More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΒραβείο Καλύτερης εκπαιδευτικού στον κόσμο 2020 από τον AKS στην Ελληνίδα Ράνια...

    Βραβείο Καλύτερης εκπαιδευτικού στον κόσμο 2020 από τον AKS στην Ελληνίδα Ράνια Λάμπου

    Η εκπαιδευτικός Ράνια Λάμπου τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Global Teacher Award 2020 από τον οργανισμό AKS ως “Καλύτερη εκπαιδευτικός στον κόσμο”. Η Ράνια Λάμπου μαθαίνει φυσική σε παιδιά δημοτικού με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο. Καταφέρνει να διδάξει αφηρημένες έννοιες της φυσικής με παιγνιώδη τρόπο μέσα από την τέχνη, τη ζωγραφική, το κολάζ και το θεατρικό παιχνίδι. Ενσωματώνει στη διδασκαλία τη χρήση της τεχνολογίας και χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία για να δημιουργήσει εκπαιδευτικά βίντεο μαζί με τους μαθητές της που να απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

    Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Πλανητικές συνεντεύξεις” και αναμένεται και συνέχεια. Αυτό που την χαρακτηρίζει πάνω από όλα είναι η αγάπη της για την εκπαίδευση και τους μαθητές της. Δραστήρια και δημιουργική πάντα, ακολουθεί ένα όραμα και φροντίζει να προσεγγίσει τη διαδικασία της μάθησης συνδυάζοντας τις τέχνες μ’ ένα μοναδικό τρόπο. Η Ράνια Λάμπου μοιράστηκε με το ELNIPLEX τη χαρά της:

    «Με μεγάλη συγκίνηση έμαθα ότι μου απονεμήθηκε το βραβείο της “Καλύτερης εκπαιδευτικού στον κόσμο” (Global Teacher Award 2020) του Διεθνούς Οργανισμού AKS.  Είναι μια διεθνής διάκριση που με κάνει περήφανη επειδή είμαι Ελληνίδα και αντιπροσωπεύω την ελληνική εκπαίδευση. Το συνολικό εκπαιδευτικό μου έργο αναγνωρίστηκε μέσα από αυτό το βραβείο. Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί αγωνίζομαι για την ποιότητα της εκπαίδευσης πολλά χρόνια και αυτή η επιβράβευση με ενθαρρύνει να συνεχίσω με τους ίδιους  υψηλούς στόχους. Σκέφτομαι να ασχοληθώ ακόμα περισσότερο με την STEM εκπαίδευση και τις φυσικές επιστήμες και ελπίζω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα αλλάξουν οι ζωές πολλών παιδιών και  θα δοθεί μια παρότρυνση στους μαθητές να ερευνούν και να μαθαίνουν σε όλη τους τη ζωή.»

    Πρόσφατα κατέκτησα μια ακόμα Διεθνή Διάκριση, της “Καλύτερης εκπαιδευτικού στον κόσμο” (Global Teacher Award 2020) του Διεθνούς Οργανισμού AKS για το συνολικό εκπαιδευτικό μου έργο ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής. Ο οργανισμός AKS, βραβεύει εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες του πλανήτη, οι οποίοι διαπρέπουν στη διδασκαλία διαφορετικών αντικειμένων κι έχουν συμβάλει, με τη διδασκαλία τους, στην πρόοδο της μαθητικής κοινότητας στην οποία απευθύνονται. Η βράβευση για το Global Teacher Award 2020 θα γίνει στη διάρκεια μιας διαδικτυακής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις 22/11 στα πλαίσια της “Τeacher Inspiration Week”, ενός επταήμερου εκπαιδευτικού συνεδρίου.

    Έχω ήδη λάβει 25 διεθνή βραβεία σε Πανευρωπαϊκούς και Διεθνείς διαγωνισμούς για το εκπαιδευτικό μου έργο ανάμεσα στα οποία Διεθνή Ανθρωπιστικά Βραβεία και 3 Βραβεία Ειρήνης από Διεθνείς Οργανισμούς”

    Τη συγχαίρουμε για το πάθος της και τη νέα αυτή διάκρισή της.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular