More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετών(BBC και LUDO Studios) Γνωρίζοντας τη Μπλούι: Σχολείο για μαμάδες, Καληνύχτα, νυχτερίδα,...

    (BBC και LUDO Studios) Γνωρίζοντας τη Μπλούι: Σχολείο για μαμάδες, Καληνύχτα, νυχτερίδα, Παίζω με την Μπλούι!

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3-6) – Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά + δραστηριοτήτων

    Το Bluey Δημιουργήθηκε από τον Joe Brumm και παράγεται από το πολυβραβευμένο Ludo Studio για ABC Kids στην Αυστραλία. Ανατέθηκε από κοινού από τα ABC Children’s και BBC Studios, με την υποστήριξη της Αυστραλιανής Κυβέρνηση μέσω του Screen Australia και του Queensland Government μέσω του Screen Queensland.

    Μια νέα, πολυβραβευμένη, φρέσκια, χαριτωμένη ηρωίδα έφεραν στην Ελλάδα και μας συστήνουν οι Εκδόσεις Anubis.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Bluey είναι ένα πολύ δυνατά επιμελημένο Αυστραλιανό πρότζεκτ που έχει ήδη εκατομμύρια φίλους. Οι εκδόσεις Anubis έφεραν στην Ελλάδα δύο βασικές ιστορίες, το Καληνύχτα, νυχτερίδα και το Σχολείο για μαμάδες, μία intro ιστορία όπου ουσιαστικά γνωρίζουμε την bluey (Γεια σου, είμαι η Bluey) και ένα coloring βιβλίο με παιχνίδια και αυτοκόλλητα (Παίζω με την Μπλούι!). Αυτό έχει χρωμοσελίδες, δραστηριότητες με αυτοκόλλητα, ταυτίσεις με σκιές, κρυπτόλεξα, ασκήσεις παρατηρητικότητας, λαβυρίνθους, ασκήσεις ανοιχτού τύπου, αντιστοιχήσεις και άλλες χαριτωμένες σελίδες για αρκετές στιγμές ψυχαγωγίας και εξάσκησης δεξιοτήτων.

    Στο Γεια σου, είμαι η Bluey ουσιαστικά γνωρίζουμε την εξάχρονη ηρωίδα και το βασικό περιβάλλον της, την οικογένειά της δηλαδή. Στη Μπλούι αρέσει να παίζει παιχνίδια που σκαρώνει με τη μικρότερη αδερφή της, την Μπίνγκο, της αρέσει να φαντάζεται ότι διευθύνει ένα κατάστημα ή ξενοδοχείο ή ότι παίζει τους γιατρούς. Περνά χρόνο με τον μπαμπά της, παίζουν μαζί, κάνουν αστεία. Της αρέσουν επίσης οι ιστορίες της μαμάς της και οι περιπέτειες που στήνουν μαζί. Η οικογένειά της είναι θησαυρός.

    Στα δύο full story βιβλία της Μπλούι, έχουμε δύο επίσης προσεγμένες, μεστές ιστορίες. Στο Καληνύχτα, Νυχτερίδα, η οικογένεια παίζει ένα επιτραπέζιο, αλλά όταν τελειώνει, η Μπλούι αρνείται να πάει για ύπνο. Οι δύο αδερφές πάνε να καληνυχτίσουν τα ζωάκια, καγκουρό, μπίλμπις, αλλά όχι τις νυχτερίδες γιατί είναι νυκτόβιες. Είναι ώρα για μπάνιο, είναι ώρα για δόντια, είναι ώρα για το βραδινό παραμύθι. Μα η Μπλούι θέλει να γίνει νυχτερίδα, να μην πάει για ύπνο. Και ξανοίγεται στη φαντασία της σαν νυχτερίδα στους ουρανούς. Αλλά εκεί συναντά τον μπαμπά της να παίζει ποδόσφαιρο. Πώς είναι δυνατόν; Ο μπαμπάς κοιμόταν πριν λίγο…

    Στο Σχολείο για μαμάδες, στο επίκεντρο αυτή τη φορά έρχονται οι μαμάδες. Εδώ, η Μπλούι και η μαμά παίζουν με τα μπαλόνια ως παιδιά το Σχολείο για Μαμάδες. Ο Πρασινούλης είναι άτακτος. Δύο βαθμοί για την Μπλούι επειδή του ζήτησε να της κρατά το χέρι. Μηδέν γιατί τον πλάκωσε με ένα μαξιλάρι. Χμ! Δεν είναι όλα ρόδινα στο σχολείο. Πράγματα πάνε στραβά, άλλα πάνε μέτρια, άλλα καλά. Δεν θυμώνεις; Παίρνεις βαθμούς! Γαργαλητό; Παίρνεις βαθμούς! Κάνουμε αγώνα ως την κουζίνα; Υπάρχουν συμπεριφορές που επιβραβεύονται! Και πράγματα που πάνε εντελώς χάλια.

    “Αυτό σημαίνει πως απέτυχα σήμερα στο Σχολείο για Μαμάδες;” ρωτά η Μπλούι απογοητευμένη.
    “Ναι, αλλά συμβαίνει. Η καθεμιά μας έχει και τις αποτυχίες της στο Σχολείο για Μαμάδες. Μα κάθε καινούρια μέρα φέρνει μαζί της άλλη μια ευκαιρία” απαντά η μαμά.

    Εστιάζοντας

    Όταν βλέπεις πρώτη θέση στο BBC U.K. στις σειρές προσχολικής ηλικίας αμέσως σταματάς. Βλέποντας ότι έχει πάρει και το Ιnternational Emmy Kids Awards 2020 στην κατηγορία των Preschool animation, με τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα από όλο τον κόσμο, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι καθόλου αμελητέο. Και πώς να είναι; Με υποστήριξη από τα μεγαλύτερα στούντιο και προγράμματα της ίδιας της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται για κάτι που φτιάχτηκε για να γεμίσει πρόγραμμα και απλό τηλεοπτικό χρόνο.

    Όμως και τα βιβλία της σειράς βρέθηκαν όλα στο U.S.A. Penguin TOP 10. Γιατί;

    Καταρχάς αυτή η θηλυκιά Αυσταλιανή ποιμενική ή βοοειδής όπως αποκαλείται αυτό το Australian Cattle Dog, καθώς πρόκειται για ράτσα βοσκών που αναπτύχθηκε στην Αυστραλία προκειμένου να οδηγεί κοπάδια βοοειδών σε μεγάλες αποστάσεις σε ανώμαλο έδαφος, έχει μια έξοχη εικονογραφική αποτύπωση σε μεγάλη καθαρή μορφή, μεγάλα μάτια και ευκρινή, γλυκά χαρακτηριστικά. Συμπαθητική, όπως είναι, αυτό το Red ή Blue Heeler όπως λέγεται αλλιώς η ράτσα (εξού και το Bluey) κερδίζει αμέσως τον μέσο αναγνώστη και με το χαριτωμένο της όνομα.

    Αν περιμένει κανείς, όμως, ότι σε ένα τέτοιο εμπορικό πρότζεκτ, δε θα βρει ουσία εντός των ιστοριών, γελιέται. Και οι δύο βασικές ιστορίες της Bluey πατάνε σε βασικές οικογενειακές και προσωπικές αξίες που ασπάζεται η μέση δυτική οικογένεια. Ισότητα, μπαμπάς ισάξιος της μαμάς και το αντίστροφο σε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, ανεκτικότητα στη σκανταλιά, κατανόηση, υπομονή, οικογενειακές ρουτίνες και προσωπική φροντίδα (δόντια, μπάνιο/καθαριότητα κτλ), ανάδειξη της θυσίας του προσωπικού χρόνου του μπαμπά για να φροντίζει την οικογένεια, ανάδειξη του παιγνιώδους τρόπου με τον οποίο η μαμά όχι μόνο απασχολεί τη Μπλούι αλλά και της διδάσκει αρχές, αξίες και συμπεριφορές (έστω και κάποιες στιγμές υιοθετώντας το συμπεριφοριστικό μοντέλο που είναι πιο πολύ αμερικάνικο).

    Είναι ιστορίες οικογενειακές, ιστορίες με χιούμορ, όπου αναδεικνύονται βασικά δομικά στοιχεία του σύγχρονου οικογενειακού πυρήνα, με ισορροπία, σεβασμό, αρμονία.

    Η animation εικονογράφηση είναι η προφανής επέκταση του τηλεοπτικού πρότζεκτ στο χαρτί.

    Με σφραγίδα BBC.

    Για αναγνώστες από 3 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Anubis.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ (ξεχωριστά σε κάθε βιβλίο)

    Δείτε

    Διακρίσεις

    Βραβείο Ιnternational Emmy Kids Awards  2020.

    1η θέση στο BBC U.K. στις σειρές προσχολικής ηλικίας.

    Preschool license of the Year AUS 2020-2021-2022.

    – Όλα τα βιβλία της σειράς στο U.S.A. Penguin TOP 10!

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Bluey Theme Song – 10 Minute Loop! | Bluey

    Theme Song | Melbourne Symphony Orchestra | Bluey

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Bluey: Γεια σου, είμαι η Μπλούι
    Bluey: Παίζω με την Μπλούι!
    Bluey: Σχολείο για Μαμάδες
    Bluey: Καληνύχτα, νυχτερίδα
    Διασκευή: Rebecca Gerlings
    Εικονογράφος: Ludo Srudio
    Εκδόσεις: Anubis, Σεπτέμβριος 2022
    Μετάφραση: Δώρα Γιακουμή
    Υπεύθυνος εκδόσεων: Γιάννης Ιωαννίδης
    DTP: Δημήτρης Μελένιος
    Σελίδες: 12, 32, 32, 32
    Μέγεθος: 21,7 X 29
    21,6 X 28,5
    25 X 25
    25 X 25
    ISBN: 978-960-623-447-7
    978-960-623-451-4
    978-960-623-449-1
    978-960-623-448-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular