More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20210-3 ετώνΓκαγκαρού, της Λήδας Βαρβαρούση

    Γκαγκαρού, της Λήδας Βαρβαρούση

    Ο Γκαγκαρού ο γάιδαρος και ο Απόλλο το σαλιγκάρι ονειρεύονται να πάνε μαζί στο φεγγάρι. Πρέπει να φτιάξουν όμως τον σωστό πύραυλο. Μαζεύουν, αγοράζουν υλικά, μελετάνε βιβλία, κάνουν σχέδια τον καταπληκτικότερότερο, απιθανοτερότατο, αστραποβολιδοτερότερο πύραυλο να φτιάξουν. Χμ! Άλλος παραείναι μικρός, άλλος είναι σαν σέρβις για τσάι, άλλος θυμίζει καπέλο, άλλος σαν χριστουγεννιάτικος. Κάποτε… Ράτατα τατατάμ! Έτοιμος ο τέλειος πύραυλος. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0 Μήπως δεν είναι και τόσο τέλειος για να φτάσεις ως το φεγγάρι;

    Οι Έλληνες έχουν πολύ χιούμορ, αλλά έχουν φροντίσει επιμελώς να το βγάλουν έξω από τα παιδικά βιβλία τα οποία πρέπει πάντα να είναι δήθεν σοβαρά και να διδάσκουν αξίες με όρθιο δάχτυλο. Ευτυχώς, υπάρχουν λίγοι που το έχουν παραμερίσει αυτό το κακό συνήθειο (έκφραση sic!). Η Λήδα Βαρβαρούση μας θυμίζει ότι υπάρχουν και αυτοί. Ο Γκαγκαρού είναι αυθεντικά αστείος. Το χιούμορ είναι εξαιρετικό, συνεχές, πρωτότυπο και η ιστορία μιας φιλίας και ενός όμορφου ονείρου, όπως το να πας στο φεγγάρι, γραμμένα με δουλεμένο στίχο, καλό ρυθμό, ευχάριστο ύφος, απουσία νευρωτικών διδακτισμών και μια υπέροχη ατμόσφαιρα που αναδύεται από κάθε στίχο και από τις καλαίσθητες εικόνες της γνωστής εικονογράφου που κάνει κάθε φορά και καλύτερη δουλειά.

    Για το όνειρο, για την πίστη στο στόχο, για την αξία της προσπάθειας και όχι απαραίτητα την επίτευξη, για το ταξίδι που είναι πάντοτε πιο συναρπαστικό από τον προορισμό και τη φιλία που είναι κι αυτή πιο συναρπαστική από χιλιάδες δημιουργικές μοναξιές.

    Προτείνεται.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Γκαγκαρού
    Συγγραφέας: Λήδα Βαρβαρούση
    Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάρτιος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-484-523-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular