More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΓιατί γεννήθηκα, της Αμάντας Μιχαλοπούλου

    Γιατί γεννήθηκα, της Αμάντας Μιχαλοπούλου

    Η διαχρονική ερώτηση είναι “πώς γεννιούνται τα παιδιά”. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο ευρύ από αυτό. Το “Γιατί γεννήθηκα”. Μια ερώτηση πέρα από την τυπική περιέργεια ενός παιδιού, με φιλοσοφικό υπόβαθρο.

    Οι γονείς του, εν μέσω επιτραπέζιας τρίλιζας και Κυριακής, άρχισαν να του λένε την ιστορία της γνωριμίας τους. Από το παλαιοπωλείο που συναντήθηκαν, σε μια ανθοδέσμη με αγκινάρες και ραπανάκια, από τον μπαμπά που κοιτούσε τα άστρα μέχρι τα ασταμάτητα βλέμματα του ενός στον άλλον και από τη γέννηση της μοναδικότητας ανάμεσά τους, στη γέννηση του παιδιού τους.

    Είκοσι δύο έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών από τη δεκαετία του 1990 γίνονται η “εικονογράφηση”, το εικαστικό περιβάλλον, της ιδιαιτέρως τρυφερής ιστορίας της Αμάντας Μιχαλοπούλου για την αρχή ενός έρωτα και μιας οικογένειας που προκύπτει όταν οι δυο κάνουν χώρο σε έναν… τρίτο (τουλάχιστον για αρχή κάποιες φορές).

    Ένα σπάνιο βιβλίο που εντάσσει έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο πλαίσιο ενός βιβλίου για παιδιά και με λόγια, απλά, καθημερινά, ξεδιπλώνει μια όμορφη ιστορία, με τις μικρές συνηθισμένες και ασυνήθιστες πτυχές της, που απαντά στο μεγάλο ερώτημα “πώς ήρθα στον κόσμο” ή ακόμα καλύτερα… “γιατί γεννήθηκα”.

    Από τη σειρά Οικογενειακή Πινακοθήκη, με βιβλία για παιδιά 5-8 ετών και καθημερινές ιστορίες που προβληματίζουν και ωθούν στην αντίληψη του διαφορετικού και την επαφή με τη σύγχρονη τέχνη.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Γιατί γεννήθηκα
    Σειρά: Οικογενειακή πινακοθήκη
    Συγγραφέας: Αμάντα Μιχαλοπούλου
    Σχεδιασμός έκδοσης: Μανόλης Σπορίδης
    Εκδόσεις: Πατάκη, Νοέμβριος 2000
    Σελίδες: 68
    Μέγεθος: 20 Χ 20
    ISBN:
    960-378-784-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular