More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕποχέςΆνοιξη"Αχ Μελισσούλα, Μελισσούλα Μελισσάκι", ένα τραγούδι (+e-book) από το 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

    “Αχ Μελισσούλα, Μελισσούλα Μελισσάκι”, ένα τραγούδι (+e-book) από το 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

    Το 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, ετοίμασε ένα τραγούδι για το υπέροχο αυτό έντομο, στο πλαίσιο της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έργου E twinning.

    Μπορεί η πανδημία να ανέτρεψε την εκπαιδευτική διαδικασία όπως την είχαμε συνηθίσει και να επέβαλλε νέες μεθόδους διδασκαλίας, όμως το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους γονείς και μουσικό που στήριξαν την προσπάθεια δίχως να αποκλειστεί κανένας μαθητής, ήταν εντυπωσιακό.

    Η νηπιαγωγός Θεοδώρα Λαζάρου από το 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας γράφει:

    “Αχ Μελισσούλα, Μελισσούλα Μελισσάκι, ένα τραγούδι για την παγκόσμια ημέρα μέλισσας.

    Η 20η Μαΐου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Η συνεισφορά της μέλισσας στη βιοποικιλότητα και την ποιότητα της διατροφής μας, κάνει ιδιαίτερα σημαντική την επιβίωση της για το ανθρώπινο είδος.

    Η μέλισσα, λοιπόν, αποτελεί τη μασκότ του έργου E Twinning «Στης Εύβοιας το δάσος όλοι μαζί, το μελισσάκι εγώ και εσύ» που συμμετέχει το 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας σε συνεργασία με 16 ακόμα Νηπιαγωγεία της Εύβοιας. Προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε το σημαντικό αυτό έντομο μέσα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς οι νέες συνθήκες της πανδημίας ανάγκασαν να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστούν στο Νηπιαγωγείο νέες μέθοδοι διδασκαλίας.

    Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το τραγούδι για τη μέλισσα που έγραψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές. Ανατέθηκε στους μαθητές η αποστολή να γράψουν στίχους για τη μέλισσα, σύμφωνα με όσα είχαν μάθει για το έντομο. Οι στίχοι αυτοί δημιούργησαν ένα τραγούδι που μιλάει για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας. Το βίντεο του τραγουδιού συνοδεύουν οι δημιουργίες τους. Κάθε μαθητής πρόσφερε στο αποτέλεσμα αυτό με το δικό του τρόπο, χωρίς να αποκλείεται κανείς!

    Η συνεργασία των γονέων στο εγχείρημα αυτό ήταν σημαντική. Η μουσικός Μαρία Γιάννα Παπαδάκου με πολλή αγάπη για τα παιδιά μελοποίησε το τραγούδι και μας βοήθησε στο τεχνικό κομμάτι της παρουσίασής του. Την ευχαριστούμε ολόψυχα για τη συνεργασία και τη πολύτιμη βοήθεια”

    Δεν τελειώσαμε! Να και ένα e-book που φτιάξαμε με τους μαθητές με θέμα πάλι τη μέλισσα. Πατήστε στον σύνδεσμο και ξεφυλλίστε το:  storyjumper.com/book/read/81019005

    RELATED ARTICLES

    Most Popular