λεμπλάν το 1905 και δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς στο μηνιαίο περιοδικό Je sais tout και μετά το 1907 στη συλλογή Arsène Lupine, Gentleman-Cambrioleur που συγκεντρώνει εννέα διηγήματα.

    Οι περιπέτειές του γεμάτες μυστήριο, δράση και αγωνία, περιγράφονται σε 40 τόμους, σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και μεταφράστηκαν σε όλες σχεδόν τις γλώσσες.

    Έναν ολόκληρο αιώνα μετά την πρώτη του εμφάνιση παραμένει επίκαιρος και εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μια ολόκληρη σειρά έργων έχει δημιουργηθεί με το φημισμένο χαρακτήρα Αρσέν Λουπέν: Διασκευές κόμικς, βιβλία με παζλ, θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές, ταινία κινουμένων σχεδίων (Lupin the Third: Castle of Cagliostro, ιαπωνικής παραγωγής, 1974, σκηνοθεσία Hayao Miyazaki βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Monkey Punch), ταινίες στον κινηματογράφο (Adventures of ARSÈNE LUPΙΝ γαλλικής παραγωγής, 2004, σκηνοθεσία Jean-Paul Salomé) και πρόσφατα η επιτυχημένη γαλλική σειρά Λουπέν του Netflix.

    Η Κριστέλ Εσπιέ εμπνέεται από την πρώτη ιστορία του διάσημου ήρωα αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η σύλληψη του Αρσέν Λουπέν» και δημιουργεί μια όμορφη, εικονογραφημένη διασκευή.

    Το κείμενό της είναι προσαρμοσμένο για μικρότερους ηλικιακά αναγνώστες με προσιτό λεξιλόγιο, εύληπτο λόγο, σύντομες προτάσεις, εύστοχους διαλόγους και καίριες περιγραφές, χωρίς καθόλου να χάνει τον παλμό της περιπέτειας και την αινιγματική αίσθηση μυστηρίου της αρχικής ιστορίας.

    Οι πλούσιες εικόνες της με ρεαλιστική, κλασική γραμμή, εναλλάσσονται από ασπρόμαυρες σε έγχρωμες με ζωηρά χρώματα -όπου το μπλε και το πράσινο κυριαρχούν- και αποκαλύπτουν την ένταση της ιστορίας μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες μεταφέροντας επιτυχημένα την ατμόσφαιρα της Μπελ Επόκ.

    Το επιτυχημένα προσαρμοσμένο κείμενο και η πλούσια εικονογράφηση καθιστούν το βιβλίο ιδανικό για να γνωρίσουν μικρότερα παιδιά τον διάσημο, αινιγματικό χαρακτήρα Λουπέν και να έρθουν σε επαφή με τις περιπέτειές του.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Με μια ματιά

    • Η Κριστέλ Εσπιέ εμπνέεται από την πρώτη ιστορία του διάσημου ήρωα αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η σύλληψη του Αρσέν Λουπέν» και δημιουργεί μια όμορφη, εικονογραφημένη διασκευή. Το κείμενό της είναι προσαρμοσμένο για μικρότερους ηλικιακά αναγνώστες με προσιτό λεξιλόγιο, εύληπτο λόγο, σύντομες προτάσεις, εύστοχους διαλόγους και καίριες περιγραφές. Οι πλούσιες εικόνες της με ρεαλιστική, κλασική γραμμή, εναλλάσσονται από ασπρόμαυρες σε έγχρωμες με ζωηρά χρώματα και αποκαλύπτουν την ένταση της ιστορίας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Arsène Lupin – Gentleman Cambrioleur (Jacques Dutronc)

    Arsene Lupin 1894 -Full Theme (Denis Delcroix)

    LUPIN – Theme Song (Netflix)

    Melodié, Op. 42, No. 3 (Baker Street Theme) – Sherlock Holmes Versus Arsène Lupin Soundtrack

    Coulisses

    Lupin (Netflix) [Soundtrack]

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Αρσέν Λουπέν, το παράξενο ταξίδι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Arsène Lupin – L’étrange voyage
    Συγγραφέας: Maurice Leblanc
    Εικονογράφος-Διασκευή: Christel Espié
    Εκδόσεις: Πατάκη, Νοέμβριος 2021
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24 Χ 30
    ISBN: 978-960-16-9775-8

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular