More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήBasic LexiconΔιεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου Εδιμβούργου 12–28 Αυγούστου: ολοκληρωμένες εμπειρίες φιλαναγνωσίας και όχι απλές...

    Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου Εδιμβούργου 12–28 Αυγούστου: ολοκληρωμένες εμπειρίες φιλαναγνωσίας και όχι απλές εκθέσεις

    Χώρες που σέβονται το βιβλίο και προασπίζουν την κουλτούρα της ανάγνωσης, της φιλαναγνωσίας, όχι με εκθεσούλες πώλησης βιβλίων σε τιμές βιβλιοπωλείου, αλλά με ολοκληρωμένες προτάσεις.

    Στο Edinburgh College of Art του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, σε μια γοητευτική, καταπράσινη αυλή με υπέροχα παλιά διατηρητέα κτίρια, θα λάβει χώρα και φέτος το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου 12-28 Αυγούστου 2023.

    Σε έναν χώρο όπου μπορεί ο επισκέπτης να καθίσει, να μιλήσει, να σκεφτεί, να παίξει, να διασκεδάσει, να έχει δωρεάν WiFi, να καθίσει στο γρασίδι πίνοντας καφέ ή μπύρα, να απολαύσει την ατμόσφαιρα και ασφαλώς να δει χιλιάδες βιβλία, δεκάδες εκδηλώσεις, συγγραφείς, εκδότες και εικονογράφους, χωρίς εισιτήριο.

    Το Book Festival Village επιτρέπει στους επισκέπτες να φέρουν το δικό τους φαγητό και να το απολαύσουν σε κάποιο σημείο της αυλής, αλλά προσφέρει μια σειρά από μέρη για να αγοράσετε φαγητό και ποτό, συμπεριλαμβανομένου ενός αδειοδοτημένου εσωτερικού καφέ, ανοιχτού μέχρι αργά, το οποίο είναι ένας μεγάλος και ευάερος χώρος με ένα υπέροχο πλεονέκτημα στην κύρια αυλή. Υπάρχουν επίσης υπαίθριοι χώροι καθιστικού, ορισμένοι από τους οποίους είναι κρυφοί, μαζί με μια ποικιλία χώρων για να αγοράσετε ζεστά και κρύα ποτά και σνακ. Υπάρχει μια βρύση πόσιμου νερού για να γεμίσετε τα μπουκάλια σας.

    Ο παιδότοπος είναι ένας φιλόξενος χώρος στην αυλή και παρέχει έναν ειδικό χώρο όπου τα μικρά παιδιά, οι οικογένειες και οι φροντιστές των παιδιών μπορούν να παίξουν και να χαλαρώσουν.

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου φιλοξενείται στο Κολλέγιο Τέχνης του Εδιμβούργου ως μέρος μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου για την υποστήριξή του ώστε να γίνει δυνατό το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου.

    Φέτος, θα δώσουν το παρόν πάνω από 500 συγγραφείς και άλλοι δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο σπουδαίος Ρομπ Μπίνταλφ, η κορυφαία συγγραφέας Τζούλια Ντόναλντσον (Γκρούφαλο κτλ), η Κάθριν Ράνταλ, η ανερχόμενη εικονογράφος Νάντια Σιρίν και άλλοι.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular