More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήUncategorizedΒραβεία Νότιας Αφρικής: γύρισε όλη την Αφρική με ποδήλατο και κέρδισε

    Βραβεία Νότιας Αφρικής: γύρισε όλη την Αφρική με ποδήλατο και κέρδισε

    my first african adventureΤο πρόγραμμα SA Book Awards βασίζεται στο πρόγραμμα Nielsen BookScan South Africa που φέτος εισήλθε στον 23ο χρόνο του, σε συντονισμό με την Ένωση Εκδοτών της Νότιας Αφρικής και την Ένωση Βιβλιοπωλών Νότιας Αφρικής.

    Πρόκειται για βραβεία τριών κατηγοριών όπου οι νικητές ψηφίζονται από τους βιβλιοπώλες οι οποίες επιλέγουν από μια λίστα με τα bestseller.

    Φέτος, τα βραβεία ανακοινώθηκαν διαδικτυακά την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και είχαμε βραβεία στις κατηγορίες της μυθοπλασίας, της μη μυθοπλασίας και του παιδικού βιβλίου.

    Νικητής τόσο της κατηγορίας παιδικών βιβλίων όσο και του συνολικού βραβείου με τις περισσότερες ψήφους αναδείχθηκε το βιβλίο My First African Adventure (Penguin Random House South Africa, Μάιος 2022) του Riaan Manser, μαζί με τους Murray Williams και Chantal Turling και τον Marinus Van Tee στην εικονογράφηση.

    Πρόκειται για μια συναρπαστική, πρώτη, εξερεύνηση της Μαύρης Ηπείρου με… ποδήλατο από τον Riaan Manser ο οποίος επιτρέπει στον αναγνώστη να ξαναζήσει τον κόπο, τον ενθουσιασμό και τον περιστασιακό τρόμο του ταξιδιού του περπατώντας τις ερήμους της Σαχάρας και της Λιβύης, μαθαίνοντας γαλλικά, πορτογαλικά και αραβικά, τρώγοντας μαϊμού, αρουραίο και νυχτερίδα, στέκοντας μπροστά στο πυραμίδες, ταΐζοντας ύαινες στόμα με στόμα και στέκονται στα ψηλότερα, καθώς και στα χαμηλότερα σημεία της Αφρικής.

    Ο Riaan έφτασε στο Κέιπ Τάουν στις 25 Νοεμβρίου 2005. Τώρα, για πρώτη φορά, τα παιδιά μπορούν να ξαναζήσουν αυτό το εκπληκτικό ταξίδι ανακάλυψης σε μια διασκεδαστική, εικονογραφημένη εκδοχή του αρχικού ταξιδιού.

    Ο Riaan Manser έκανε 37.000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο περνώντας από 34 διαφορετικά έθνη για να κάνει τον περίπλου της αφρικανικής ακτογραμμής. Το ταξίδι χρειάστηκε δύο χρόνια και δύο μήνες.

    Το non fiction βραβείο απονεμήθηκε στη Λουίζα Χολστ για το βιβλίο μαγειρικής «The South African Air Fryer Cookbook» και το βραβείο μυθοπλασίας απονεμήθηκε στη Σάλι Άντριου για τις Συνταγές για Έρωτα και Φόνο.

    Κάθε νικητής λαμβάνει 5.000 ραντ, ήτοι 255 δολάρια Η.Π.Α.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular