More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΓκρίμγουντ - Πετάει η αλεπού; Πετάει!, βιβλίο 2ο, της Νάντια Σιρίν

    Γκρίμγουντ – Πετάει η αλεπού; Πετάει!, βιβλίο 2ο, της Νάντια Σιρίν

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-10) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το Γκρίμγουντ είναι ένα δάσος πολύ, πολύ, πολύυυ μακριά. Είναι γεμάτο δέντρα και ουρανό και λάσπες και πέτρες. Μυρίζει παράξενα και έχει έναν σωρό από παλιά καρότσια σουπερμάρκετ. Μες στη μέση του έχει έναν σπασμένο πυλώνα ρεύματος που βγάζει ένα περίεργο βουητό. Αλλά επίσης είναι αστείο και τέλειο και είναι και το μέρος όπου διαδραματίζεται αυτή η ιστορία, οπότε καλά θα κάνετε να το συνηθίσετε. 

    Η ταλαντούχα Νάντια Σιρίν μας πηγαίνει στο παρανοϊκό δάσος Γκρίμγουντ, το δάσος όπου όλα μπορούν να συμβούν.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το Γκρίμγουντ είναι αναμφίβολα ένα μέρος όπου γίνονται. Μπορείς να παίξεις κορμογέλ με τους σκίουρους, να ιππεύσετε παράξενα αυτοκίνητα ή να ζήσετε κάτω από έναν βράχο. Ο Τεντ και η Νάνσυ, δύο μικρά, διαφορετικά μεταξύ τους αλεπουδάκια, που οι γονείς τους τα άφησαν ολομόναχα σ΄ένα πάρκο στη Μεγάλη Πόλη, έχουν εγκατασταθεί στο Γκρίμγουντ και αυτή είναι η δεύτερη περιπέτειά τους. Και είναι περιπέτεια γιατί, ενώ έχουν βρει τα πατήματά τους και νιώθουν ευτυχισμένοι πια στον τόπο αυτό, όλα αναστατώνονται από την έλευση ενός μυστηριώδους αγνώστου που ενώ αρχίζει με περίεργες ερωτήσεις για όλα, στην πορεία αρχίζει να απειλεί να κάνει δικό του το Γκρίμγουντ και τον Μεγάλο Πύργο για πάντα. Αλλά δεν θα είναι εύκολο!

    Εστιάζοντας

    Στο πνεύμα του πρώτου βιβλίου της σειρά, το Πετάει η Αλεπού; Πετάει! εξακολουθεί στην ανάλαφρη αφήγηση με το πνευματώδες χιούμορ, την απενοχοποιημένη γραφή, που στοχεύει πρώτα στην απόλαυση της ανάγνωση και όχι σε κάποιο μεγάλο δίδαγμα. Η Νάντι Σιρίν με το Γκρίμγουντ φανερώνει το ταλέντο της στη δημιουργία ιστοριών φαντασίας, από το σύμπαν του μαγικού ρεαλισμού, ευκολοδιάβαστων και ευχάριστων για παιδιά 7-10 ετών περίπου.

    Η φιλία, η αξία του μαζί και της παρέας, της συνεργασίας και της σύμπραξης, η μάχη της αποκάλυψης του κακού στη γνωστή μάχη με το καλό, η υπεράσπιση της εστίας και του τόπου που άρχισες να αγαπάς ως δικό σου τόπο, η υπέρ βωμών και εστιών συμπαράταξη απέναντι στη μοχθηρότητα είναι οι μοχλοί κίνησης της ιστορίας, με τους πρωταγωνιστές, πέρα από χαριτωμένοι, να διαθέτουν και μια υποδόρια ηθική υπόσταση που τους κάνει αξιαγάπητους.

    Η διάταξη του κειμένου είναι ασύμμετρη, οι πολλές μικρές σημειώσεις, οι παραπομπές και οι πληροφορίες μέσα σε έξυπνα σχέδια και πλαίσια διασπούν το ευθύγραμμο κείμενο και εντάσσουν τον αναγνώστη αρτιότερα στην ιστορία.

    Η εικονογράφηση της Σιρίν είναι πολύ δυνατό χαρτί. Της ταιριάζουν της Σιρίν αυτές οι ηλικίες. Της πάει ο κόμικ χαρακτήρας των μορφών και των σχεδίων της, η αφαιρετικότητα, ο τρόπος που κρατάνε οι εικόνες το κείμενο ψηλά, αναβαθμίζοντάς το και αισθητικά.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Γκρίμγουντ - Πετάει η αλεπού; Πετάει!, βιβλίο 2ο
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Grimwood, book 2: Let the Fur Fly

    Συγγραφέας:

    Nadia Shireen

    Εικονογράφος:

    Nadia Shireen

    Εκδόσεις:

    Πατάκης, Νοέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

    Υπεύθυνη έκδοσης:

    Φαίη Κολοκυθά

    Σελίδες:

    264

    Μέγεθος:

    15,3 Χ 19,8

    ISBN:

    978-618-07-0573-7

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular