More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔέσποινα Μάντζαρη: Τα άπειρα σύμπαντα, ο αριθμός 129 και μια φανέλα ποδοσφαίρου

    Δέσποινα Μάντζαρη: Τα άπειρα σύμπαντα, ο αριθμός 129 και μια φανέλα ποδοσφαίρου

    Η Δέσποινα Μάντζαρη, Book Secret στο ELNIPLEX για το βιβλίο “Τα χρονικά του Μπίλι Βαν Ντερ Μπιχλ-Το μαύρο μπαούλο-Βιβλίο 2″ (εκδόσεις Κέδρος). “Τα παράλληλα σύμπαντα πάντα μου άρεσαν και ήθελα να τα χρησιμοποιήσω. Αυτό που δεν μου αρέσει όταν το συναντώ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το άπειρο γιατί αν παίξεις με αυτή την έννοια τότε μπορείς να πεις ο,τι σαχλαμάρα θες και ο αναγνώστης αναγκάζεται να την αποδεχτεί χωρίς πολλά πολλά γιατί με άπειρα σύμπαντα έχουμε έτσι κι αλλιώς χάος. Αν, όμως, τα περιορίσεις αναγκάζεσαι να βάλεις κανόνες ώστε να υπάρχει κάποια (έστω και υποτυπώδης) λογική.
    Στον Μπίλι τα σύμπαντα είναι 129, αριθμός που προέκυψε από τον φυσικό μου στο λύκειο. Αν κάποιος δεν ήξερε κάτι από την θεωρία, ο δάσκαλος έλεγε: «129 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν skip».

    Αυτό σημαίνει ότι έχω γράψει πολλούς Νόμους της φυσικής 129 φορές.
    Για τον Μπίλι γενικά μπορώ να πω ότι ο χαρακτήρας είναι πέρα για πέρα αληθινός και είναι ο αδερφός μου στου οποίου την ποδοσφαιρική φανέλα γράφει: Μπίλι βαν ντερ Μπιχλ. Το χαρακτηριστικό του έχει να κάνει με την μαγική ιδιότητα που έχει στο βιβλίο. Συνήθως οι άνθρωποι μεγαλοποιούμε καταστάσεις στη ζωή μας. Ο Μπίλι τις μικραίνει. Είναι πολύ κουλ τύπος. Αυτό θα «αποκαλυφθεί» (πώς απέκτησε το χάρισμα δηλαδή) στο τρίτο βιβλίο.

    Και κάτι ακόμα. Από την κριτική σου για το Η Μι, ο Μο και το Ούφο. Είπες ότι κάπου κάπου υπάρχουν στοιχεία που θυμίζουν κάτι από το Οτοστόπ στον γαλαξία. Οπότε να σου πω ότι όσο το έγραφα διάβαζα αυτό ακριβως! Εξού και οι ιπτάμενοι καναπέδες.”

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular